Ale jakie to ma znaczenie czy to będzie 20 10 czy 5? I czy dałem OD czy nie dałem? (choć nie dałem imaginuj sobie)
Właśnie to ma kluczowe znaczenie. Bo właśnie dzięki temu, że nie trenujemy właściwej defensywy, to pensja jest niższa.
Właśnie to jest całe klu pomysłu i dzięki temu zyskujemy na pensjach. Takie ma znaczenie.
Przykład który pokazałeś, jest specjalnie dobrany. Tak na prawdę zysk u SF-a jest mały, ponieważ on korzysta z obydwu obron, pisałem o tym. A druga sprawa, że tutaj jest stosunkowo niewielka różnica pomiędzy ID a OD, są zamienione tylko o 10 a dodane zbiórki (zauważ, że drugi zawodnik jest po prostu lepszy o 10 zbiórek).
Czyli po prostu tak nie należy odwracać tylko w innych proporcjach. W jakich? Ano np. w Twoim przykładzie podciągnąć PS nie do 16 ale 20 ;-) I pensja się nie zmieni. Czyli to podciągnięcie będzie już za darmo. U klasycznego PG podciągnięcie podań o 4 podnosi pensję u 75%. W tym przypadku, który podałeś, jest za darmo..
Tak więc wniosek jest po prostu, że nie wszystkie przykłady odwracań są sensowne. Jak się je zrobi głupio no to nic się zyska. Ale jak się je zrobi z głową to się zyska.
Odkryłeś jedną z kombinacji skilli, przy których odwracanie się nie opłaca (chociaż to względna sprawa, bo drugi zawodnik jest po prostu lepszy o 10 zbiorek a pensję ma wyższą tylko o 25% - a tymczasem 10 zbiórek u klasycznego Centra to skok pensji 3,5 raza!).