BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Választások - Hivatalos vitafórum

Választások - Hivatalos vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
93461.32 in reply to 93461.27
Date: 6/3/2009 10:13:34 AM
Overall Posts Rated:
6262
Szerintem 1On 1 -et alaptámadás és gyorspasszos taktikát játszó ellenfelek ellen lenne jó tenni. Olyan csapatok ellen még akik gyengébbek és inkább biztosnágra kell törekedni ellenük.

Viszont egy kiszámithatatlan, és nálunk jobb csapat ellen aki vagy külső, vagy belső támadásokra koncentrál, az ellen felesleges, mert akkor igazán egyik téren sem lehet jobb a védekezésünk. Biztosan ott próbálnak amjd támadni ahol gyengébb a védekezésünk, szerintem legalábbis. Kockáztatni is tudni kell!

From: Arsene

This Post:
00
93461.33 in reply to 93461.31
Date: 6/3/2009 10:32:52 AM
Overall Posts Rated:
00
Mindenképp a jövőben koncentrálni kell a farmcsapatokra! Fontos természetesen hogy a kiemelkedő fizetés miatt ne menjen kárba a játékosok edzése. Viszont ehhez kellenek olyan csapatok akik az eredmény rovására fel tudják áldozni a csapatukat. Mindenképp jelentkezni kell azoknak a csapatoknak akik már nem játszák komolyan a játékot mert mondjuk elment a kedvük, és vállalni tudják a farmcsapat szerepét. Ehhez véleményem szerint heti egy belépés elég lenne!

Szerintem fontos, hogy az uj felhasználókat is kellene arra biztatni, hogy a kezdő tőkéből rögtön vásároljanak egy 5 ös edzőt, majd ezután egy posztra két minimum szupersztár 18 éves válogatott esélyes játékost. Az egyik legyen magyar a másik pedig külföldi. Ezeket egyszerre egyposzton edzve 21 korrra már kifejezeten jó játékosokat tudnak felkinálni a szövettségi kapitányoknak. Ekkor a külföldi játékos eladásábol pénzre is szert tehetnek tehát megerősíthetik több poszton a keretüket. A magyar játékos persze uj csapattársal folytatva edzésben lehetne.
Valamint azt is fontosnak tartom hogy ne minden csapat centert eddzen!

From: Patai

This Post:
00
93461.34 in reply to 93461.33
Date: 6/3/2009 10:41:49 AM
Overall Posts Rated:
4545

Valamint azt is fontosnak tartom hogy ne minden csapat centert eddzen!

Sőt, az igazi életpálya programot, hogy a játékost egész életében csak egy csapat eddze ki, centerrel nem lehet megcsinálni. Beírtam a fizetésszámlálóba három 20-as skillel rendelkező centert 1 millió fizetést írt ki. Ez eltartatlatlan egy egyszerű csapat számára. Főleg ezért a centereknek lenne szüksége a farmcsapatokra.

Egy multiskilles bedobóval, irányítóval, talán meglehet azt csinálni, hogy a tulaj egész életében eddze, és közben a csapat is eredményes maradjon.

This Post:
00
93461.35 in reply to 93461.33
Date: 6/3/2009 10:46:29 AM
Overall Posts Rated:
9999
Ebben annyi kivetnivalót találnék, hogy a válogatott esélyes játékosok edzését nem kellene véleményem szerint a kezdő csapatokra bízni. Igaz hogy ők lelkesek, de nem tudni mikor unják meg, stb., stb.

This Post:
00
93461.36 in reply to 93461.35
Date: 6/3/2009 10:54:06 AM
Overall Posts Rated:
00
HÁt pedig minden játékost nem tudunk felvállalni. És a véleményem az hogy ha szerepet adunk a kezdő játékosoknak is akkor talán jobban odafigyelnek a játékra és talán a válogatott is jobban a köztudatba kerül. Épp Hukli kérdezte szerintem mivel lehetne a válogatottat népszerűsíteni! Akkor leirtam hogy azzal ha az emberek szerepet kapnak a válogatott életében! Szinte csak azok látogatják a külső forumot akiknek saját válogatott játékosa van!

From: Arsene

This Post:
00
93461.37 in reply to 93461.34
Date: 6/3/2009 10:58:30 AM
Overall Posts Rated:
00
Épp ez a baj hogy leginkább centereink vannak, azok közül tudunk válogatni! Ezért kell elérni hogy a többi poszt is megfelelő szerepet kapjon!

Így van a centerek fizetése nagyon sokba kerül ezért kellene azokat a játékosokat ösztönözni a heti egyszeri belépésre és edzésre! Viszont erre csak az alkalmas aki már régóta játszik, mert csak nekik van akkora tőkéje amivel tud ilyen játékost vásárolni! TEhát máris korlátozot hogy ki tud farmcsapat lenni!

This Post:
00
93461.38 in reply to 93461.37
Date: 6/3/2009 11:03:11 AM
Overall Posts Rated:
4545
Viszont erre csak az alkalmas aki már régóta játszik, mert csak nekik van akkora tőkéje amivel tud ilyen játékost vásárolni! TEhát máris korlátozot hogy ki tud farmcsapat lenni!

