BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Pytania vol 14

Pytania vol 14

Set priority
Show messages by
This Post:
22
302543.324 in reply to 302543.322
Date: 10/25/2020 2:57:27 AM
Toruńskie Twarde Pierniki
PLK
Overall Posts Rated:
183183
Second Team:
Twarda Akademia
BB to bardzo specyficzna gra. Świat się zmienia, kiedyś jak powstawała to pograć online w cokolwiek i z kimkolwiek to było coś mega. I BB zostało mentalnie i fizycznie chyba w tamtym czasie. Nawet interfejs wygląda jak z początku 21 wieku.

Po prostu straciłeś motywację przez po pierwsze małą i wciąż malejaca ilości osób a po drugie co za tym idzie słabą rozrywkę i w pełni Cię rozumiem. Ja gdyby nie Huanito na początku mojej przygody to bym już w BB pewnie dawno zbocial. A gdy poznałem wiele tajników tej gry to zostałem do dziś (mimo że gram od 3 lat na poważnie, miałem konto dawno temu ale nie ogarnialem i zbocialem) i jest to jedyna gra przez przeglądarkę w którą się tak angażuje, a grałem w naprawdę wiele. Raz że sentyment a dwa że jakaś wiedzę mam i fajnie rozwijam swój klub.

Co do tej motywacji... Bardzo z nią różnie. W sezonie 22-0 w 3 lidze oraz w poprzednim 2 ligowym sezonie byłem bardzo zaangażowany. Oczekiwanie na mecz, wchodzenie i rozmowy na czacie, emocjonowanie się tym wszystkim, rozwój zawodników... A teraz znów mam mniej chęci, loguje się bo loguje, na mecz live zajrzę raz na ruski rok. Coraz mniejsza satysfakcja. Nawet pomimo tego że mam szanse na PLK, czyli marzenie i największy cel (chociaż 2 ostatnie mecze wtopione) to zapał jakby mniejszy. Ale z drugiej strony wiem, że on wróci dlatego nie chce kończyć gry. Masz rację co do forum. Bardzo szkoda, że ono aż tak nie żyje, że jest grupka osób co się udziela, w tym niektórzy, którzy szukają tylko dziury w całym. Może to my jako ta starsza gwardia powinniśmy spróbować rozruszać forum? Może wówczas więcej osób by się udzielało? Twórcy BB niestety też dają d... Niby probuja robić jakiś marketing na FB ale to żenada a nie marketing prawdę mówiąc. Tylko apka w długiej perspektywie może uratować ta grę, inaczej albo upadnie, albo zostanie grupka starych wyjadaczy jak toshii Sztuker itp, powiedzmy 100 osób które będą miały stworzony swój kraj, 2 ligi i będą grać tylko między sobą. Oczywiście o ile będzie sie to opłacało i rynek jakkolwiek będzie dostosowany do ówczesnych zasad.

Robercie - mimo wszystkich smutków żalów i problemów chciałbym żebyś został. Loguj się raz na jakiś czas, ustaw tylko skład, tankuj, trenuj jakichś fajnych młodzików. Nic nie tracisz a zawsze możesz wrócić i zaczac od początku ze sporym bonusem na nowy start ;)

Jedziemy wam wpierniczyć! ;)
This Post:
00
302543.325 in reply to 302543.322
Date: 10/25/2020 6:18:34 AM
CampoLeony
PLK
Overall Posts Rated:
828828
Second Team:
CampoLeons
Zarówno w życiu jak i w grze najważniejsze to znaleźć swój cel ;)

This Post:
11
302543.326 in reply to 302543.322
Date: 10/25/2020 9:32:25 AM
Overall Posts Rated:
1010
Napiszę Ci z perspektywy osoby, która wróciła do BB bo kilku latach - nie rezygnuj całkiem z klubu i gry bo przyjdzie taki moment i to może nawet niedługo, że zapragniesz wrócić. Kto wie, może twórcy BB się jednak w końcu ogarną i gra dostanie drugie życie, a wtedy dużo łatwiej będzie Ci wrócić niż zaczynać całkiem od nowa.

From: da_masta

This Post:
00
302543.328 in reply to 302543.327
Date: 10/26/2020 3:01:29 AM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
No wiesz, na polityków tez JAKOŚ reagujemy ;D

From: da_masta

This Post:
11
302543.330 in reply to 302543.329
Date: 10/26/2020 8:01:28 AM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
"I'm just a poor boy, nobody knows me. - His just a poor boy, from a poor family...." jak to śpiewało Queen. A zwyklym Bb-owskim zjadaczem cheba jestem.

From: Siwy

To: MyCu
This Post:
00
302543.332 in reply to 302543.324
Date: 10/29/2020 5:01:15 PM
Overall Posts Rated:
15061506
Raz na miesiąc to i ja mogę coś napisać - zwłaszcza, jeśli chodzi o motywację. Ciężko tutaj o jej wybitne poklady, jeśli napływ użytkowników do gry jest niewielki. Niestety, w praktyce głównym powodem, dla którego człowiekowi się chce grać, jest to, że jest jeszcze świeży. Mam wrażenie, że praktycznie każdy menago w BB szczyt aktywności w grze ma już dawno za sobą.

Cóż, BB to na tyle wredna gra, że konsekwencja jest znacznie ważniejsza od aktywności. Oczywiście, można zrobić spory progres, jeśli przez pierwsze 6 miesięcy gry człowiek aktywnie udziela się na forum, TLu, analizuje drobiazgowo każde spotkanie itp. Jednak to samo (a nawet więcej) można osiągnać, po prostu logując się konsekwentnie przez 2-3 lata tylko po to, by ustawić skład, trening i inne niezbędne rzeczy.

Innymi słowy, w BB dobra robota nie spłaca się natychmiast, lecz po sezonie, pięciu, piętnastu... różnie z tym bywa. Teraz nie siedzę zbyt wiele przed BB, ale utrzymuję się na jakimś poziomie dlatego, że kiedy byłem aktywny, nauczyłem się podstaw zarządzania drużyną, zdołałem zgromadzić w miarę spory majątek, itp. (EDIT: Wiele osób dołączyłoby do tej listy "wytrenowałem swoje gwiazdy od zera", ale na ten moment nie mogę tego powiedzieć o swoim zespole)

A, i jeszcze jedno. Jeśli ktoś myśli, że w sezonach 44-46 gra była bardzo, bardzo aktywna, to aż jestem ciekaw, jak zareagowałby, gdyby nagle wrzucić go w środek np. sezonu 15...

Last edited by Siwy at 10/29/2020 5:03:45 PM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
This Post:
11
302543.334 in reply to 302543.333
Date: 11/15/2020 4:03:13 AM
Czarno Czarni Kwidzyn
III.7
Overall Posts Rated:
282282
Second Team:
Czarno Czarni II Kwidzyn
Od dawna nie ma pieniędzy(o ile było w ogóle) dla gościa za mecz w TV.

Advertisement