וואוו ממש ניסיתי לקרוא את כל הדיון, אבל זה היה טו מאץ'. כל הכבוד על העניין. גילוי נאות: אני בכלל לא עקבתי אחרי הסדרה של מכבי. הייתי עסוק בעיקר באן.בי.איי ופשוט לא יצא לי לראות משחקים.
אבל בכל זאת אני מרגיש שיש דבר אחד שאולי שהזנחתם: העניין המנטלי, הפסיכולוגי:
ממה שאני יודע על ספורט תחרותי, החלק המנטלי חשוב כמעט כמו החלק הפיזי. אם שחקן לא מאמין בעצמו או לא נותן מעצמו, הוא פשוט לא מצליח. קבוצה שהמצב המנטלי שלה, כאורגניזם שלם, לא טוב, בבעיה.
אז לא צפיתי במשחקים ואני לא באמת יודע, אבל יש לי הרגשה שהניסיון של אריק שיבק באימון עזר לו מאוד בקרב מול גודס. למאמן ראשי, והרבה פחות לעוזר מאמן, יש שליטה מנטלית מאוד חזקה על השחקנים שלו. הם מסתכלים עליו מלמטה לרוב, נתמכים על ידו, פונים אליו. הוא האבא שלהם בהמון מובנים, והאמא לפעמים. זה לא תמיד נכון, ע"ע לברון ג'יימס ודייוויד בלאט, אבל זה עדיין מאוד משמעותי.
נ.ב
אני מאמין שאילת תלך עד הסוף. סתם ניחוש.
דעתי שונה.
כן, בהחלט לצד המנטלי יש משמעות.
אבל, להגיד שגודס חסר ניסיון ובגלל זה הוא לא ידע בכלל לטפל בצד המנטלי, זה לא רציני (ונזכיר שמדובר באחד שאימן כבר תקופה ושיחק ברמה גבוהה לא מעט זמן)
יותר מזה, אני בכלל לא קונה את זה שלעוזר המאמן וים הניסיון והאוטוריטה שלו אין משמעות.
ואפילו אם הבעייה היתה רק גודס, השאלות הן -
למה קיבל בכלל את המפתחות מהבעלים? [תשובה - יותר זול משמעותית ממאמן בעל שיעור קומה]
למה לא פוטר [הרי, הטלת אשמה על כל מי שאינו בעלים, זה משהו שאנחנו רואים עונה אחרי עונה במכבי]? תשובה - כי יותר זול להשאיר אותו מלשדרג את עמדת המאמן עם מאמן מהטופ.
איך ייתכן שההבדל בין סגל של תקציב באיזור ה-2-3 מיליון דולר (ואני לארג') מצליח בכלל לדגדג קבוצה עם תקציב פי 10 (ועוד בסידרה!)?
ההסבר שזה הכל המאמן הוא לא באמת מתקבל על הדעת.
זה כמו לספר שמכבי יכולה לדגדג בסידרה קבוצה סבירה מה-NBA, כל עוד לאותה קבוצה יהיה מאמן חלש.