ta cała dyskusja o odwracaniu moim zdaniem nie wiele ma wspólnego z tym co chcieli osiągnąć BB-cy , oni po prostu chcą nam ułatwić trening i tyle a może aż tyle
Ułatwienie treningu nie jest takie wielkie. Ja myślałem, że będzie można wybrać, że ustawienie obronne będzie decydować o treningu. Ale czegoś takiego nie ma. Jak chcesz PG potrenować ID to musisz go wystawić jako C/PF. Co najwyżej będzie to tylko troszkę mniej bolało, bo dasz mu polecenie, żeby krył PG. Ale z wymagającymi rywalami nie da się tak grać.
Po za tym cała dyskusja prowadzi do tego że C będzie bronił na obwodzie z jakimś wypasionym OD i to niby ma załatwić sprawę ???? He he ciekawa teoria .
To już nie jest teoria, to juz zaczęło posprawdzane. Ktoś tu wcześniej pokazywał mecz, w którym nominalnego C wystawił na PG ale kazał mu kryć C. Komentowałem ten mecz trochę wcześniej. Jak widać PG z dobrym ID bardzo ładnie pokrył w tym meczu centrów rywala. Więc to nie jest teoria tylko fakt.
Oczywiście w tamtym meczu ten zawodnik kulał w ataku jako PG. Ale to jest tylko kwestia tego, że był po staremu trenowany. Jak wytrenowani zostaną zawodnicy nowego typu to będą piekielną bronią. Zespół z dwa razy niższymi pensjami będzie w stanie rozjechać rywala z dwa razy wyższymi pensjami.
Last edited by B.B.King at 12/19/2009 1:27:40 PM