Pozdrav zajednico!
Juče je bilo nekoliko finih up-ova od kojih bih izdvojio skok šut Tomislava Majstorovića, spoljnu odbranu Miodraga Čapljića i skok Rada Ratkovića. U suštini, bilo je blago zatišje ovog petka, ali se nadamo da to znači da će sledeći trening biti daleko uspešniji. :)
Što se samog tima tiče situacija je sledeća.
Naši najbolji bekovi su Strahinja Novaković, Goran "Growler" Ristić, Miloš Stanić, Tomislav Majstorović, Slobodan Bandur, Pere Cvetanovski, Dragan Balšić i Vuk Vuksanović koji ima 20 godina, ali svojim kvalitetom zaslužuje pažnju i ako mu se podigne OD u skorije vreme sigurno je da će zabeležiti možda i neki minut.
Igrači koji će biti praćeni i koji imaju realnu šansu da zaigraju su Pongrac Kalo, Stojan Bajac, Oliver Karaklajić, Milan Matanović, Milan Bacanović, Miloš Mirković, Boško Bačetić i Milan Ćurguz.
Bekovi u ovoj generaciji su dosta specifični. Otišlo se mnogo u krajnosti što mojom željom, ali dosta i samovoljom pojedinih menadžera. Ima veoma dobrih šutera poput Ristića, Majstorovića, Balšića i Bacanovića, a nešto manje ih je pravljeno za LI napad. Sve u svemu mogu obe varijante da se pokriju.
Problem sa bekovima je što kod nekih igrača imamo primetne mane poput manjka OD i PA, ali aktivno radim na tome da se to popravi. Nadam se da će me menadžeri poslušati i do jačih utakmica srediti svoje pulene. :)
Sa krilima kuburimo. Jedino dobro krilo je Miodrag Čapljić, a vredni pomena su još i Dragan Žikić, Dušan Vasin i Joca Vučinić. Od Strahinje Vukovića sam mnogo očekivao, ali prethodne sezone nije bio treniran, a kasnije je i imao transfer kod stranca koji se retko javlja.
Takođe, po potrebi će se na krilo "spuštati" i Ivan Filipović.
Centri su solidni na čelu sa Darkom Opačićem kom se forma popravlja i očekuje se njegov debi. Tu su još Isidor Gacik, Rade Ratković, Cezar Turlea, Sekula Radojević, Emko Ćosić, Slobodan Rebrača i Đura Bodiroga. Poslednji, ali ništa manje značajan, veoma specifičan igrač koji će praviti prednost u spoljašnjem napadu kao i Mitar Lalić ukoliko namolim njegovog menadžera da popravi formu.
Većini centara se treniraju IS i ID kako bi što bolje parirali centrima jačih reprezentacija koji su tradicionalno zveri pod košem sa IS i ID 16+.
Sve u svemu to bi bili igrači koji su u opticaju za nastupe ove sezone. Na gdocu možete videti sve njihove skilove i proceniti kakvi su nam dometi ove sezone. :)