Φίλε μου ξεκινώ λέγοντάς σου ότι δεν γνωρίζω τόσο καλά το παιχνίδι όσο εσύ. Μπορεί να παίζω χρόνια, να έχω διαβάσει κάμποσα αλλά δεν το έχω εμβαθύνει στο σημείο που το έχεις πετύχει εσύ.
Παίρνω το θάρρος να σου πω ότι η προσέγγισή σου είναι μεν σωστή, αλλά κατά την άποψή μου είναι μισή. Εξηγώ:
Εφόσον ο Batsi κατέβηκε υπομονετικά (ψάχνοντας, θεωρητικά, τα καλύτερα miss match) έχει νόημα να ψάξω να δω τι απέδωσε η δική σου γραμμή ψηλών σε σχέση με την αντίστοιχη γραμμή του αντιπάλου σου.
Η σωστή μαντεψιά, λογικά αυξάνει την αμυντική προσαρμογή της αντίστοιχης γραμμής (ψηλών ή κοντών) και επομένως, αυξάνει την αμυντική απόδοση των αμυντικών ή αντιστοίχως, μειώνει την επιθετική ικανότητα των επιθετικών. Με δεδομένη αυτή την παράμετρο (σωστή μαντεψιά) σε συνδυασμό με το ότι επέλεξες να παίξεις "κοίτα μέσα" νομίζω ότι μέχρις ενός σημείου είναι αναμενόμενη η απώλεια επιθετικής ισχύος στους ψηλούς σου και αντιστοίχως η καλύτερη αμυντική προσαρμογή των αντίπαλων ψηλών στο παιχνίδι σου.
Η σωστή μαντεψιά και η αμυντική προσαρμογή μπορεί να εξηγήσει ως ένα σημείο και τη φθορά με φάουλ. Μετρώντας τα φάουλ της front line σου βλέπω ότι οι ψηλοί σου έκαναν 12 φάουλ κι έχασες τον βασικό σου ΠΦ στο 38, ενώ η front line του αντιπάλου σου έκανε 8 φάουλ (μετράω και τα φάουλ των ΣΦ), χωρίς να χάσει παίχτη.
Αν αφαιρέσουμε από τον υπολογισμό τους ΣΦ και μετρήσουμε μόνο ΠΦ και C τότε, η δική σου front line έκανε 11 φαουλ και έχασε έναν βασικό παίχτη, ενώ η front line του αντιπάλου σου έκανε 7 και δεν έχασε κανέναν.
Δηλαδή, βλέπω ότι η σωστή μαντεψιά σχεδόν έβγαλε από το παιχνίδι τον ΣΦ σου, ενώ ο ΣΦ του αντιπάλου υπεραπέδωσε (κυρίως αμυντικά και μόνο με εσωτερικό σουτ, αφού σκόραρε μόνο δίποντα).
Αντίστοιχα, μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω ότι ο βασικός C σου σκόραρε μεν 19 πόντους (αλλά με μόλις 4 προσπάθειες για δίποντα ενώ όλοι οι άλλοι 11 πόντοι ήρθαν από βολές, αφού ο αντίπαλος σέντερ πραγματικά πιέστηκε και επιθετικά εξαφανίστηκε αλλά έδειξε αμυντική προσήλωση και κατάφερε να περιορίσει τον δικό σου) και ο βασικός σου ΠΦ "πνίγηκε" (-16% σε πόντους σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, -22,72% σε σχέση με την ευστοχία του στο προηγούμενο παιχνίδι, 40% κάτω στα επιθετικά ριμπάουντ, 80% κάτω σε ασίστ, 0 κλεψίματα και τάπες).
Ένα δεύτερο σημείο που μου έκανε εντύπωση και εκ πρώτης άποψης φαίνεται ανεξήγητο είναι τα ριμπάουντ. Το στοιχείο ότι έχασες τα ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά), θα μπορούσε να είναι παράδοξο. Παράδοξο και διότι έχεις εξαιρετικούς ΠΦ και C αλλά και διότι με το σύστημά σου φόρτωσες τη ρακέτα με τα κορμιά που θεωρητικά έχουν τα skills για να διεκδικήσουν με αξιώσεις και να κερδίσουν τα επιθετικά.
Άλλωστε και ο αντίπαλός σου επιθετικά δεν φόρτωσε τη ρακέτα, αλλά έπαιξε με αργή βασική επίθεση που σημαίνει ότι οι ψηλοί δεν ήταν όλη την ώρα κάτω από το καλάθι. Εντούτοις, νομίζω ότι και αυτή η διαφορά εξηγείται από το ότι οι ΣΦ σου βγήκαν εκτός παιχνιδιού, τη στιγμή που οι ΣΦ του αντιπάλου σου έκαναν την διαφορά σε αυτό τον τομέα.
Βλέποντας το φύλλο αγώνα, αθροίζω ότι συνολικά, η front line (με τους ΣΦ) πήρε 49 σουτ. Από αυτά ευστόχησε σε 17 (ποσοστό ευστοχίας 34,69%) και πήρες 34 πόντους (ή το 42,5% του συνόλου των πόντων σου).
Η front line (με τους ΣΦ) του αντιπάλου σου πήρε 66 σουτ. Από αυτά ευστόχησε σε 31 (ποσοστό ευστοχίας 46,97%) και πήρε 63 πόντους (ή το 77,77% του συνόλου των πόντων).
Το καθαρό pp100 των C σου (με βάση τα σουτ που έκαναν και τους πόντους που πράγματι πήρες) είναι 58,33.
Το καθαρό pp100 των ΠΦ σου (με βάση τα σουτ που έκαναν και τους πόντους που πράγματι πήρες) είναι 100.
Το καθαρό pp100 των ΣΦ σου (με βάση τα σουτ που έκαναν και τους πόντους που πράγματι πήρες) είναι 54,54.
Σύνολο: 212,87
Last edited by Sun Tzu at 8/2/2022 9:26:53 PM