BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Καφενειο η ωραια αιγα Νο V

Καφενειο η ωραια αιγα Νο V (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
176683.318 in reply to 176683.317
Date: 5/1/2011 4:40:02 PM
Overall Posts Rated:
115115
Αρχιζω και πιστευω οτι δεν πολυσυμπαθεις την δημοκρατια και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ εκφραση γνωμης....εχεις ξαναδειξει τετοια στοιχεια :D

Είμαι υπέρμαχος της Δημοκρατίας και της Ελεύθερης γνώμης! Αλλά να σε ρώτήσω κάτι; Αυτό που κολλάει;;

This Post:
33
176683.321 in reply to 176683.320
Date: 5/2/2011 9:15:03 AM
Overall Posts Rated:
11571157
'Επιστήμη είναι η πίστη στη άγνοια των ειδικών'
Richard Feynman (Βραβείο Νόμπελ φυσικής)

Η Π.Α.Ε Α.Ε.Κ ανακοινώνει την απόλυση του Μπάγιεβιτς και την πρόσληψη νέου προπονητή.
Ο καινούριος προπονητής 'επιτίθεται' στις επιλογές του Μπάγιεβιτς.Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το ρόστερ είναι ανορθόδοξα σχηματισμένο και ότι τα επίπεδα φυσικής κατάστασης είναι απαράδεκτα!
Να ένα τυπικό και συνηθισμένο παράδειγμα διαφωνίας δύο ειδικών!

Συνάδελφος κατά την εκπόνηση του διδακτορικού του στην γενική σχετικότητα (1982-1983 περίπου) εκδηλώνει ψυχιατρική αστάθεια! Όταν οι καθηγητές τον συμβουλεύουν να επισκεφτεί ένα γιατρό, εξαγριωμένος τους απειλεί και λίγες μέρες μετά βρίσκεται πυρπολημένο το αυτοκίνητο ενός καθηγητή. Το γεγονός αναφέρεται στην αστυνομία η οποία δηλώνει αδυναμία να χειριστεί το ζήτημα. Τελικά...., με άσκηση βίας παίρνει τον διδακτορικό του τίτλο!
Που είναι τώρα; Μα φυσικά στις εκπομπές του κ.Χαρδαβέλα και σχολιάζει φυσικά φαινόμενα με τον τίτλο του ειδικού!
Να ένα παράδειγμα όπου ένας υποτίθεται ειδικός στην πραγματικότητα δεν είναι!

Πρόσφατα ο κύριος Νταβουντογλου (Τούρκος ΥΠ.ΕΞ.) επισκέφτηκε την χώρα μας. Προχώρησε στην δήλωση ότι το Καστελόριζο ανήκει στην Μεσόγειο!!! Οι 'Ελληνες 'ειδικοί' δεν προχώρησαν σε καμία νομική-τυπική ενέργεια (διάβημα κ.λ.π)!
Να ένα παράδειγμα όπου οι ειδικοί στην πραγματικότητα δεν θέλουν-μπορούν να κάνουν την δουλεία τους!

265 ΜΚ/ΤΕ, το τάγμα είναι έξω σε άσκηση. Εκτελούμε βολές με οπλοβομβίδες και κάνουμε σενάρια επίθεσης σε εφοδιοπομπές. Φύση περίεργος ρωτάω ποια από τα όπλα μας μπορούν να βλάψουν διαφόρους τύπους οχημάτων. Οι απαντήσεις που πήρα έδειχναν καταφανώς ότι οι αξιωματικοί μου(όχι όλοι) ούτε ήξεραν αλλά ούτε τους είχε απασχολήσει! Να τονίσω ότι σε μία ενέδρα πεζικού εάν αποτύχουμε να καταστρέψουμε το πρώτο όχημα η ομάδα μας πιθανότατα θα αποδεκατισθεί!
Να ένα παράδειγμα όπου οι ειδικοί στην πραγματικότητα διακατέχονται από ερασιτεχνισμό και αδιαφορία!

Να τονίσω ότι δεν είναι τέτοια παραδείγματα Ελληνικό 'προνόμιο´! Τέτοια και πιο χοντρά παρουσιάζονται και σε πολύ πιο 'θεσμικές' χώρες
Τα παραπάνω ΔΕΝ είναι ο κανόνας! Αυτό που θα ήθελα να καταδείξω είναι ότι ο τίτλος του 'ειδικού´ δεν απονέμεται αλλά κερδίζεται μέσα από ορθολογικά επιχειρήματα-πράξεις και όπου είναι δυνατό αποδείξεις (προφανώς δύσκολο το τελευταίο για ένα σπορ)

Εάν εγώ υποστηρίξω ως 'ειδικός' (λόγω πτυχίων-έρευνας στην φυσική) ότι η Γη ΔΕΝ γυρίζει και κάποιος άλλος ότι γυρίζει θα έπρεπε να δεχτεί κάποιος την γνώμη του ειδικού;
Συμμερίζομαι την άποψη του Κυριάκου (εάν την έχω αντιληφθεί σωστά,εάν όχι παρακαλώ να με διορθώσει) ότι στην Ελλάδα η διατύπωση γνώμης-άποψης-κριτικής γίνεται συχνά με προχειρότητα-εμπάθεια-χωρίς επιχειρήματα. Προσωπικά αυτή η κατάσταση με ενοχλεί υπερβολικά, και είναι καταστρεπτική για τον τόπο!

