BuzzerBeater Forums

BB Srbija > 19. pitanja

19. pitanja

Set priority
Show messages by
This Post:
00
14777.325 in reply to 14777.323
Date: 7/13/2008 5:04:52 PM
Overall Posts Rated:
3535
teska su vremena

From: Golas
This Post:
00
14777.326 in reply to 14777.321
Date: 12/10/2008 2:11:06 PM
Overall Posts Rated:
00
Da li se zna kolika je optimalna minutaza?! Da li je samo bitno da bude preko 48, ili ima nesto preciznije?

This Post:
00
14777.327 in reply to 14777.326
Date: 12/10/2008 2:20:55 PM
Overall Posts Rated:
122122
Da li se zna kolika je optimalna minutaza?! Da li je samo bitno da bude preko 48, ili ima nesto preciznije?

Minimim 48 min je potrebno da bi igrac dobio full trening. Ne bi trebalo da oma preko 70 min (ovo neka neko ispravi ako sam promasio) zbog game shape-a.
Medjutim, chak i igraci koji ne odigraju 48 minuta nedeljno dobijaju neki "deo" treninga ali ja to jos nisam uspeo da saznam koliko procentualno iznosi taj "deo" treninga

Fair play!!!
From: Golas
This Post:
00
14777.328 in reply to 14777.304
Date: 12/10/2008 2:22:37 PM
Overall Posts Rated:
00
Daj da i ja kukam malo... u kupu dobijem ekipu koja je iz 2. lige (ni oni ni ja nismo igrali sa najjacim sastavom,a zalaganje nam je bilo jednako), pa sa zalaganjem normal izgubim od bota iz 4. lige, a pre i posle toga sa botovima imam skor 6-0 sa zalaganjem TIE :(

This Post:
00
14777.329 in reply to 14777.327
Date: 12/10/2008 2:22:59 PM
Overall Posts Rated:
3030

Minimim 48 min je potrebno da bi igrac dobio full trening. Ne bi trebalo da oma preko 70 min (ovo neka neko ispravi ako sam promasio) zbog game shape-a.
Medjutim, chak i igraci koji ne odigraju 48 minuta nedeljno dobijaju neki "deo" treninga ali ja to jos nisam uspeo da saznam koliko procentualno iznosi taj "deo" treninga

48-90 minuta..

This Post:
00
14777.330 in reply to 14777.329
Date: 12/10/2008 5:16:18 PM
Overall Posts Rated:
00
Pozdrav svima, nov sam ode, pa imam nekih nejasnoca, pa cu u duhu same teme da pitam

1. Trening, da li je dovoljno samo u sekciji trening postaviti vrstu treninga i pozicije, i da oni koji igraju trening i dobiju?
2. Sta oznacava tacno DMI i cifra koja stoji pored te oznake?
3. Jel TIE take it easy, u srpskom prevodu opusteno?
4. Kolika je vaznost entuzijazma?
5. Gde se vidi taj pad i porast forme? jel to entuzijazam?
6. Jel zgodnije na srpskom ili engleskom?
7. Da li se igde vidi brzina kojom igraci napreduju, znam da je proporcijalna potencijalu i godinama, ali voleo bih da vidim koliko?

Znam da se ovde na forumu mogu naci odgovori na sva ova pitanja, ali molim vas postedite me lutanja i citanja Ozzyjevih postova.

Hvala.

