BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar center program

Magyar center program

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232639.32 in reply to 232639.30
Date: 2/28/2013 10:52:55 AM
Overall Posts Rated:
350350
Szóval abban Huklinak igaza van hogy alapskilles centert semmiképp sem szabadna III- IV.osztályos csapatnak edzeni kis stadionnal..

Részigazság. Ha tudnátok, hogy évente a centerek kb 90-95%-a születik 1-4 kieggel, akkor egy megoldás marad.
Edzeni őt fő skillekre, mert az 1-2-es kieget multizni felesleges ha a válogatott érdekét tartjuk a szem előtt.
Mivel a válogatott mellett vagyok, ezért nekem az a kötelességem, hogy a legjobbat/legtöbbet kihozunk egy-egy emberből.

Az érem másik oldaláról meg az előbb írtam: ott edzünk ahova születik, mert nincs más vállalkozó talán 1-2 csapatot leszámítva.
Ők meg mire körbeér a nevelés ciklus el vannak foglalva 2 nevelttel. Menetközben nem tudunk még a "nyakukra sózni" egy harmadikat is. Részint a most fejtegetett gazdasági okok/hiányosságok miatt, másfelől meg az edzés sokszor mást kíván egy 18 évesnél, mint egy 20 éves esetén.

This Post:
22
232639.33 in reply to 232639.32
Date: 2/28/2013 11:01:49 AM
Overall Posts Rated:
173173
Részigazság. Ha tudnátok, hogy évente a centerek kb 90-95%-a születik 1-4 kieggel, akkor egy megoldás marad.
Edzeni őt fő skillekre, mert az 1-2-es kieget multizni felesleges ha a válogatott érdekét tartjuk a szem előtt.

Sajnos ebben sok igazság van. És tegyük hozzá, hogy ezeken belül még kevesebb az igazán magas pot, aki elmehetne NT-ig. Szezonok óta kínlódunk ezzel.

Message deleted
This Post:
00
232639.35 in reply to 232639.34
Date: 2/28/2013 1:47:21 PM
Overall Posts Rated:
9797
Neked még van 3-4 szezonod mire magas lesz a fizujuk.

Message deleted
This Post:
22
232639.37 in reply to 232639.26
Date: 2/28/2013 4:05:31 PM
Carpathian Bears
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
OMG...
Elismerően reagáltam egy régi ellenfél, Charlie teljesítményére, ami teljesen mellékesen megcáfolta amit szezonok óta ismételgetsz minden adandó alkalommal. Neki írtam, nem neked. Miért akarnálak téged provokálni?! Eddig sem láttam értelmét a véget nem érő vitáidnak, ezután sem fogom. Ha nem neked szól valami nem kell beleugatni, ennyi.

A "nincs tisztában a valós helyzettel és nem lát a dolgok mögé" féle személyeskedést meg hagyjad már légyszives, értem én, hogy csak azt próbálod szemléltetni, hogy te mindenkinél jobban tudod a dolgokat, de asszem a hasonló jellegű degradáló személyeskedésből volt már gondod korábban is.
És ahhoz, hogy a felsorolt nevekért miért nem jelentkeztem be kb semmi közöd... más x ezer menedzser sem tette, őket is kérdőre vonod egyenként vagy csak velem van problémád megint? Mindenki úgy építi a csapatát ahogy akarja, olyan célokkal amilyenekkel akarja... továbbra sincs semmi jogod beleszólni, a válogatott érdeke továbbra is simán lehet embereknek mellékes.

Jah és természetesen ezúttal is ez volt az utolsó hozzászólásom ehhez a beszélgetéshez veled, kivéve ha normálisan válaszolsz, de értelmetlen vitába nem megyek bele ezúttal sem.

This Post:
11
232639.38 in reply to 232639.32
Date: 2/28/2013 4:13:04 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
ez egy nagyon összetett dolog sztem, mert sokszor sajnos az van hogy azok akik vállalják hogy C-t edzenek azt se tudják mire vállalkoznak ez sztem az esetek 70% -ra igaz... és ilyenkor az a szituáció áll fenn hogy válogatottnak van szinte egy fiókcsapata és ö azt edzi amit kérnek tőle.

