BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő IX.

Kérdés és csevegő IX. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
157831.312 in reply to 157831.309
Date: 10/25/2010 6:08:41 AM
Overall Posts Rated:
190190
Attól függ, mi a célod, dzsevasz. Szerintem egy trade-elő csapat sosem lesz esélyes bajnoki címre, csak, ha sikerül 12-15 millió pénzt összeszednie, hogy vásároljon 5db játékost kezdőnek. Ennél szerintem sokkal egyszerűbb egy kezdőcsapatot kinevelni, de legalábbis három embert, mögéjük cseréket nevelni. A hiányzó kettőt pedig megvenni. Az 5-ös edző nem kerül sokba, a két játékos pedig már 3-4 miláért megvehető(jelenleg). Kevesebb idő is kell hozzá.

Más: valami ötlet az értékesítési bevételek változásáról? 3 vereséggel álltam, kaptam 100k-t, most nyertem 2-t, egyből lecsökkent 75k-ra....inkább kiesek, ha ez így folytatódik.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: JoeBlack

This Post:
00
157831.313 in reply to 157831.310
Date: 10/25/2010 6:57:12 AM
Overall Posts Rated:
411411

Másik téma - nevelés eladásra:
Ha valaki eladásra akar nevelni, akkor ne "sztár" és afölötti tehetségekben gondolkodjon. Veszek mondjuk egy "6. ember" - "tehetség" szintű emberkét mondjuk max. 100K-ért, akkor 2-3 szezon alatt lehet belőle csinálni olyan játékost, aki milla környékén kel el, igaz arra már kb. el is éri a tehetsége által meghatározott plafont, de ki nem sz*rja le, ha úgyis csak eladni akarom? És egy tuti, akár még első osztályban is használható kiegészítő ember lehet belőle, ha esetleg mégsem adom el.

Látod ez az amit pláne nem értek. edzettlen posztra is nézz meg egy leganda tehetségüt mennyiért vesznek meg, meg egy 6. ember tehetségüt.nem edzi mégis kifizeti érte a több pénzt.szóval ha veszel 100k-ért egy 6. embert 3 szezonig edzed eladhatod 1 milláért.ezt megcsinálod még 2 emberrel jó esetben.az 3 szezon alatt 2,7 milla nyereség.ebből elvisz egy 5-ös edző 30k fizetéssel meg megvétellel együtt kb. (vedd meg 300k ért olcsón jutsz hozzá+számoljunk 30k átlag fizuval a 3 szezonra, és így akkor 3 szezonig nem cserélsz edzőt) (15 hét egy szezon ha jól tudom?) 300k+45x30k=1,65 millió!ezt vond le a 2,7 milla nyereségedből.marad 1.1 milla nyereséged a játékosaid eladása után.ugyebár pótolnod kell a 3 eladott játékost edzett poszton ami megint 3x 100k maradt 800k nyereséged 3 szezonnyi edzés alatt.gratulálok nyereséges üzlet!vehetsz rajta egy fosadék centert.ha nem 1 milláért adod el darabját hanem 1.5 milláért mert jó bótot csinálsz mindhárommal akkor is CSAK 2.3 milla nyereséged van.nem számoltam a különböző levonásokat és azt sem, hogy az első szezonokban mennyit buksz a nevelésük miatt a szponzori meg meccsbevételi pénzekből!3 szezony alatt napi 20 perc játékkal nevetve össze trédelek 2x ennyi pénzt és csak 1-es edzőt tartok mellette.Szóval mi éri meg akkor mi nem?

This Post:
00
157831.314 in reply to 157831.312
Date: 10/25/2010 7:05:17 AM
Overall Posts Rated:
411411
Attól függ, mi a célod, dzsevasz. Szerintem egy trade-elő csapat sosem lesz esélyes bajnoki címre, csak, ha sikerül 12-15 millió pénzt összeszednie, hogy vásároljon 5db játékost kezdőnek. Ennél szerintem sokkal egyszerűbb egy kezdőcsapatot kinevelni, de legalábbis három embert, mögéjük cseréket nevelni. A hiányzó kettőt pedig megvenni. Az 5-ös edző nem kerül sokba, a két játékos pedig már 3-4 miláért megvehető(jelenleg). Kevesebb idő is kell hozzá.