Zseniális megállapítás.

Last edited by Patai at 6/3/2009 11:03:49 AM

This Post:
00
93461.39 in reply to 93461.38
Date: 6/4/2009 4:50:18 AM
Overall Posts Rated:
33
Kicsit későn jelentkeztem, de nem szeretnék visszaélni ennek előnyeivel, tehát igyekszem úgy válaszolni az eddigi kérdésekre, hogy nem a többiek válaszait vitatom, hanem a sajátjaimat fogalmazom meg. Lássuk:
vendabal:
1. Miben látod a 1-1 védekezés előnyeit és hátrányait?
Az 1-1 védekezést leginkább akkor érdemes alkalmazni, ha megjósolhatatlan, hogy az ellenfél kint vagy bent fog támadni és mindkét támadást egyenlő erősen tudja alkalmazni. Ennek megfelelően elégé kétélű taktikai fegyver, hátránya pont az, hogy nem tudsz vele az ellenfél koncentrált támadására reagálni. Ráadásul úgy néz ki, hogy kicsit jobban "eszi" az erőnlétet is, tehát arra is figyelni kell, hogy mikor alkalmazzuk gyors támadójáték mellett
2. Milyen esetben alkalmaznál egész pályás letámadást tétmeccsen?
Az egész pályás letámadás fő hátránya a nagy erőnlét igény, tehát semmiképpen sem alkalmaznám gyors támadással kombinálva. Értelme akkor van, ha sokkal jobbak vagyunk az ellenfélnél támadásban, ezért szeretnénk erőltetni a több labdaszerzést és ennek megfelelően a több dobási lehetőséget.
3. Mi a véleményed a dobóhátvéd irányítóposzton való szerepeltetéséről?
Mint azt egy kérdéssel lejjebb majd kifejtem, szerintem a posztok másodlagosak, elsősorban a skillek számítanak. Irányítóposztra tehát nyugodtan tennék dobóhátvédet pl. ha kívül támadunk és belül védekezünk. Ilyenkor sem árt azonban ha van neki legalább 10-11-es passzolása.
4. Milyen egy nagyon jó bedobó? Írj példát skillekkel, ha lehet.
Na ez egy nagyon jó kérdés... Én soha nem azt nézem, hogy a BB szerint egy játékos milyen poszton jó, mert ennek algoritmusa félrevezető (ha kell ki is fejtem szívesen), hanem azt, hogy az aktuálisan választott taktikához melyik poszton milyen skillek szükségesek. Egyébként ezért van az szerintem, hogy a bedobók a legritkábban jelenleg a BB szerint. Vagyis bedobónak nyugodtan szerepeltetnék egy erőcsatárt, ha belső támadást és 1-1-et játszunk, vagy akár egy dobó hátvédet, ha külső támadást és teljespályás letámadást, stb. Akár centert is, ha az ellenfél lepattanóban erős és ezt akarnám kompenzálni alap támadás mellett. Ezért nem írnék skilleket, mert egészen más lehet egyes taktikáknál. Igazából szerintem a játékban nincs jelenleg olyan, hogy bedobó (ahogy azért center vagy irányító van), hanem lehetnek bedobó poszton is jó erőcsatárok illetve dobóhátvédek.
5. Hányas szintű külső védekezést követelnél meg a csapat úgymond első számú irányítójától?
Ez is érdekes kérdés, mert nagyon függ a taktikától. De mondjuk ha 1-1-et vagy külsőt akarnánk védekezni, akkor 12 kellene minimum.

Patai kérdése a tehetségek edzéséről és farmcsapatokról:
Mint a beszédemben is kifejtettem, nagyon jó ötletnek tartanám a farmcsapatokat, de jól láthatóan nehéz a kivitelezése. Legfontosabb az u21-es kapitánnyal való együttműködés, hogy a tehetségek ne kallódjanak el, legalább az egyik helyen szerepeljenek.
Igazából a legfontosabb a közösség aktívabb bevonása lenne a válogatott(ak) életébe, hogy a managerek megtiszteltetésnek érezzék válogatott játékosok birtoklását és mindent megtegyenek azért, hogy válogatottak is maradjanak. Szerencsére a jelen szezonra beharangozott módosítások (TV szerződések és Marketing költségek változása) jó irányba mutat ehhez...

További kérdéseknek állok elébe!

This Post:
00
93461.40 in reply to 93461.39
Date: 6/4/2009 8:35:23 AM
Overall Posts Rated:
4545
Engem meggyőztél.

This Post:
00
93461.41 in reply to 93461.1
Date: 6/4/2009 8:55:13 AM
Overall Posts Rated:
4545
A jelöltek mit gondolnak a csoportunkról?

Mik az esélyeink stb...?

From: vendabal

This Post:
00
93461.42 in reply to 93461.41
Date: 6/4/2009 9:05:45 AM
Májköldzsordön
II.1
Overall Posts Rated:
175175
Second Team:
Babszinyúl
Ha engem kérdezel, elég szerencsés. Bár nem engem kérdeztél...:)

HUNGARY!
Advertisement