BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.325 in reply to 159725.324
Date: 11/18/2010 6:28:15 PM
Overall Posts Rated:
7474
W sporcie mawia się: Jesteś tak dobry jak Twój ostatni mecz.

Nowa Zelandia?

This Post:
00
159725.326 in reply to 159725.325
Date: 11/18/2010 6:46:02 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11501150
Second Team:
The French Bulldogs II
JA SIĘ ZGŁOSZĘ NA 100%!!!

Mam już nawet hasło wyborcze... "Będę przynajmniej tak dobry jak mój poprzednik"

Dobre?

Kto chce być szefem mojego sztabu? Pisać na BB@.

This Post:
00
159725.327 in reply to 159725.326
Date: 11/19/2010 12:18:21 AM
Overall Posts Rated:
88
Wiemy, że się zgłosisz, już z 5 razy o tym pisałeś, a i za większością twoich szpil w stronę m4ti_ego mam wrażenie stoi fakt, że się zgłosisz:). Szkoda, że nie wypowiadasz się przed meczami, co byśmy poznali twoje wizje taktyczne, zwłaszcza, że jak znamy twoje poglądy z poprzednich sezonów, to chcesz grać nieistniejącymi graczami (a przynajmniej nie rozwiniętymi w takim stopniu jak byśmy tego oczekiwali na międzynarodowych parkietach). Także zaskocz mnie i od teraz wypowiadaj się częściej przed niż po meczu, a jak po to nie czekaj z tym tylko do tych przegranych.

This Post:
00
159725.328 in reply to 159725.312
Date: 11/19/2010 12:41:32 AM
Overall Posts Rated:
88
Asta wiesz, że Cię lubię, ale...;) No właśnie mam wrażenie, że jak wszyscy Prezesi których uważam za wyważonych, niepotrzebnie się nakręcasz w tym wątku, przez to wasza dyskusja z selekcjonerem przeradza się w zwykłe odbijanie piłeczki. Nie wiem może z m4ti_m macie podobną alergię jak ja na długie posty (choć sami je płodzicie i tu się różnimy;)) i stąd z długich wypowiedzi wyciągacie dwa trzy wyrazy, bo nawet nie zdania i czepiacie się wzajemnie treści. Tylko czy my tu jesteśmy na jakiejś filologii (nawiązując do studiów co poniektórych) żeby wchodzić w semantykę? Już po tej pierwszej porażce w PP larum zaczęto grać niestosowne do okoliczności, bo żadna z potęg jeszcze do finału nie doszła, nawet Leszkowi się to nie udało, bo tu mamy urocze 3 podejścia do meczu i zawsze ktoś z CT przywali potędze. Także weźcie się może zamiast wytykać sobie wzajemnie błędy i umniejszać zasługi do jakiś konstruktywnych działań.

Z teki historyka IPNu;) Ja też mogę od strony sportowej uznać moją pierwszą kadencję za tragiczną, ale wtedy mieliśmy okres siania i plony tego zbieraliśmy podczas 3 kolejnych imprez głównych (teraz jest podobnie). Co było potem, m4ti_ i w jednym z poprzednich postów mój następca napisali. Szkoda, że nadal bezkrytycznie.
Ergo już jako szary menadżer posiadacz, jak mi się zawsze wydawało zadaniowego gracza - z naciskiem na wydawało (no ale po co było się kontaktować z doświadczonym menadżerem) dopiero z m4ti_m zdarzyło mi się kilka razy rozmawiać na temat Moritza i dopiero m4ti_ pokazał mi w jaką stronę należałoby go prowadzić. A i skaut (Leszek) wie o jego skokach szybciej ode mnie (więc może jednak MuzG kontakt na linii selekcjoner - sztab jest nadal obecny). Może to dla kilku "rewelacyjnie" nastawionych Prezesów mało, ale wcześniej nawet tego mało nie było.
Aha co do mojej skromnej osoby, to gołych bab wstawiał na forum nie będę, więc do bycia selekcjonerem nie bardzo się nadaję w obecnych czasach, także wybaczcie ale nie mi wracać z emerytury, zwłaszcza że w samej PLK jest kilku (-nastu) doświadczonych Prezesów którzy przed szerszą publicznością zaprezentować się szans nie mieli.