Nem erre írtam azt, hogy nevelni csak saját használatra érdemes, de azt megéri?Mellesleg ezzel azért annyira nem értek egyet.mire te kinevelsz két 3 millás játékost 3 szezon alatt saját használatra, addig valaki összetrédeli ugyan azt úgy, hogy azt már megtartja saját használatra.Ugyan ott vagytok ugyan olyan playákkal.Csak ő közben lehet több pénzt keresett a többi poszton való trédeléssel mint te a maradék egy db edzett játékosoddal.Ő megtartja ugyan azt a színvonalú keretet egy idő után mint amit te kinevelsz éss a 12.-18. playáig meg tréderkedik tovább.a legjobb 10-12 embere meg marad.Mindezek persze nem zárják ki azt, hogy ő ugyanúgy edz és nevel is közben mint te.Na akkor mit kezdesz egy ilyen tréderrel 4-5 sszezon távlatában?Megzabálja a csapatodat éss kilóra megveszi.Nem hiába van az, hogy egyes cssapatok évek hosszú ideje óta ott vannak a BBB-be meg a nemzeti bajnokságok élén.És hidd el ezt az árzuhanást is ezek a csapatok fogják a legjobban megszörfölni.Te meg aki nem csinálod milliókkal maradsz le tőlük.Jelzem sokadszorra, jelenleg én se trédelek.Nincs keretem rá a fiatalok nevelése és megvétele miatt.

From: newsea

This Post:
11
157831.315 in reply to 157831.314
Date: 10/25/2010 7:22:19 AM
Overall Posts Rated:
110110
Én most inkább idéznék:
(az egyik kedvencem, az élet minden területére igaz)

"Akár azt hiszed meg tudod csinálni, akár azt hogy nem, igazad van"

Szerintem pl a tempó edzés elég kifizetödő, 6 embert lehet egyszerre nyomatni, 1 szezon alatt nő vagy 5-öt utánna meg még 2-3 szezonig adsz nekik jó védekezést védekezést meg kis passz meg dobótáv, elég 6 db 2-300K-s játékos és 4 szeon múlva mindegyik még most is 2,5 milla körül ér (ezt tapasztalatból mondom)

nyilván még jobban teszed ha 3 külömböző generációt rotálsz és van 2db 18 2 db 19 és 2db idősebbed igy még a taktikát is tudod variálni hetente, hogy jusson megfelelő erősségű ember az egyes meccsekre.

stb, stb...

és ha még ezzel is van vitád, akkor olvasd el az idézetet mégegyszer
(én igy lettem bajnok és kupagyőztes, mondjuk én hittem benne, hogy 2 szezon lemardassal is be tudom érni a nagyokat...)

From: Chosen

This Post:
00
157831.316 in reply to 157831.313
Date: 10/25/2010 7:51:07 AM
West-Buda
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
274274
Azt hiszem félreértettél annyiban, hogy én nem a játékosnevelés, illetve a trédelés gazdasági hasznát akartam összemérni... Ez hülyeség is lenne részemről, hiszen trédeléssel nyilván több lóvét lehet gyorsabban gyártani, ha valaki rohadt sok időt rászán a piac figyelésére, mint vmi elcseszett bróker. Csakhogy számomra ez a "játékstílus" az egész játék élvezeti értékét venné el, hiába lenne piszok sok gubám belőle. Összes sem lehet hasonlítani azt a sikerélményt, amikor a kezed alatt nő fel egy-egy kiváló játékos, és hétről-hétre látod a fejlődését.

Visszatérve az edzésre, ha eladásra edzel, és nem válogatottakat, oda jó a 4-es edző is, főleg az első időkben. Egy újonc csapatnak ostobaság egyből 5-ös edzőt venni például... És vettem én már olyan játékost pár ezresért, aki megérne 1 millát, ha el akarnám adni, tehát a 100K-t se vedd alapnak. Lényeg, hogy eladásra edzéssel biztos nem jön be annyi, mint trédeléssel, de tudtommal ez nem is tőzsde-játék, hogy az nyer, akinek a legtöbb léje lesz. Ja, és a pénz nem mindig párosul ésszel, vertem már bucira gazdag csapatot, aki nem tudta hogyan költse el okosan a nagy lóvét.