és eljön a 21-22év és lám stadion nem növekedett maradt a srác a IV. osztályban és a játékosa már bőven 60ezer felett keres mondjuk...
ezután jön az eladás.. aztán a tulajnak meg elmegy a kedve a játéktól... mert kapott 1 millát azért akit 3éven keresztül edzett.

ez a tulaj a válogatott érdekeit nézte.
van a másik verzió amikor ugyan ugy egy kezdő tulaj ledraftol egy centert de ő vmennyire utána néz a játéknak elolvassa a wiki-t van egy mentora is akár tegyük fel edzi a centert 19éves kora végéig alapskillekre... vagy akár 20,5éves koráig, de itt rájön hogy nem fog menni a feljutás és a stadiont se tudta annyira bővíteni..
itt jönne képbe egy olyan racionális döntés hogy elkezd mondjuk egy szezonig tempót adni vagy épp KV-t vagy épp passzt, teljesen függetlenül attól hogy épp milyen kezdő értéke volt a srácnak.
ugye ezzel a lépéssel :
1. nagyban növekszik a későbbiekben az ára.
2. sokkal hasznosabb játékosa (vagy épp játékosai mert ugye nem csak 1 embert edzünk... )lesz a csapatnak, ezáltal jobb lesz a csapat = nagyobb esély a feljutásra
3. nem szökik egekbe a fizetése

alapvetően sztem a játék jelenlegi rendszerében sokkal jobb ha 2ECS játszik a belső poszton mint pl 1ECS és 1alapskilles center.
eleve nagyon kis halvány különbség van a C és ECS között sztem.
pl
Tempódobás: kiemelkedő (10) Dobótáv: gyenge (4)
Külső védekezés: megfelelő (6) Technika: csapnivaló (3)
Labdavezetés: pocsék (2) Passzolás: középszerű (5)
2 pontos: legendás (17) Belső védekezés: legendás (17)
Lepattanózás: titáni (15) Blokkolás: kiemelkedő (10)
Erőnlét: csapnivaló (3) Büntető: középszerű (5)

ö centernek van írva de ha egy kicsit magasabb lenne labd-tech akkor már sztem ECS lenne, mondjuk már 5-5-nél is talán...

ezzel az egésszel semmiképp se azt szeretném mondani hogy még véletlenül se kezdjen el egy ujónc válogatottnak edzeni, mert meg lehet csinálni sikerek mellett is, erre én is példa vagyok hiszen az első évemben draftoltam le dusan-t. és még lehetne jó néhány tulajt kiemelni aki megcsinálta ugyan ezt vagy hasonlót...

csak azt kell látni és talán ez a lényege az egész mondandómnak hogy egy IV- ligás csapatnak nincs szüksége egy 3*15ős emberre... mert ott bőven elég egy 11-12-es BV és lepattanó, ha a 2 pontos még magasabb is akkor az már csak hab a tortán főleg ha van az általam mindig emlegetett tempó is mellette..

az talán egy megoldás lenne hogy akik jó magasembereket draftolnak és újoncok akkor azok mellé kiosztani egy mentort aki segíti taktikában csapatfejlesztésben stb...
ha ezt pl jövőre meg szeretnéd próbálni én önként vállalok 5 ilyen csapatot.

most ránéztem pl Bandi 99(remélem nem haragszol hogy kiemeltelek, és sok sikert a további edzésmunkádhoz!) csapatára nem tudom hogy az elödöntő a -7pontos nm tudom mennyire volt tudatos ott a védekezés választás... sztem az a meccs akár meg is lehetett volna, és onnan már szinte a feljutás is biztos lenne, bár lehet hogy neki még jó lesz az a +1év a IV . osztályban.
de ezen kivűl is ott vannak nála a jegyárak is amire kapasból 13 50 155 1390-et mondanék ami sztem közel 10ezer / hét + bevételt jelentene...
+ biztos lenne még olyan pont amiben lehetne neki segíteni...

és abban is biztos vagyok ha esetleg ezt jövöre megpróbálnánk más I-II ligás tulaj is tudna segiteni azoknak akik a válogatottnak nevelnek.

