BuzzerBeater Forums

Hellas - II.3 > Season 58

Season 58

Set priority
Show messages by
This Post:
00
315325.31 in reply to 315325.30
Date: 8/17/2022 2:10:03 PM
Souseikos
II.2
Overall Posts Rated:
182182
Κύπελο ρε φίλε, απο τον 3ο γυρο και ενώ η κάθε ομάδα επιπέδου παίζει με την κάτω τραχανοπλαγιά, εμένα μου κληρώνει ομαδα 3ης εθνικής εκτός έδρας και με 3 παικτες που ξεπερνουν το δικό μου ακριβότερο συμβόλαιο. Και πέρυσι μου έκανε τέτοια χουνέρια η μηχανή. Ας όψεται όμως, ο Κουσκουσεροβιτς θα κάνει πάλι την υπέρβαση ενώ ήδη έπαιξε για την εβδομάδα και 2 παιχνίδια με 2 απο τους δυνατότερους αντιπάλους για το πρωτάθλημα

This Post:
00
315325.32 in reply to 315325.31
Date: 8/17/2022 3:36:34 PM
Kolosseus
A1
Overall Posts Rated:
233233
Είναι αλήθεια ότι η κλήρωση του souseikos θεωρείται μία μίνι ατυχία...

From: Kon

This Post:
00
315325.33 in reply to 315325.30
Date: 8/17/2022 5:03:37 PM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
Καλησπέρα,
δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατανόηση των τακτικών, ούτε είναι αρνητικός οποιοσδήποτε μάνατζερ αγαπάει το παιχνίδι στις όποιες προσθήκες αποφασίσουν να κάνουν οι σχεδιαστές. Θα εκφράσω λίγο διαφορετικά τη σκέψη μου: όσον αφορά τις τακτικές πιστεύω ότι οι σχεδιαστές έχουν υπερβάλλει στο bonus που δίνουν στις αλλαγές που έχουν κάνει, με αποτέλεσμα σκιλάτες ομάδες να χάνουν αγώνες από ομάδες χειρότερες απλώς επειδή έβαλαν μια πρόβλεψη ή είχαν μια διαφορά διάθεσης ή έπαιξαν μια επιτυχημένη ζώνη. Το βλέπουμε να γίνεται καθημερινά και στα ιδιωτικά αλλά και μέσω επικοινωνίας με άλλους φίλους μάνατζερ όπου γνωρίζουμε ομάδες και παίκτες. Εδώ δεν μπορούν να να αποδώσουν παίκτες εθνικής με αυτά τα σχέδια. Επίσης αυτό γίνεται πεντακάθαρο κατά την περίοδο μεταγραφών όπου βγαίνουν παίκτες προς πώληση και είναι να κλαις και να γελάς βλέποντάς τους και συγκρίνοντάς την απόδοσή τους στους αγώνες. Μεγάλη πληγή στο συγκεκριμένο ζήτημα η εμπειρία των παικτών που δεν την έχουμε αναφέρει. Τέλος είναι βέβαιο ότι οι σχεδιαστές έχουν προσθέσει σε ένα ποσοστό και τον παράγοντα τύχη που δεν υπήρχε τα παλιότερα χρόνια με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα.
Οι συμπαθέστατοι Luney Toons θεωρώ ότι είναι κλασσικό παράδειγμα όλων των παραπάνω, καθώς η ομάδα τους όντως υποδεέστερη άλλων, κατάφερε να ανέβει εκμεταλλευόμενη όλα τα παραπάνω. Θα μου πεις και αυτό είναι μανατζάρισμα! Σωστά αλλά με ημερομηνία λήξης όπως βλέπουμε από την κατάταξη στην κορυφαία κατηγορία.
Αύριο η συνέχεια, πρέπει να φύγω!