From: kaygee

This Post:
00
157831.317 in reply to 157831.310
Date: 10/25/2010 8:03:19 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Véleményem szerint a szándék az lehetett, hogy a lényegesebben könnyebben "előállítható" centereket drágább legyen eltartani. A lényegesen könnyebb alatt azt értem, hogy gyak. 3 alapskillt kell nyomni nekik edzésben (IS, ID, RB), esetleg egy kis blokkolás még, és kész a centred. Ha jók voltak alapból a kiegészítő skilljei, akkor egész jó játékos lett belőle.
Kinti edzésnél azért jóval összetettebb a dolog, főleg a bedobók edzése nem kevés kompromisszumot és áldozatot követel az edzés során. Nyilván ezt szerették volna díjazni a kinti játékosok alacsonyabb fizujával. Az más kérdés, hogy eléggé túllőttek a célon, és irreálissá tették a rendszert... "

Ezzel egyetértek, csak szerintem nem magyarázza meg feltétlenül a kereseteket. Rendben, legyen egyszerűbb egy centert edzeni. Vegyük azt alapul, hogy nem is keres többet, mint a többi poszton (ez lenne ugyebár szerintem az ideális állapot). Ez azt jelenti, hogy jó centere bárkinek lehetne, nem keresne sokat, és még nem is lenne drága (talán). Igen ám, de ebben az esetben III. ligás 6. helyezettként valószínűleg el kellene kezdeni nézegetni, hogy a többiek miért is tartanak előttem. Ja, hogy ott a két center mellett van egy jó bedobó is... Mert a másik erre odafigyelt, és meghozta azt a bizonyos áldozatot... Remélem, érthető, hogy mire gondolok, egy idő után csak beindulna egy természetes önszabályozó mechanizmus, ami alapján nem a brutál center edzése, hanem egy király bedobó fejlesztése lenne a fő feladat. Az irányítaná az árakat, amire igazi igény van, és egy jó bedobó lenne drága, mert abból kevés van a piacon. Részben ez most is így van, csak nem teljesen van így, és túl nagy a beavatkozás a folyamatok menetébe.

Az vicc, hogy 1,5 milláért vannak kint válogatott centerek, és nem kellenek senkinek. Vagyis azt kell gondolnom, hogy ezeknek a játékosoknak konvergál az értéke a 0-hoz, mert egy idő után senkinek sem fognak kelleni. Márpedig ez fenntarthatatlan állapot (és főleg nem kívánatos).

Azzal viszont egyet kell értenem, hogy valamilyen módon rá kell nevelni a menedzsereket arra, hogy ne csak alapskilles játékosokat fejlesszenek. Megjósolható, hogy hamarosan nem 17-18 körüli alapskillel fognak rohangálni a magas emberek a pályán, hanem 15-16-tal és jobb kiegészítőkkel. Ez a tendencia viszont tart már egy ideje, és szerintem fenn is fog maradni. Csak nem mindegy, hogyan. Legyen már a menedzser választási lehetősége, hogy milyen játékost nevel, és ne kényszer alatt tegye.

From: Dawa

This Post:
00
157831.318 in reply to 157831.294
Date: 10/25/2010 9:02:32 AM
Overall Posts Rated:
106106
Egy játékos annyit ér, amennyit aktuális időpontban kapsz érte a piacon. Semmi más nem számít.
Nincs semmiféle bonyolult képlet: azért adnak pénzt, ami nehezen elérhető(ritka, és/vagy sok, kevesek által elvégzett munka van benne), vagy sokan akarják. Ennyi az egész.

Az hogy válogatott szintű centerek 1-2 milláért kelnek el szerintem nem "vicc". Találj csapatot, aki aktuálisan tartósan képes és akar is (!) eltartani egy magas fizetésű centert, olyan meccskörnyezetben, ahol egyre inkább a külsö játékosok értékelődnek fel. Nem túl jó piac. Természetesen ez nem jó állapot, de a fokozott fizucsökkenés pontosan ezt fogja korrigálni.
A hirtelen csökkentés nem kivitelezhető, mert egy ilyen súlyú beavatkozás súlyos torzulást okozna az egyelőre kialakult gazdasági mozgásokba (pl. a nagy csapatoknak hirtelen még több pénze lenne; más csapat nehezen tart el egy monstert...).

Tipikusan akikért sokat adnak mostanság a ritka / jó skill elosztású játékosok; a magas potenciálú 18 évesek; 22 év alatt, akit jól neveltek és még van bennük növekedési potenciál; és azok, akikre sokan licitálnak a lejáratkor :)
A magas árképzésű piacokat nem látom, de az 500k-2m kategóriában ez megy. És ebben a rétegben szerintem hatalmasakat lehet kaszálni, mert mennyiségben közepesen sok játékos van és nagyon sok a piacképes, érdeklődő vásárló.