This Post:
00
14777.331 in reply to 14777.330
Date: 12/10/2008 6:15:20 PM
Overall Posts Rated:
00
aj evo ja da ti odgovorim chaskom

1. Igrachi koji ti igraju na pozicijama koje si postavio dobijaju trening. SAMO oni! A josh se morash potruditi da ti odigraju minimum 48 minuta za maximalan uchinak treninga. Ako si namestio PG/SG, igrachi koji na utakmicama u subotu, utorak i chetvrtak igraju na pozicijama PG i SG dobijaju trening. Od minuta zavisi koliko... 48 minuta = maximalan trening, sve shto idesh ispod ovog sve je manji (ali nije linearno smanjenje), a ako igra igrach vishe od 48 minuta nema veze, isti se trening dobije npr za 95 i za 48 minuta. Koliko ti je igrach igrao minuta ove nedelje mozhesh videti u Weekly Stats prozoru (nalazi se u Players nivou)

2. DMI je neki glupavi index i ne preporuchijem da se zaludjujesh sa njime... Nijednom ozbiljnom menadzeru nije potreban ovaj index da bi procenio svoje igrache. Gledaj plate, skilove za odredjene pozicije, obavezno Game Shape, skautuj protivnika i vidi gde je najjachi i najslabiji i prema tome nameshtaj postavu. Nikako DMI.
DMI je glupost, ima veliki random i nishta pune ne mozhe da ti kazhe. U fazonu to je kao neki index uspeshnosti... broj koji ti kazuje koliko ti je igrach dobro igrao na toj poziciji... ali opet taj index NEMA POJMA. Moj savet ti je da ne gledash uopshte. Imash na nashem forumu negde vec sam navodio primer kakva je DMI glupost, ne mogu trenutno da ga nadjem

3. Jeste. Kada igrash TIE, igrachi ti ulaze opushteni u mech, tj. igraju slabije (mislim da igraju slabije samo na nekim pozicijiama, rebounding, is i id, ali nisam siguran,m neko bi morao ovo da potvrdi, mislim da sam ovo prochitao negde na globalu), ali time shto igraju slabije ovaj mech imaju veci entuzijazam, tj. sledeci mech ce igrati bolje nego ovaj (ili nece ako ti je entuzijazam maximum, otprilike 12)

4. Velika. Ja obichno igram skoro sve utakmice TIE (ove sezone sam se prevario i za dve tri nisam namestio TIE) i entuzijazam mi je konstantno na 12... Sada... ovo ti daje prednost, jer ako ti igrash TIE sa entuzijazmom 12 to je otprilike isto kao da tvoj protivnik igra CT sa 5, 6... ili ako igra normal sa ent 8... Igraj TIE protiv timova za koje si siguran da cesh ih dobiti, i igraj TIE protiv timova za koje si siguran da nema shansi da ih dobijesh! Ako odigrash jednom CT u sezoni dosta vremena ti treba da se oporavish

5. Nije to entuzijazam. Entuzijazam ti je neki nivo kvaliteta igre (da ga tako nazovem)... ako igrash TIE tim igra slabije ali ce sledece tekme igrati bolje (jer cesh imati veci ent)... ako igrash CT onda ce ti tim igrati bolje ovu utakmicu ali ent dramatichno pada za sledecu tekmu... ako igrash normal onda ent ostaje isti ALI imaj na umu da bez obzira da igrash ct tie ili normal, entuzijazam OPADA vremenom, tako da od subote do utorka mozhe da opadne za 2, 3 nivoa... Nivo entuzijazma mozhesh da vidish kad nameshtash taktiku za sledecu utakmicu... dole na dnu
Forma ti je Game Shape, ako si na to mislio... Nju mozhesh da vidish na ROSTER prozoru, i ona ti jednostavno kazuje u kakvoj je formi igrach, tj. koliko ce dobro odigrati... pitaj Laima koliko je vazhan GS (:

6. Na engleskom... ne kazhem da LAovi nisu dobro odradili posao oko prevoda, ali nije sve moguce prevesti na srpski

7. Pa mladji igrachi 18 i 19 godina napreduju dosta brzo... 20 21 22 mozhe da se trenira tu i tamo... dok za starije od 23 je zajebano... Potencijal je kao neka granica skilova koje igrach mozhe da ima... ali ona nece da uspori trening igracha sve dok one ne dostigne taj nivo. Taj nivo mislim da josh uvek nije poznat zato shto su pochetkom proshle sezone uveli potencijal ali imam igrache sa malim potencijalom koji dobro napreduju.