From: polys

This Post:
00
315325.36 in reply to 315325.34
Date: 8/18/2022 2:21:03 AM
KAE PIERIKOS
III.5
Overall Posts Rated:
3333
αυξανουμε τα εξοδα χωρις να μεριμνησουμε για τα εσοδα; εγω προπονω 3-4 παικτες με σκοπο την ανοδο οποτε αναγκαστικα θα ανεβουν οι μισθοι τους αν βαλεις τα γυμναστηρια τα κτηρια γενικα + τον εκπληκτικο που εχω ειναι λεφτα υπολογισιμα, ολα αυτα ομως γινοντε για καποιον σκοπο οταν ο δικος μου ο φουλ προπονημενος με αιμα και ιδρωτα χανει απο εναν παππου που ειναι στα τελευταια του και μου λενε οτι ειναι λογο εμπειριας σε συνδιασμο οτι ειχε κακη ημερα και αν βαλουμε και την κακια του ωρα του μηχανιματος τοτε γιατι να χαλασω χρονο χρηματα χωρια τα νευρα οταν τους βλεπω να αποδιδουν χαλια και να μην παρω γερους με την προυποθεση καποτε με χρονια και καιρους το μηχανημα θα με κανει την χαρη και θα με ανεβασει κατηγορια και το ειπαμε πιο πανω πηγαινα πολυ καλα εφτασα στα πλευ οφ και ξαφνικα εχανα απο τα εισητηρια 60-70000...

This Post:
11
315325.37 in reply to 315325.35
Date: 8/18/2022 3:38:01 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
Αγαπητέ Ξεφτίλα καλημέρα,
Δεν σε συγχωρούμε που επεμβαίνεις, αντίθετα σε επικροτούμε γιατί έτσι θα μάθουμε και κάτι παραπάνω!
Πάμε λοιπόν στο θέμα μας. Όσον αφορά τον εαυτό μου θεωρώ ότι έχω αντιληφθεί αρκετά σωστά τις αλλαγές που έχουν γίνει στο παιχνίδι. Εκτός και εάν μιλάμε για αλλαγές στις αλλαγές!
Ίσως να μην έχει γίνει αντιληπτό αυτό που θέλω να πω. Θεωρώ ότι έχουν πριμοδοτηθεί υπερβολικά οι καινοτομίες του παιχνιδιού. Το ματς που κέρδισα προχτές, χωρίς πρόβλεψη και ζώνη, θα πήγαινε 50 πόντους για πλάκα. Επίσης απ’ ότι βλέπω εκτός από την αστοχία επηρεάζεται πλέον και η άμυνα των παικτών. Π.χ. μουστόπουλος, Kurgan, ross, αγουροξυπνίδης έπρεπε να έχουν 0 στα Χ. Επίσης poudrier: κλασσική περίπτωση εμπειρίας. picozzo 1 στα 15 με 2-3; ο picozzo είναι παρόμοιος με τον battle, αλλά πιο σκιλάτος! Ωστόσο έχουν μεγάλη διαφορά σε αντοχή-εμπειρία, δηλ.θα πρέπει να φτάσει στα 28 ο picozzo για να παίξει όπως πρέπει και αφού προπονηθεί μισή σεζόν στην αντοχή;;; Και πάει λέγοντας.
Όσο για τα οικονομικά αυτά είναι που μας αναγκάζουν σε τρύπες. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να έχω άλλο δυάρι και τριάρι και να περάσω τον battle στον άσσο, όμως οι παίκτες αυτοί κυμαίνονται από 90Κ – 160Κ. Πως θα τους αγοράσεις και πως θα διατηρήσεις θετικό budjet; Θα μου πεις γιατί δεν παίρνεις φθηνότερους; Πολύ απλά διότι οι φθηνότεροι λόγω των καινοτομιών δεν αποδίδουν. Ακόμη όμως και εάν αποδώσουν περιστασιακά, δεν μπορούν να οδηγήσουν στην άνοδο, όπου είναι ο στόχος όλων μας.
Όσον αφορά ήττα-γηγενείς είναι βέβαιο ότι ισχύει καθώς έχουν προηγηθεί και 5 μηνύματα πριν την ανάρτηση, 2 στον marin και 3 στον justin. Όσο για τα καλούδια στο γήπεδο, ναι είναι θετική κίνηση και ισχύουν τα θετικά. Έχω φίλο στην IV όπου έχει πλήρες γήπεδο (μπουτίκ-σταθμός) και έχει 70Κ εμπορικά και 144Κ έσοδα την εβδομάδα. Έχει όμως 9 γηγενείς και νικάει!!! Ποιος μπορεί να νικάει συνέχεια στην ΙΙ (εκτός από την ΞΑΝΘΗ βεβαίως βεβαίως!!!)Ποιος μπορεί να βρει 9 γηγενείς να σταθούν στην ΙΙ;;; Εγώ έψαξα στην αγορά και βρήκα 3 με το ζόρι! Και όταν λέω με το ζόρι εννοώ ότι ακόμη και αυτοί οι τρεις θα είναι αμφιλεγόμενης απόδοσης αν λάβεις υπόψη σου ότι είναι χειρότεροι από κάποιους δικούς μου!
Η ουσία είναι ότι το παιχνίδι έχει γίνει πολύ πιο πολύπλοκο, με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες να είναι στον αυτόματο πιλότο ή ακόμα χειρότερα να εγκαταλείπουν.
Μια βοήθεια θα ήταν να μην είναι τόσο υψηλοί οι μισθοί των παικτών, όπως επίσης να μην αυξάνονται οι μισθοί του προσωπικού τόσο δυναμικά. Βοηθώντας τα οικονομικά του μάνατζερ, βελτιώνεται όλη η αλυσίδα.