Αλλά ΔΕΝ βλέπω να είναι τα προηγούμενα post (περί Μουρίνιο) μία εκδήλωση προχειρότητας-εμπάθειας κ.λ.π Κάποια παιδιά μπήκαν στον κόπο να γράψουν 10 αράδες για το παιχνίδι και εάν κατάλαβα καλά η κριτική τους στράφηκε σημαντικά εναντίον της συμπεριφοράς του Μουρίνιο (που είναι δημόσια άρα και αυτόματα αντικείμενο κριτικής)!
Αλλά και σε ποιο ειδικά κομμάτια(τακτική) υποστήριξαν την άποψή τους με επιχειρήματα και ενίοτε με χιούμορ! Αντί να αμφισβητήσουμε το δικαίωμα στην κριτική μήπως είναι πιο φρόνιμο να αντιτάξουμε ένα πιο συνεκτικό επιχείρημα;
Να το πω απλά αντί του 'δεν δικαιούσαι να μιλάς' μήπως είναι σοφότερο το 'άκου και την δική μου γνώμη που είναι κάπως διαφορετική';

Υ.Γ Μία όμορφη και απλή παρουσίαση της εξέλιξης στην τακτική του ποδοσφαίρου και μια δικαίωση του γνωμικού του Feynman μπορεί να διαβάσει κανείς στο

Αντιστρέφοντας την πυραμίδα
Η ιστορία του ποδοσφαίρου, των τακτικών και των συστημάτων του

Συγγραφέας: Wilson Jonathan

Last edited by GM-sarithin at 5/2/2011 10:10:43 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
176683.323 in reply to 176683.321
Date: 5/2/2011 11:13:04 AM
Overall Posts Rated:
115115
Να το πω απλά αντί του 'δεν δικαιούσαι να μιλάς' μήπως είναι σοφότερο το 'άκου και την δική μου γνώμη που είναι κάπως διαφορετική';

Δικαιούσαι να μιλάς, και φυσικά θα ακούσω την διαφορετική σου γνώμη. Αλλά όχι υπό μορφή κριτικής.

Αλλά ΔΕΝ βλέπω να είναι τα προηγούμενα post (περί Μουρίνιο) μία εκδήλωση προχειρότητας-εμπάθειας κ.λ.π Κάποια παιδιά μπήκαν στον κόπο να γράψουν 10 αράδες για το παιχνίδι και εάν κατάλαβα καλά η κριτική τους στράφηκε σημαντικά εναντίον της συμπεριφοράς του Μουρίνιο (που είναι δημόσια άρα και αυτόματα αντικείμενο κριτικής)!

Δεν ανέφερα ότι τα ποστ εκδηλώνουν εμπάθεια προς τον μουρίνιο κ.λ.π. Μπορεί ένα μέρος της κριτικής τους να στράφηκε εναντίον της συμπεριφοράς του Μουρίνιο, και πολύ σωστά αλλά ένα μέρος στράφηκε ως προς την τακτική του.
Τέλος πάντων, μην νομίζετε ότι έχω κάτι μαζί σας. Απλά, συσσωρεύτηκαν πάρα πολλά που ακούω κάθε μέρα από ''ειδικούς'' και πραγματογνώμονες, που έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Και αναφέρομαι αποκλειστικά στους Ελληνάρες και την νοοτροπία που έχουν ως προπονητές της εξέδρας.

This Post:
00
176683.324 in reply to 176683.322
Date: 5/2/2011 3:37:06 PM
Overall Posts Rated:
186186
Συμβουλη περιορισε τα τσιγαρα και τους καφεδες γιατι τα νευρα σου θα τεντωθουν...... χαχαχα
τωρα τελευταια βλεπω οτι εχει μεγαλα κεφια στις εγγραφες του ο sarithin .....

Εγω με ποτακι ξεκινησα να τισ διαβαζω και εχω φτασει ενα βημα πριν τον αλκοολισμο!

This Post:
00
176683.325 in reply to 176683.323
Date: 5/3/2011 5:29:33 AM
Overall Posts Rated:
1111
obvious troll

Συνεχίστε όμως.

This Post:
00
176683.326 in reply to 176683.11
Date: 5/3/2011 10:50:06 AM
Overall Posts Rated:
302302
to forum tis III.5 kanei ena gkalop ston nhma III.5 ANDRIKH YPOTHESH....parakalw bohthiste mas na broume tis katalhles cheerleader tis kathgorias...me to mpalaki sas sthn ekastote dhmosieysh psifizetai gia to top 5...

This Post:
00
176683.327 in reply to 176683.326
Date: 5/3/2011 1:41:44 PM
Overall Posts Rated:
272272
χαχα δεν παιζεστε...

Advertisement