BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Kosarka, analiza, taktika i diskusija

Kosarka, analiza, taktika i diskusija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235782.315 in reply to 235782.314
Date: 5/28/2013 5:26:04 PM
Overall Posts Rated:
5151
U prethodnim postovima,uz sastave timova ste manje-više svi pljuvali po Teodosiću(uz Krstića i Rakočevića jedini naš svetske klase igrač).Veličate neke likove koji bb rečnikom "ne mogu vola ubosti".Nigde ih na mapi košarkaškoj nema izuzev kojekakvih beton liga.Nisam dao svoje vidjenje sastava jer ne želim.Znam da će biti baš tako kako ste napisali. I bićemo 9.Nažalost rešenja nema,baš kao i u fudbalu.Kod nas je trenutno raspad sistema.Radi ko šta hoće i posle 2-3 godine većini to postane normalno.Ja košarku pratim 25 god i meni sve ovo što se radi i sve što je uradjeno da bi došlo do ovoga danas jednostavno nije normalno.Izvinjavam se svima koje sam nekako uvredio jer mi nije to cilj.Malo sam preterao sa rečima jer sam lud za sportom a uspeli su da ga srozaju u mojim očima raznim mahinacijama.Izvinjavam se još jednom na nekim glupim rečima koje otkucah.

This Post:
00
235782.316 in reply to 235782.312
Date: 5/28/2013 5:39:40 PM
Overall Posts Rated:
199199
Pa najbolje je onda dovesti Hauarda.Msm evo imas Marjanovica za skok i bandze,a pa onda vam smeta sto je spor i trom,mozda bi po tebi bilo najbolje spojiti njih dvojicu(msm sa Krsticem),pa da dobijemo all rounda-a,fokusiranog unutra.Katic je dobar igac,ali ne znam bas koliko bi ti skokova doneli on i Velickovic,a tek da ne navodim banane.

Last edited by *DJolle* at 5/28/2013 5:52:11 PM

This Post:
00
235782.317 in reply to 235782.316
Date: 5/28/2013 7:01:34 PM
Overall Posts Rated:
2626
Haurd je uzasan u odbrani kao sto znas verovatno mnogo bolje od mene a njegovi skokovi su uglavom skokovi na sopstvene lopte kao i skokovi recimo Kevina Love .Kao sto je Sivi rekao svi mi hocemo da budemo selektori samim tima biramo igrace koje bi mi hteli i onako kako mi vidimo kosarku.Ja licno volim te klade pod kosem i volim vise igrace koje su borci od dobrih tehnicara.
Licni je stav da li je bolji specijalista ili alround sve zavisi od tima.
Evo recimo pogledaj i sam razliku izmedju prvenstva sa Velickovicem i bez njega.

From: Navaro
This Post:
00
235782.318 in reply to 235782.317
Date: 5/28/2013 7:25:10 PM
Overall Posts Rated:
178178
Da li je moguce da ste svi preskocili Jorovica u bilo kakvoj kombinaciji, a imao je odlicnu sezonu :)
Imacemo zestok problem na pleju ako Teo ne bude mogao da igra, mozda je doslo vreme da i nas savez razmisli o nekom strancu, npr. Nelson.. Nisam pristalica toga ali mnoge reprezentacije to praktikuju a mi pleja nemamo.. Rakocevic je sigurno nas najbolji bek koji bi mogao dosta da pomogne ali je veliko pitanje koliko je realno da zaigra.. Tu su jos Nedovic, Micov, Tripkovic, Rasic, Tepic.. Ovog Milosavljevica ne znam zasto mnogi spominju jer je to limitiran igrac, on i Branko Lazic su isti a ovog drugog niko nije spomenuo :) Krila bi trebalo da budu Lucic i Bjelica, uz Jorovica koji moze da pomogne i na PF i Radmanovica ako se dozove pameti i odazove pozivu.. Velickovic ako bude zdrav bi trebalo sigurno da ide, a kao drugi PF neko od sledecih Savanovic, Savovic, Macvan.. Centri Krstic, Milicic i Katic..