Last edited by Kon at 8/18/2022 3:57:52 AM

This Post:
11
315325.38 in reply to 315325.37
Date: 8/18/2022 4:26:33 AM
Renaissance
A1
Overall Posts Rated:
6868
Εγώ συμφωνώ κατ’αρχάς με το ότι το παιχνίδι πλέον έχει γίνει αρκετά πιο πολύπλοκο σε σχέση με το παρελθόν σε όλους τους τομείς, ακόμα και για managers που έχουν πολλές σεζόν εμπειρίας. Φανταστείτε να ξεκινάει κάποιος το παιχνίδι τώρα. Αν δεν έχει σωστή καθοδήγηση από κάποιον, το πιο πιθανό είναι ότι θα παρατήσει το παιχνίδι σύντομα. Το θεωρώ βασική αιτία για την μείωση των ενεργών χρηστών με την πάροδο του χρόνου, μαζί με το γεγονός ότι δεν υπάρχει υπομονή για κάποιο μακροπρόθεσμο πλάνο, καθώς, όπως και στο πραγματικό μπάσκετ, οι περισσότεροι ψάχνουν το αποτέλεσμα.

Για τις τακτικές, συμφωνώ με τον str77 ότι οι περισσότερες αλλαγές που έχουν γίνει τις τελευταίες σεζόν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν εγώ ξεκίνησα το παιχνίδι, όλες οι top ομάδες έπαιζαν σχεδόν αποκλειστικά look inside και δεν υπήρχε τρόπος να το αντιμετωπίσεις. Με τις αλλαγές στη ζώνη 2-3 και την βελτίωση στην απόδοση των περιμετρικών συστημάτων, υπάρχει τώρα μεγαλύτερη ισορροπία. Σίγουρα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στη μηχανή και απαιτείται χρόνος προσαρμογής και αρκετοί πειραματισμοί για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί πλέον το κάθε σύστημα. Και αυτό είναι δυσκολότερο για τους παλιούς χρήστες, οι οποίοι φυσιολογικό είναι να μην έχουν την ίδια υπομονή, το ίδιο ενδιαφέρον ή τον ίδιο χρόνο να ασχοληθούν όσο περνάνε τα χρόνια.

