8. krog Tolažilnega turnirja:
Latvija : Slovenija 115:103
G.Grbin 30 točk (met 15/28) in 11 skokov, M. Klavc 27 točk...
Latvija je bila na tej tekmi premočan nasprotnik. Imeli so pripravljenost občutno na njihovi strani, prav tako domač teren, igrali so celo z nižjo zavzetostjo in jih nikakor nismo uspeli resneje ogroziti, tako da povsem zaslužena zmaga. Želel sem iti s taktično napovedjo na vse ali nič, saj sem vedel da bo sicer težko zmagati bolje pripravljeno Latvijo v gosteh. Zagotovo sem vedel da bodo igrali hiter tempo, vprašanje je bilo samo ali igra pod koš ali hitre prenos žoge. Glede na odlično pripravljene visoke igralce ki jih imajo v kadru sem predvidel to taktiko, katero so tudi igrali zadnje 2 tekme, a po drugi strani sem predvideval da zna njihov selektor prav zaradi tega igrati nevtralno taktiko, kar bi nam pa vseeno bolj ležalo kot njihova igra pod koš. Karkoli bi predvideli glede taktike, se je izkazalo, da bi bilo na tej tekmi premalo da bi uspeli zmagati. Proti takšni ekipi bi potrebovali še precej več odlično pripravljenih igralcev, ter (ali vsaj) tekmo na domačem igrišču, da bi lahko resno računali na zmago.
Jutri bo že znan naš prvi tekmec v končnici, zagotovo pa bomo imeli prednost domačega igrišča, katero si bomo želeli unovčit in se uvrstiti v naslednji krog tekmovanja.
Last edited by Mod-Clementino at 11/27/2017 3:14:49 PM