This Post:
00
232639.39 in reply to 232639.37
Date: 2/28/2013 5:27:14 PM
Overall Posts Rated:
350350
A "nincs tisztában a valós helyzettel és nem lát a dolgok mögé" féle személyeskedést meg hagyjad már légyszives, értem én, hogy csak azt próbálod szemléltetni, hogy te mindenkinél jobban tudod a dolgokat

Nem volt ebben semmi személyeskedés, tényeket írok:
Na, ha tisztában lennél a viszonyokkal, akkor egyetértenél, hogy nagyon szűkös a pénzügyi háttér a játékban.
Ugyanis ott tartunk, hogy egy 13000-es megismétlem 13000!!! fős stadionú csapat nem fog elbírni egy 90 körüli centert a normális csapata mellett. Ez sok nekem is, sok lenne még 149 másik 3. ligásnak. (csak mondtam egy számot, de kb fedi az arányt)
Ne várjuk el már azt, hogy minden 3. ligás csapat rendelkezzen 16-20000-es stadionnal! Ez nonszensz.

Továbbá, ha tudnád azt, hogy hány "selejtes" csak fő skillre alkalmas magasember jön évente a drafton biztosan a fejed fognád mérgedben vagy keservedben.
Azt se látod át ki hajlandó edzeni és kit kell kérlelni ne adja el, hanem edzze , mert ha külföldre kerül, akkor onnantól fogva elbuktuk. De ezt már sokszor írtam...
Éppen ezért mondom: nem látsz a dolgok mögé. Ha nem látsz bele, akkor jobb ha inkább csöndben maradsz, mintsem alaptalan vádakkal állsz elő, hogy megint "hülye voltam a reformjaimmal".

A mostani állapotokat pont a fő illetékesek nem látják, azaz a BB-ék,a játékkészítők odafent az 1. ligában a "seggük alá edzett" magasemberekkel.
Nem érzik, hogy milyen nehéz kijönni 160-180 jegybevételből ha valaki nagy merészen edzett egy 90-120-as centert.
DE! Miért is 90k a bére és azt miért nem bírja el? Mert alig van 1-2. osztályban, aki 18 éves kortól kezdve c/ ecs-ét edzene átvenni viszont restek 1-2 kivételtől eltekintve....
Muszáj 3-4. ligában edzetni őket különben sehol se lennénk egyik válogatott szintjén sem.
Ha itt tartunk igenis kötelességnek érezném átvenni egy 1-2. ligásnak azt a játékost, akit alsóbb ligában nem tudnak eltartani. Ezért ostorozlak titeket odafönt.

Tárgyra visszatérve:
Még mindig várom Dózsára, Zlatanovra a vevőket.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 5:33:51 PM

This Post:
11
232639.40 in reply to 232639.39
Date: 2/28/2013 5:58:00 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
reagálok erre gyorsan,bár nem nekem írtad, de hátha előrébb jutunk...
azt vedd figyelembe hogy van egy rendszer, amihez alkalmazkodni kell. (ha már azt az utat választottad hogy játszol a játékkal) , nem fogod Te sem én sem, Senki sem megváltoztatni a rendszert... teljesen felesleges ezen rágódni. (kb annyi értelme van mint ha holnap kiállnál az utcára és elkezdenéd azt fejtegetni hogy 1% adókulcsot vezessenek be,mert szted az a jó)
minél jobban alkalmazkodsz annál sikeresebb vagy.

Krizsán skilljeit ismerem a felsoroltak közül.. neki tudom mi a problémája leírtam, nem fog senki sem egy 4-es tempójú közel 180ezret kereső embert átvenni. ezt majdnem ugyan ugy el kell fogadni mint a BB rendszerét...

ha megkérdezel 10 mentort hogy szerinte szabad -e III. ligában 90ezres játékost eltartani , sztem nagyon egybehangzó vélemény lesz, itt megint fallal szembe mész...
félre ne értsd megint csak azt mondom edzeni kell... de mellette sikereket kell elérni és fel kell jutni egy 90ezres játékossal. ha esélytelennek ítéled a feljutást akkor meg Nem szabad főskillekre edzeni vagy el kell adni.
valóságban is hol játszik egy magas fizetésű játékos III. ligában?
Tervezni kell ennyi.

csak ugy tudsz eltartani egy nagy fizetésű játékost hogy sok sok meccset nyersz, vagy a kupára mész rá ami ugye heti +50ezer ami megint csak nem kevés, vagy arra hogy megpróbálsz feljutni.