Από την άλλη, ειδικά τις τελευταίες σεζόν, τα «ανεξήγητα» αποτελέσματα είναι πιο συχνά σε σχέση με παλιότερα, και φαίνεται ότι ο παράγοντας τύχη παίζει πιο μεγάλο ρόλο, ενώ δεν θα έπρεπε. Επίσης, αίσθησή μου είναι ότι μεγαλύτερο ρόλο παίζει πλέον και η διαφορά διάθεσης στα παιχνίδια, καθώς και ο παράγοντας εμπειρία των παικτών. Για αυτό και βλέπουμε αρκετές ομάδες να στηρίζονται σε παίκτες ηλικίας 35 και 36+, το οποίο προσωπικά δεν θεωρώ ρεαλιστικό, αν θέλουμε να λέμε ότι το buzzebeater είναι προσομοίωση του πραγματικού μπάσκετ.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά, η βασικότερη πηγή εσόδων για τις ομάδες κάθε εβδομάδα είναι τα εισιτήρια, και πραγματικά σε αυτό το κομμάτι, χρειάζονται κατά τη γνώμη μου αρκετές βελτιώσεις, όπως και στον υπολογισμό των εμπορικών εσόδων, γιατί βλέπουμε πράγματα που δεν εξηγούνται με βάση τη λογική.

Στον τομέα της προπόνησης, έχουν γίνει βελτιώσεις (με τις νέες εγκαταστάσεις, τους προπονητές νέων κοκ), αλλά για να τα έχεις όλα αυτά πρέπει να έχεις ήδη ένα καλό «πακέτο» στην άκρη, κάτι που για την πλειοψηφία των χρηστών δεν ισχύει. Και κατά τη γνώμη μου, αυτό γίνεται μόνο αν ρίξεις αρκετά το αγωνιστικό μπάτζετ και αποφασίσεις ότι για κάποιες σεζόν η ομάδα σου δεν θα είναι και τόσο ανταγωνιστική. Γενικά, από μόνο του το παιχνίδι σε «αναγκάζει» να ξοδεύεις συνεχώς (ακόμα και οι μισθοί του προσωπικού κάθε εβδομάδα αυξάνονται), ενώ για να έχεις σημαντικά έσοδα χρειάζεται πολύς χρόνος και οικονομικές θυσίες. Μπορεί για παράδειγμα να προπονήσεις έναν παίκτη από τα 18 του και να τον πουλήσεις για πολλά, αλλά ουσιαστικά αυτά που έχεις ξοδέψει για την προπόνησή του μπορεί να είναι περισσότερα.

Σε γενικές γραμμές, πρέπει διαρκώς να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και, όπως ανέφερα και πιο πάνω, για τους περισσότερους που συνεχίζουμε να παίζουμε, αυτό γίνεται πιο δύσκολο όσο περνάει ο καιρός. Πάντως, είναι θετικό ότι τις τελευταίες σεζόν γίνονται κάποιες προσπάθειες από τους υπευθύνους του παιχνιδιού στο να βελτιωθούν πράγματα, γιατί για μεγάλο διάστημα δεν γινόταν τίποτα ουσιαστικά. Ένα boost στα οικονομικά των ομάδων χρειάζεται και αν γίνει αυτό θα αλλάξει και η διάθεση όλων όσων ασχολούνται με το παιχνίδι.