This Post:
00
235782.319 in reply to 235782.318
Date: 5/29/2013 1:57:45 AM
KK Mordor
Prva Liga
Overall Posts Rated:
267267
Second Team:
Mount Doom
Da li je moguce da ste svi preskocili Jorovica u bilo kakvoj kombinaciji, a imao je odlicnu sezonu
Imacemo zestok problem na pleju ako Teo ne bude mogao da igra, mozda je doslo vreme da i nas savez razmisli o nekom strancu, npr. Nelson.. Nisam pristalica toga ali mnoge reprezentacije to praktikuju a mi pleja nemamo.. Rakocevic je sigurno nas najbolji bek koji bi mogao dosta da pomogne ali je veliko pitanje koliko je realno da zaigra.. Tu su jos Nedovic, Micov, Tripkovic, Rasic, Tepic.. Ovog Milosavljevica ne znam zasto mnogi spominju jer je to limitiran igrac, on i Branko Lazic su isti a ovog drugog niko nije spomenuo Krila bi trebalo da budu Lucic i Bjelica, uz Jorovica koji moze da pomogne i na PF i Radmanovica ako se dozove pameti i odazove pozivu.. Velickovic ako bude zdrav bi trebalo sigurno da ide, a kao drugi PF neko od sledecih Savanovic, Savovic, Macvan.. Centri Krstic, Milicic i Katic..

Svaka cast Jorovicu na uspesnoj sezoni.Ipak, on je izgubio brzinu da bi igrao trojku,vec moze da odgovori samo na cetvorci, a ti bih prednost dao Velickovicu,Bjelici i Ercegu.
Gagi "Budala" je specifican igrac i meni se jako svidja.Ne mozes ga porediti sa Lazicem, ipak je on daleko iznad njega.Gagi ume da ubaci 20p+ bez problema, neretko je stavljao i 30p dok je igrao u Radnickom.Takodje, Gagi ume da se iskontrolise, da ne prave glupe faulove i da ulazi u problem sa istim.Svoje odbrambene kapacitete je dokazao nebrojano puta, limitiravsi najbolje EL bekove na mali broj poena.
Voleo Nemanju cesce da gledam na cetvorci, dosta je napredovao ove sezone u odbrani.Kaha je juce ispala od Gran Kanarije, stoga ce imati vise vremena da se odmori do priprema.
Milicic jos uvek ni sam ne zna da li, uopste, zeli da se bavi kosarkom.Neverovatno je da covek ne propusta nijedan mec Zvezde u fudbalu, sto kod kuce, sto na strani.Eto, pre neki dan je bio na Kalisu, u prostorijama kluba, nadam se da ce mu se ispuniti decacki san:)

From: Byjo

This Post:
00
235782.320 in reply to 235782.318
Date: 5/29/2013 2:40:39 AM
Overall Posts Rated:
22
Mislim da je Jorovic vec dva puta operisao diskus ili sta vec i da sam ja trener ne bih voleo da rizikuje i treci put. Drugacije je u Igokei gde je igrao utakmicu u 7 dana, ne znam kako bi podneo napore na prvenstvu, a jos ako bude 4-ka protiv ekipa iz grupe... Ne znam, rizicno je... Volim ja coveka, jos je zemljak, ali ne mora postati invalid. Mada jedan trener koji ga je trenirao prica da se Branko pojavio pred utakmicu sa Borcem i rekao mu da ako ga ne povede da ce da se ubije ili tako nesto...

Last edited by Byjo at 5/29/2013 2:43:05 AM

From: Lale

This Post:
11
235782.321 in reply to 235782.319
Date: 5/29/2013 7:53:21 AM
Overall Posts Rated:
136136
Nemojte uopste razmisljati o Milicicu, a i Rakocu u reprezentaciji. Zeljko Obradovic je na onoj konferenciji 2005 govorio kako neki igraci , ako se on pita, nikada nece vise zaigrati rep. A siguran sam da se to odnosilo na njih dvojicu, na Milicica pogotovo.
http://www.youtube.com/watch?v=8r82ArJJJUc prebacite negde na 22 min

Za Gagija je se potpuno slazem, jos bih samo dodao da Duda obozava da ima defanzivca i nadam se da to i ovaj put nece biti Paunic jer Gagi moze mnooogo vise da da u napadu.

Last edited by Lale at 5/29/2013 7:58:01 AM

From: Nikola

To: Lale
This Post:
00
235782.322 in reply to 235782.321
Date: 5/29/2013 8:38:58 AM
Neverovatnići
III.12
Overall Posts Rated:
3636
Lepo je sve čovek objasnio.

From: Dock
This Post:
00
235782.323 in reply to 235782.11
Date: 5/29/2013 11:05:08 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Izlgleda da ce Teodosic ipak da igra na Eurobasketu

Dobre vesti iz Minhena: Teodosić ne mora na operaciju, na parketu za dva meseca!
http://sport.blic.rs/Kosarka/Domaca-kosarka-i-ABA/233933/...

Izgleda da cemo svi osim Gomsljekog morati da menajmo sastave :)))

Nadam se samo da nece da ga poluoporavljenog i neutreniranog po svaku cenu, vode na Eurobasket.

