Za konec pa še povzetek zadnjega mandata, ki ga smatram kot precej uspešnega, saj smo odigrali dobro evropsko prvenstvo, tudi na tolažilnem turnirju pa ekipi nimam kaj veliko očitati.
Sezona 59V skupini smo imeli ponovno očitnega favorita, svetovne in evropske prvake Francoze, medtem ko naj bi se za drugo mesto pomerili z Estonijo in Romunijo, morda bi se v boj lahko vključili tudi Čehi. Začetek prvenstva je bil precej stresen, najprej smo v tekmi nizkih entuziazmov in nizkih pripravljenosti, bolj zaradi napake nasprotnika, premagali Estonijo
(67006), nato pričakovano premagali sicer solidne Švede, potem pa smo v infarktni končnici strli še Čehe
(67015).
Šele na četrti tekmi smo si lahko malo oddahnili, saj je reprezentanca Škotske daleč od našega nivoja, na peti tekmi pa smo dolgo vodili proti favorizirani Franciji, a na koncu izgubili za pičlo točko
(67022). Sledila je odločilna tekma, kjer smo unovčili izkušnje, in premagali mlado, nadarjeno moštvo Romunije
(67026). Morda ste pozorni spremljevalci foruma v letošnji sezoni opazili, da na nobeni tekmi nobenemu igralcu nisem dodelil desetke. Na tisti tekmi si jo je zagotovo zaslužil
Zvonimir Lovretič, ki je blestel v skoku, v napadu in v obrambi. Res ena boljših predstav igralca v dresu NT. Po zmagi nad Luksemburgom smo se dokaj zanesljivo uvrstili v drugi del.
Drugi del smo začeli z zmago nad močno Nemčijo
(67748), nato je sledila edina tekma, kjer smo bili brez resnejših možnosti, premagali so nas domačini Nizozemci, težave pa nam je povzročala slaba pripravljenost
(67751). Na tekmi z Izraelom smo šli iz pekla do raja, pa nato nazaj v pekel. Izničili smo ogromen zaostanek in izsilili podaljške, samo zato, da smo potem tam izgubili
(67752). Oh, če bi
Oliver Simčič le zadel tisti met za zmago...

Žal se je slabša pripravljenost vlekla tudi do tekme z Grki, tudi tu smo imeli precej smole in izgubili, pa bi se hitro lahko obrnilo drugače
(67757). Na tekmi z Belgijo smo imeli nato resda nekaj sreče in premagali boljšega nasprotnika (sodeč po PP100)
(67760). Žal so Grki v zadnjem krogu z igro na vso moč presenetili Nizozemce, če jih ne bi, bi bilo tudi to dovolj za uvrstitev na SP. A predvsem mi je žal, da nismo premagali bodisi Izraela, bodisi Grčije. Že ena zmaga bi bila dovolj celo za medaljo.
V tej sezoni nismo bili več na čistem vrhuncu, ekipa ni bila več tako homogena, kot par sezon nazaj, tudi sicer nas je še par moštev ujelo po kakovosti. Smo pa imeli srečo, ki nam je kdaj prej zmanjkala, in to nam je omogočilo enakovreden boj z vsemi najboljšimi, ker smo v drugi del prinesli konkurenčen entuziazem. Predvsem se je pokazalo, da na najvišem nivoju lahko vsak premaga vsakega, in tako smo, suma sumarum, kdaj profitirali, kdaj pa žal ne.
Sezona 60O letošnji sezoni sem razglabljal že po zadnji tekmovalni tekmi. Odigrali smo kar dobro, za začetek premagali Litvo
(68631) in Češko
(68668), nato izgubili proti Venezueli
(68773). Tesno tekmo smo igrali še z Gruzijo
(68859), ostalo so bile lažje tekme. 10. mesto po rednem delu nam ni garantiralo super rezultata, a na koncu se je izkazalo, da je za glavni dobitek dovolj tudi manj (Turki so končali kot 13.), tako da sezona se je lomila pri formiranju parov v končnici. Za nas je bil usoden poraz proti Litvi v drugem krogu
(69247).
Kot sem omenil, prihodnjo sezono nas čaka nov boj in novo poglavje, lastnike sem (ali pa še bom) kontaktiral in dal še svoje zadnje napotke za kar jaz mislim, da je optimalen nadaljnji trening. Predvsem bi rad še enkrat poudaril pomen, ki ga ima selektor pri gradnji novih igralcev, tu lahko nekaj sezon stvari še delujejo "na hlape", a prej ali slej bi se manjko interakcije med lastniki in selektorjem začel poznati. Tako da menim, da ta komunikacija že pomeni 50%+ uspešnega selektorskega dela.
Last edited by Deschamps at 5/11/2023 8:45:03 AM