Já bych možná právě v případě dobrých výchozích skillů a dostatku jiného materiálu vhodného pro SF klidně šel i pod 206 cm. V dávných slavných dobách si pamatuju Lisku 203 cm (pokud si to pamatuju dobře) pod košem, i když tehdy hráči sice byli multiskilloví a třeba Urbánek byl už snad kromě OD hodně podobným těm dnešním multiskillům, tak obecně ještě nebyli až tak výrazně multiskilloví a myslím, že hráčů TSP nad 130 nebylo pod košem tolik. A aktuálně se koukám třeba na Ondřicha, který má taky 203 cm a třeba proti Juchelkovi mu chybí jen 5 skoků IS+ID+REB po posledním skoku Juchelky. Takže si říkám, že z takového hráče taky klidně mohl být krásný podkošák s tripple 17 a TSP 140+. Koukal jsem, že draftovaný byl s TSP 56, podkoš 6-7-7 a 5 dní po draftu byl už u wamby a ztratil jen ten úplně první trénink, protože ho původní majitel nenechal v ten čtvrtek po draftu hrát a trénovat. To je téměř ideální scénář, s tím 1 ztraceným trénink tak nějak asi musíme počítat, i když v některých případech se povede neztratit ani ten.
Tohle je asi taky ukázkový exemplář na to, jak zkusit třeba z nějakého hráče vymáčknout něco více, než je obvyklé.
Co se týče Deutsche, já bych byl pro PF, protože 10+ pod košem dávám větší šanci na výraznější rozdíl oproti normálu než u SF. Na SF jsme ještě nedávno brali i potenciály 9. Ale samozřejmě je taky potřeba vzít v potaz kvalitu v jeho generaci jak pod košem tak na SF, ale jak to znám, že je to obvykle, tak bych čekal, že bota více tlačí pod košem.