BuzzerBeater Forums

Poland - III.8 > Sezon 12

Sezon 12

Set priority
Show messages by
From: Kelvin

This Post:
00
135773.325 in reply to 135773.313
Date: 5/19/2010 3:56:36 AM
Overall Posts Rated:
106106
Ja cenię Lecha i jeżeli zastąpi Lewandowskiego naprawdę dobrym napastnikiem to ma szanse, chyba większą stratą byłaby strata Peszki, który ma mnóstwo asyst i do tego sporo goli i jest chyba głównym ogniwem ofensywy, słyszałem że Kiełb ma przyjść za niego, a akurat tego zawodnika znam dobrze, bo gra w Koronie:) i to nie jest zawodnik, który mógłby zastąpić Peszkę, ma czasami niesamowite przebłyski i na pewno jest utalentowany, ale jest chimeryczny i gra bardzo nierówno, poza tym nie prowadzi się chyba za dobrze, a w Kielcach krążą plotki o jego całonocnych wojażach alkoholowo-dyskotekowych, także raczej nie będzie się po nim specjalnie tutaj płakać. Jeżeli jednak Lech kupi Cetnarskiego jak sie mówi i napastnika takiego jak Radionov z BATE to może być nieźle...

From: Mario

This Post:
00
135773.326 in reply to 135773.325
Date: 5/19/2010 6:05:29 AM
Overall Posts Rated:
605605
Ja powiem tak. Peszko ma formę życia i ciekaw jestem jak długo ją utrzyma. Zieńczuk tez jeden sezon w Wiśle szalał. Po za tym Peszko ma problem z głową i głupie bardzo kartki potrafi łapać.
Dwa sezony temu pamiętam jak Peszko dostawał piłkę co równało się ze stratą. Mecz się oglądało piłka do Peszki my ze znajomymi już mówili"kurna strata" 5 sekund później komentator "strata Peszki".
O LM będzie cholernie ciężko jak co roku, bo mamy za słabych piłkarzy. Pamiętacie jak Legia i Widzew grały w LM? Prawie całe składy to byli reprezentanci kraju. Po sezonie to kluby się wzmacniały a nie sprzedawały.
Poza tym w Polsce jest głupia mentalność, że na zachodzi stanie się dobrym piłkarzem. Dobrym piłkarzem na zachodzie może się stać osoba która od młodzika tam trenuje, a nie w pełni ukształtowany piłkarz. Szkolenie piłkarzy kuleje u nas od samej podstawy i tylko wybitne jednostki się przebijają(ale wyjątek potwierdza regułę). W Polsce perspektywiczny piłkarz to jeszcze ten co ma już 24 lata! Paranoja. W wieku 21 lat już w pełni się jest ukształtowanym, jedyne co się można uczyć jeszcze to nowe taktyki(o ile się nie jest kretynem) i doświadczenia meczowego.
Jak dla mnie Polscy piłkarze powinni po 30 wyjeżdżać za granicę. Lepiej by tu gwiazdami byli niż chłopcami do podawania ręczników w średnich klubach.

From: Z_a_c_k

This Post:
00
135773.327 in reply to 135773.322
Date: 5/19/2010 6:13:16 AM
Overall Posts Rated:
11
no tak... nie powiem ze sie spodziewalem tak "latwego" zwyciestwa... zasiadalem zeby popatrzec na bardzo wyrownane spotkanie a tu... rozczarowanie?? nie!! zadowolenie... bo w koncu wygrana u siebie z bardzo mocnym zespolem... co do samego meczu to nie sledzilem calego bo szczerze mowiac nie bylo co:/ taktyke ladnie trafilem w obronie jak i w ataku:D ale... ty majac 9 zawodnikow... 2 z lawki grajacych na 4,5-5,0 to zadne wsparcie wiec zostaje 7 graczy (nie podawaczy pilek albo butelek z woda)... do tego jeden odpada za faule wiec... prosta matematyka zostaje 6 zawodnikow do gry... w tej grze lawka robi roznice ogromna... nie bede sie przechwalal ale ja dysponuje rezerwowymi na podobnym poziomie co zawodnicy z pierwszej piatki ale kosztuje mnie to bo z kazdym tygodniem pograzam sie finansowo:/ a co bedzie w przyszlym sezonie jak juz teraz ciezko mi ich utrzymac... bledne kolo bez lawki ciezko na boisku, z nia ciezko z kasa... wracajac do meczu... to znam to uczucie kiedy wiesz ze jestes lepszy i przegrywasz... juz kilka razy w tym sezonie go zasmakowalem i tak jak Mario mi po jednej takiej pisal (cytuje z pamieci) "...jakbys zagral normala to bys 10pkt wiecej rzucil i o tyle samo mniej stracil..." - czyli tyle ile akurat brakowalo do twojej wygranej w naszym meczu:) ja walcze o PO jak zawsze... mam nadzieje ze poprawie zeszloroczny bilans 11-11 ale trzeba powiedziec... ulomkow tu nie ma i trzeba wyrywac te wygrane...