From: krmelj

To: Dock
This Post:
00
235782.324 in reply to 235782.323
Date: 5/29/2013 11:30:18 AM
Kurajberi
II.4
Overall Posts Rated:
611611
Second Team:
Trbonje
odlicna vest! ali naravno samo pod uslovom da bude bar 90 % spreman i da ga Duda koliko toliko izdresira,recimo ko Mesina...
sve u svemu,sumirano sve - imamo lepe sanse za uspeh ukoliko se odradi prava selekcija tima i zovu pravi igraci,koji to zasluzuju igrama ove sezone i napravi se TIM. ukoliko se opet udje u BEO BASKET i Miskov biznis i zovu svakakvi Tepici,Paunici,Musliji.....i slicni koji ili nemaju 100 mina ukupno za sezonu ili su ultra limitirani i netalentovani,to ne vredi ni gledati,ja prvi necu da se nerviram...jedino mi nije jasno zasto Duda saradjuje u svemu tome ocigledno,nadam se da ce konacno da napravi pravu selekciju,posle par godina...
takodje,neko je vec napisao da se za A selekciju zovu samo najbolji! apsolutno se slazem sa time,dakle klince treba razigravati u mladjim selekcijama,a u A treba zvati samo one koji su dovoljno sazreli za to i ultra su talentovani,primer Riki Rubija.opet ako se bude uslo sa pricom,razigravamo svakakve menadzerske klince i zove sve zivo sto je mlado,uzas je na pomolu.
eto to je neko moje misljenje,dakle treba zvati i ponekog klinca,koji je zaista talenat,pogotovo ako na toj poziciji nema nekih specijalno kvalitetnijih starijih igraca,videti sa cime se raspolaze i kakva igra treba da se stvori i takve profile igraca i zvati.
s obzirom da ce Teo verovatno igrati evo malo izmenjenog spiska:

Teodosic,Markovic(Micic)
Rakocevic,Nedovic,Micov(bek/krilo)
Bjelica,Lucic(Aleksandrov)
Velickovic,Savovic(ako bude doneo takvu odluku)
Krstic,Marjanovic,Katic

From: Dock

To: Dock
This Post:
00
235782.325 in reply to 235782.324
Date: 5/29/2013 11:56:38 AM
Hajlenders
III.10
Overall Posts Rated:
109109
Zasto nemamo bekove, iz pera Boska Djokica (Blog na portalu Sportelja.rs)

Naime, u košarci sve polazi od pleja, igrača koji kreiraju samu igru, koji nose neku ideju, a koju mogu i da poentiraju. Taj profil izgubio se u Srbijici (poslednji je Miloš Teodosić, a on ima 26 godina) iz nebrojeno razloga, evo samo nekih. Prvo, najbolji treneri u filozofiji, "modelu igre" više pažnje poklanjaju centrima (igra "na leđa"); svaka lopta - ako ne prođe kontra - pod obavezno se spušta u reket, nekom od "sidraša"... Drugo, samim tim, smanjen je izbor rešenja iz glave beka (u devedeset odsto slučajeva akciju proziva kouč), on je sveden na administratora (ne kreatora), pomoćno lice koje prevodi loptu i duma iz tuđe glave... Treće, pet do sedam godina ozbiljnog rada i seniorske košarke potrebno je da plej postane vrhunski, čemu će malo koji strateg da se posveti: zato što se treneri menjaju tromesečno, kao godišnja doba, pa samim tim "jure" rezultat, ne posvećuju se radu sa mlađim; sam igrač za pomenuto vreme odrastanja - izmeni sa desetak kouča isto toliko sistema igre, ne osamostali se, igra na kašićicu, gubi sigurnost i viziju... Četvrto, klubovi koji predstavljuju Srbiju u regionu (dakle, Partizan, Zvezda i Radnički) na poziciji "jedan" uglavnom (crno-beli bezmalo redovno) "upošljavaju" iskusne strane igrače (Vesterman i Gordić, Nelson i Radivojević, Ćapin i Marković); ili, uporedite minutažu Cvetkovića i Miljenovića, sa minutažom trojice talentovanih u Mega Vizuri - Micićem, Dangubićem i Avramovićem za protekli deo sezone i videćete da su ova trojica odigrala barem po 400 minuta više... Peto, možemo raspredati do noćas o pitanju žurbe menadžera i želje za brzim parama roditelja, znanju i PEDAGOGIJI nas trenera (posebno u radu sa omladinom) i tako dalje... Naravno, pod pojmom "bekovi" ide i pozicija "dva", koja podrazumeva najbolje šutere, a tu je situacija još gora: pogledajte procente šuta sa linije slobodnih bacanja i za tri poena (recimo u Superligi) i sve će vam biti jasno. Dati penal postala je enigma, najbolji šuteri od deset pokušaja retko ubace više od tri trojke. Ali, to je tema za naredne kolumne...

Advertisement