és abban igazad van hogy a 18ezres stadion nonszensz III. ligában ez teljesen igaz mert ritka mint a fehér holló. de sztem az is hogy 16szezon után 10800-as stadion van.

persze ha Te csak az edzés miatt játszol ezzel a játékkal amihez ugye senkinek semmilyen köze nincs akkor meg 1. játékost simán ellehet tartani ugy hogy nincs mellette csapatod, és közben meg el -el adogatod a másik 1-5edzett játékosodat...

remélem nagyjából érted mire gondolod, és nem támadásnak veszed megint.

Last edited by Domi at 2/28/2013 5:59:08 PM

This Post:
00
232639.41 in reply to 232639.38
Date: 2/28/2013 5:58:25 PM
Overall Posts Rated:
350350
Igen,mindkét eset előfordulhat.

1. ledraftol, feledz, nem bírja majd "bagóért" elad muszájból. Pl: 17-16-17 - legyen Krizsán a neve

2. Utánanéz edzi egy darabig fő skillre, aztán ráun vagy más skilltt edzene.
DE! A 2. számú játékossal sanszosan nem tudunk u21-ben alapemberként számolni a 11-12 bv+2 pontossal.
Pádár-szindróma! Ami meg utána történik illetve nem, azért úszik el az NT tagsága. Ugyanis nem fogják 21-23 évesen bentre edzeni, külföldön pláne nem....

Summázva: Krizsánból még lehet NT - fő skillek alapján -, de ha sokat cicóznak Pádárral, akkor ő lehet hipermultis, akkor sem lesz felnőtt NT tag a benti skillek mérsékelt edzése miatt.... Vagyis ő kuka NT szempontból.

A 2 ecs-és modellt nem vitatom, én is ezt preferálnám ha lenne rá elég alany! De sajnos nincs vagy aki van elvész rajtunk kívül álló okokból kifolyólag pl botulás, nem ír vissza a tulaj stb...

Azt örömmel nyugtázom, hogy segítenél akár még mentorkodni is.

A fő gondot ott látom, ha valaki feledz 4-ben egy 3*12-es embert 19 éves korig azt ki fogja átvenni és továbbedzeni?? Mármint úgy értem külön farm kéne hozzá a 3-ban vagy netán 2-ben. Miért kéne farm? Mert 19-20 évest borzasztó drágán tudsz venni és ahhoz egy "mezei" csapat nem biztos, hogy elég pü-ileg. Sanszosan lecsapnának rá kínaiak, akik ne adja ég csak trédelnének vele. Ez a baj ezzel.

De cáfolja meg az élet és legyen hozzá minél több nevelőklub + átvevő és edző csapat. Főként magas osztályokban (1-2.)
Kicsit kételkedem...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 6:00:47 PM

This Post:
00
232639.42 in reply to 232639.40
Date: 2/28/2013 6:23:29 PM
Overall Posts Rated:
350350
Én azt tanultam, ha valami nem működik jól azon javítani kell és érdemes. Nem pedig szőnyeg alá söpörni a problémát..
Legyen akár valós dolog vagy csak egy kitalált világ. Ezért nem tudok alkalmazkodni: ez csak egy játék, amit át lehetne programozni!

Igen, a feljutás CSAK egy csapatnak sikerülhet.. Mi van, ha döntős csapatban játszik a 90k-s, de nem tud feljebb jutni?
Rajtamarad 100k fölött, muszáj eladnia kényszerből. Volt rá példa, hogy ilyen miatt valaki befejezze a játékot, pedig jó nevelő volt. Megunta, hogy nem tud versenyezni a "tőkésebb" riválissal - mert ugye az edzés rengeteg pénz - és ha fel is jutott másodjára, akkor meg rögvest kiesett, mert erős ligába került. OFF, de például mondhatom idén csote csapatát Borgulyával.

(21285296)

Mi lesz Borgulyával ezután? Meg tudja-e tartani csote a 4. ligás jegyárszinten, amit a 2-20-as kiesés után alkalmazni kell??
És ha nem bírja eltartani ki fogja megvenni sokmillióért (2-3), mert annyit ér?! Lehetőleg magyar legyen... de ki lesz?!

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 2/28/2013 6:33:57 PM

Advertisement