This Post:
00
135773.328 in reply to 135773.327
Date: 5/19/2010 3:08:05 PM
Overall Posts Rated:
605605
polpharma, wks, orzech.... też ułomkami nie są:))

From: Z_a_c_k

This Post:
00
135773.329 in reply to 135773.328
Date: 5/20/2010 12:34:10 PM
Overall Posts Rated:
11
czyzbym wyczuwal sarkazm albo zlosliwosc??;>

P.S ... k.................rwa... nie wystawilem skladu na sparing:/

Last edited by Z_a_c_k at 5/20/2010 12:37:26 PM

This Post:
00
135773.330 in reply to 135773.329
Date: 5/20/2010 6:35:38 PM
Overall Posts Rated:
605605
czytasz w moich myślach jak w otwartej księdze.
k........................rwa nudzi ci się by treningu nie prowadzić:(
zawód robisz nam czyniąc takoż. więcej robić tegoż nie czyn więcej.
Gdyż lubimy walczyyć mocno z rywalami mocnymi ostro:)

This Post:
00
135773.331 in reply to 135773.330
Date: 5/22/2010 7:36:24 AM
Overall Posts Rated:
605605
Dziś finał LM, Bayern vs Inter i Howard Webb jako sędzia. Znów pewniej część polskich kibiców od hitlera go będzie wyzywać:/
A swoją drogą to myślę, że Inter wygra spokojnie. Mimo, że lubie van Gaala bardzo i Robbena, jednak Inter ma dużo mocniejszy skład i zaskoczeniem dużym będzie dla mnie jak spokojnie tego nie wygra. Siła Bayernu to głównie w tym sezonie skrzydła. Robben i Ribery sami potrafili wygrywać mecze. Strata jednego to tragedia w zespole. Jeszcze Ivica Olić ładnie szaleje w ataku w LM. Jednak straszne dziury mają na stoperze i słabego bramkarza. Inter za to ma kompletny skład i trenera taktyka no i oczywiście Snejdera w środku:)
Jak dla mnie 3:1 dla Interu. I sędzia będzie bardzo dobrze sędziował.

P.S.
Polecam film "Zabić sędziego" (Les Arbitres) naprawdę warto zobaczyć i inaczej spojrzeć na pewne fakty.

From: Przemo

This Post:
00
135773.332 in reply to 135773.331
Date: 5/22/2010 2:16:48 PM
Przemo z Niemiec
III.2
Overall Posts Rated:
111111
Jakaś dziwna ta kolejka, porażki Targowianki (choć to nie dziwne jak się gra tylko trzema zawodnikami) i Wiktorie. Panowie co tu się dzieje ?:)))

This Post:
00
135773.333 in reply to 135773.332
Date: 5/22/2010 3:30:18 PM
Anwil Broniszew
II.3
Overall Posts Rated:
2424
ja sie dziwie tym ze mimo iz mialem mecz w TV to kibicow bylo najmniej w tym sezonie;/ nie wiem co na to wplynelo z reguly gdy mecz jest w TV kibice zapelniaja wiekszosc hali a tu zdziwko;p szkoda bo myslalem ze pare tysiakow sie zarobi:P

Advertisement