A piac szezonról szezonra változik és szezonon belül is hatalmas eltérések vannak.

From: Nimitz

To: Dawa
This Post:
11
157831.319 in reply to 157831.318
Date: 10/25/2010 1:12:58 PM
Overall Posts Rated:
77
Egy játékos annyit ér, amennyit aktuális időpontban kapsz érte a piacon. Semmi más nem számít.
Nincs semmiféle bonyolult képlet: azért adnak pénzt, ami nehezen elérhető(ritka, és/vagy sok, kevesek által elvégzett munka van benne), vagy sokan akarják. Ennyi az egész.

Ez mind rendben van, csak nem a kérdésre válaszoltál. A büdös nagy defláció itt a kérdés, az itt a kérdés,h hova tünt az a tetemes pénzmennyiség. Nyilván azért nem adnak 5-6 millákat egy játékosért, mert talán nincs is meg per pillanat ez a pénz.
És piszok mód dühítő tud lenni, ha bent áll a pénzed drága játékosokban, majd hirtelen a harmadát érik. Akinek volt 3 millája perpillanat vehet rajta 2 igen komoly kis játékost. Ténynek tény,h ez inkább talán a kisebb csapatokat erősítheti (talán).
És szvsz ilyen drasztikus változást a fejlesztők sem akartak, csak így reagált a rendszer és a piac.
Apropó kinti fórumokon beszélnek erről valamit?

This Post:
00
157831.320 in reply to 157831.319
Date: 10/25/2010 1:26:11 PM
Overall Posts Rated:
350350

Apropó kinti fórumokon beszélnek erről valamit?

Igen, kiakadt az olasz scout...

http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

From: kaygee

This Post:
00
157831.321 in reply to 157831.319
Date: 10/25/2010 1:31:03 PM
Overall Posts Rated:
173173
"Ez mind rendben van, csak nem a kérdésre válaszoltál. A büdös nagy defláció itt a kérdés, az itt a kérdés,h hova tünt az a tetemes pénzmennyiség. Nyilván azért nem adnak 5-6 millákat egy játékosért, mert talán nincs is meg per pillanat ez a pénz."

Nyilvánvalóan a játékosok fizetése vitte el. Csak ámulok-bámulok, hogy mennyibe kerül egy Raffay szintű játékost eltartani, felemészt vagy 6,5 millát egy szezonban, és akkor az csak egy szezon, és egyetlen játékos, akkor is kész csőd, ha csak kispadmelegítőket tartanak mellette, és csak annyit, hogy egyáltalán ki tudjon állni a csapat. Ja, és akkor még nem nevelted fel, mert 6 szezonon keresztül extrafizut dobsz ki, csak hogy kész legyen. Na akkor az már nem is 6,5 milla, hanem a csillagos ég. Nem normális, tényleg...

Azzal teljesen egyetértek, hogy mindenki annyit ér, amennyit adnak érte. Márpedig ez szélsőséges esetben 0 is lehet, és én attól, tartok, hogyha nem történik valami változás, akkor hamarosan tényleg 0-át fognak érni a válogatott centerek. Vagyis kirúgottként végzik valahol a süllyesztőben, mert a jelenlegi tulajuk eltartani nem tudja majd, és ha nem akar tönkremenni... Na mindegy, remélem, hogy ez csak utópia...

Más... Azért itt vannak más furcsaságok is, az amúgy gazdát cserélő monsterek trédjei sem tekinthetők éppen reálisnak, nem egyszer láttam, hogy 4. ligás csapatok szedik fel őket, vagy tapasztalatlanok és keresik a gyors lehetőségeket vagy pedig szándékosan dobálják őket fantomok között. Na ez utóbbiból lenne csak igazi anarchia...

This Post:
00
157831.322 in reply to 157831.321
Date: 10/26/2010 10:38:35 AM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Hát igen, írni kellene a fejlesztőknek, hogy valamit tegyenek, mondjuk a belső emberek fizuját 40%-kal törjék le.
Agyament dolog, hogy a legjobb belső emberek pár hetenként vándorolnak...

Más:
BBB-ben nézem a két résztvevő olasz csapatot: Egyik neve JoYo, másik menedzserének a neve JoYo. Ezek valami JoYo egyesületben ismerkedhettek meg? Mindegyik játékos elég Jó, jó :)

Advertisement