From: jim34
This Post:
22
315325.39 in reply to 315325.38
Date: 8/18/2022 6:18:02 AM
theCelts
IV.19
Overall Posts Rated:
1515
Second Team:
Celts II
Θεωρώ ότι όλες οι αλλαγές που έχουν γίνει τις τελευταίες σεζόν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η νέα μηχανή με τα νέα δεδομένα όσον αφορά τη δυναμικότητα των συστημάτων (επιθετικά και αμυντικά) και τις προβλέψεις έχει δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο τακτικό κομμάτι συγκριτικά με τη προηγούμενη. Το μόνο μειονέκτημα της είναι κάποια παράξενα αποτελέσματα που βγάζει κατά καιρούς τα οποία δεν ξέρω αν οφείλονται σε λάθος προγραμματισμό ή λάθη που τους έχουν ξεφύγει ή αν ήταν σκόπιμο να αυξήσουν τη τυχαιότητα. Ανάλογο ενδιαφέρον έχουν προσδώσει και τα οι εγκαταστάσεις (το γήπεδο, τα βοηθητικά) και το δευτερεύον προσωπικό.
Το μεγάλο αρνητικό όλων αυτών των αλλαγών είναι πως κοστίζουν πολύ ενώ το κέρδος που βγάζεις από αυτές είναι ελάχιστο. Τα νέα γήπεδα θέλουν πολύ χρόνο πραγματικής ζωής για να αποδώσουν κέρδος, η μπουτίκ σου δίνει 5.000 κέρδος σε εμπορικά ανεξαρτήτως επιπέδου και για το σταθμό δεν υπάρχουν (απ' όσο γνωρίζω) στοιχεία να δείχνουν κάποια σημαντική αλλαγή. Επιπλέον, όλες αυτές οι αλλαγές θέλουν ψάξιμο από τους μάνατζερ που σίγουρα έχει προκαλέσει έως ένα βαθμό αγωνιστική και οικονομική ζημιά. Από την άλλη:
Εάν θέλεις να προπονήσεις νέους για εθνική πρέπει να φτιάξεις το βοηθητικό για τις βολές ίσως και το γυμναστήριο, τα οποία εκτός του αρχικού κόστους έχουν και εβδομαδιαία συντήρηση, να πάρεις προπονητή και προπονητή νέων επιπέδου 6-7 των οποίων το κόστος είναι τεράστιο,
Εάν θέλεις να παίξεις λίγα λεπτά παραπάνω τους παίκτες σου, μιας και τώρα θέλεις πιο μεγάλο ρόστερ λόγω της κούρασης, πρέπει να αγοράσεις ψυχολόγο,
Εάν θέλεις να καθυστερήσεις τη πτώση της αντοχής πρέπει να πάρεις διατροφολόγο (για τον οποίο όπως και για το ψυχολόγο μόνο τα μεγαλύτερα επίπεδα προσφέρουν μια σημαντική βελτίωση). Γενικά πάντως δεν συμφωνώ με τη πτώση της αντοχής στους νέους παίκτες. Θεωρώ πως θα ήταν πιο ρεαλιστικό να μειώνεται στους μεγαλύτερους ηλικιακά κι όχι σε όλους.
Οι παίκτες που μπορούν να παίξουν διαφορετικά συστήματα είτε έχουν πανάκριβο μισθό ή αν μισθός είναι πιο λογικός είναι πανάκριβοι να τους αγοράσεις. Επιπλέον, λόγω της πιο αποτελεσματικής προπόνησης έχει ανέβει γενικά η ποιότητα των ομάδων παντού οπότε η αγορά και η συντήρηση του ρόστερ έχουν ανέβει.
Αντί να βοηθήσουν στο κομμάτι της οικονομίας, βλέπουμε τα εισιτήρια, τη κύρια πηγή εσόδων, να μειώνεται σταδιακά μετά το πρώτο γύρο ανεξαιρέτως αγωνιστικής πορείας και μετά από μία ήττα να γκρεμίζονται.

This Post:
11
315325.40 in reply to 315325.39
Date: 8/18/2022 7:19:32 AM
L e g e n d
IV.9
Overall Posts Rated:
192192
Αγαπητοί sorcerer και jim34, συμφωνώ απολύτως. Εκφράσατε πολύ καλύτερα από εμένα αυτό που προσπαθώ να πω.

Advertisement