P.S. Da bi se igrachu povecao GS potrebno je imati oko 60 minuta u igri (ovo je otprilike najveca shansa da igrach dobije +2 na GS nivo). Veliki je random u GS, tako da nemoj se zachuditi ako mu opadne GS iako ima dobar broj minuta... sve od 40 do 80 je okej

nadam se da sam ti pomogao, ako ti treba josh pomici pitaj slobodno

Last edited by Zadnji Glavni at 12/10/2008 6:17:45 PM

This Post:
00
14777.332 in reply to 14777.331
Date: 12/10/2008 7:15:45 PM
Overall Posts Rated:
00
E, fino, hvala ti °º¤ø,¸ ..m!x.. ¸,ø¤º°` na vremenu potrebnom za ovakvo objasnjenje. Meni je forma na respectable, kod vecine igraca, posle 3 utakmice koja sam odigrao, to je neka sredina koliko vidim.... Kad sam zadnji trening imao svi su mi dobili prosecan trening, jel tu ima neka fora da to bude na nekom vecem nivou? Odabrao sam srpski jezik, pa nishta nisam razumeo, sad je sa engleskim jasnije :) Dalje vredi li mi ovaj klinac neshto, po plati bih rekao da moze proci, bar za IV ligu.... verovatno bi trebao sa PF da ga preshaltujem na krilo...

Nikola Minovski (7459670)
Weekly salary:
$ 4 974
DMI: 10700
Height: 6'5" / 196 cm
Potential: superstar
Game Shape: respectable

Jump Shot: respectable Jump Range: average
Outside Def.: awful Handling: atrocious
Driving: mediocre Passing: respectable
Inside Shot: average Inside Def.: average
Rebounding: mediocre Shot Blocking: average
Stamina: awful Free Throw: pitiful

Experience: pitiful

Zatim, da li je nivo bacanja bash toliko vazan, napr. koliko ce ovaj igrac sa pitful slobodnjacima da ima procenat, ako je 15-20% da ga treniram, ako je pak preko 50-60 onda bi to moglo da prodje...

Toliko za sada, da ne preteram i dobijem puno informacija, izvinjavam se Ozzyju, prozvao sam ga gore, a hteo sam samo da se nashalim, posle sam shvatio da bi to moglo i drugacije da se razume. Znaci samo mala shala Ozzy :)

This Post:
00
14777.333 in reply to 14777.332
Date: 12/11/2008 6:01:52 AM
Overall Posts Rated:
00
Nije losh igrach za treniranje, mada bilo bi bolje da ima 18 godina ali i ovako je super. Bacanja mu treniraj kad se zavrshi sezona, tj. u offseason zato shto tada imash manje utakmica i necesh imati dosta minuta da ozbiljnije trenirash bilo koju poziciju. Ali kad trenirash team treninge (GS, Stamina i FREE THROWS) onda se minuti ne gledaju, tj. svaki igrach dobije trening bez obzira koliko je minuta odigrao proshle nedelje. njemu bi sada bacanja bila otprilike .40 po mojoj slobodnoj proceni, mozhda chak i manja, ali veliki je random u free throws, zavisi od umora, od GS, od experience-a...

Ovom gore navedenom igracu treniraj OD i JS ako hocesh da prodje kao krilo ili bek... a mozhesh da mu trenirash i centrovske pozicije i bio bi odlichan krilni centar... Imash dosta mogucnosti, nemoj da ga unishtish (:... Mozhesh da ga trenirash sa josh 4,5 igracha ako idesh trening na 2 pozicije, a ako nemash ovoliko dobrih igraca za trening ja ti preporuchujem da ga trenirash samo na jednoj poziciji, sa josh 2 igracha (3 igracha je maximum da dobiju ceo trening na jednoj poziciji)... pazi mu minute treninga (>48) i bice okej