Last edited by al_said at 11/19/2010 6:40:26 AM

This Post:
00
159725.329 in reply to 159725.313
Date: 11/19/2010 2:28:11 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Będą zmiany jeśli wszyscy zamkną usta. Lepiej jest krytykować niż pomóc?

i w nawiązaniu do tego:

Chodzi mi dokładnie oto, że mamy pomagać przed meczem selekcjonerowi. Dawać mu jakieś wskazówki, narady itp. Astarotte krytykuje od razu po przegranym meczu i robi się bałagan na forum.

Oznajmiam wszystkich, że to moja ostatnia wypowiedź. Chcę wreszcie żeby się zrobił porządek na tym forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stary ale gość o nic nie prosił więc nie wiem jak miałem mu się narzucać?

Wydaje mi się, że nadinterpretujesz mój stosunek do Matiego..ja nie walę w niego bo go nie lubię..ja chcę go zmobilizować

mówisz, że astarotte od razu pisze po przegranym meczu - a czemu miałbym nie pisać? skoro kadrą się interesuję i trzymam za nią kciuki a wynik np z NZ jest jakimś żartem. Ale nawet wtedy - wybacz ale takie były moje intencje - chciałem zmobilizować Matiego by niekoniecznie przejmował się porażką ale by wyciągnał wnioski z analizy meczowej.
ja pisałem tak: (163565.84) i to był sposób na mobilizację Matiego by dał jakieś podsumowanie meczu co potwierdzam dwa posty niżej (nie widzę bym jakoś atakował Matiego)

za to on daje to: (163565.90) - no sorki ale chyba dwa mecze wcześniej było fajne podsumowanie i tego się spodziewałem przy okazji nowej jakości.

więc według mnie nie powinieneś pisać tak:
Astarotte krytykuje od razu po przegranym meczu i robi się bałagan na forum.

tylko zadać sobie pytanie czemu selekcjoner robi fajne podsumowania tylko po wygranych meczach:/
ja tego nie rozumiem i uważam, że pomimo porażki powinien dalej robić dobrą robotę w kwestii otoczki a więc przyjąc to na klatę ruszyć wątek by znaleźć odpowiedź czemu przegraliśmy...nie uważasz???

ja nie widzę u siebie ataku na Matiego za wynik tylko i wyłącznie aleza to, że przy porażce wypiął się na coś fajnego co zapoczątkował wcześniej i co miało prowadzić do rozwoju wątku kadry.

This Post:
00
159725.330 in reply to 159725.328
Date: 11/19/2010 2:48:43 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
hmmm muszę przyznać, że ja też Cię lubię ;)

ale..ja uważam, że nawet najgorsze danie dobrze podane ma swój niepowtarzalny urok..więc:
-jeśli byłyby wyniki to faktycznie można odpuścić otoczkę stwierdzeniem, że tajemne stowarzyszenie masonów wynosi nas na wyżyny wśród sprzedawców cebuli;)
-jeśli nie byłoby wyników a byłyby tzw."gołe baby" na forum to na bank po porażkach rozmowy a więc i czerpanie wiedzy przez innych na forum zmniejszyłoby niezadowolenie tłumów - lub chociaż dowiedziałbym się czegoś o poszczególnych krajach.
-jeśli nie ma wyników i nie ma otoczki to jest jak teraz - rozmowa toczy się o selekcjonerze bez selekcjonera - zamiast o kadrze z selekcjonerem (i nie odbijam piłeczki bo uważam, że mobilizacja - nawet w formie konstruktywnej krytyki - jest akceptowalna i nie powinna wywoływać obrażalskiej postawy ---> patrz odpowiedzi o SS<40 sic! co to jest za temat?)
Powiem Ci, że faktycznie jestem lekko wyczulony na sprawę kadry (nie nie zamierzam startować) :) bo miło w pracy się czytało wątki meczowe przy poprzednich selekcjonerach.
Przy tym sam musisz przyznać,że do poczytania jest mało a nawet w zeszłym sezonie nie było nic (mówię o tekstach pisanych przez selekcjonera lub sztab)
Teraz Ondai zapoczątkował coś fajnego Mati wcześniej podsumowywał mecze (jak piszę wszelkie rozważania na temat taktyk czytałem z przyjemnością i brałem to jako naukę)
do radzenia na temat taktyk nie czuję powołania (patrz moja pozycja ligowa) więc i tego nie krytykuję w NT ale do otoczki to jako stały czytelnik mam swoje wymagania i o to proszę od dawna Matiego. Czy to wiele?

From: Mario

This Post:
00
159725.331 in reply to 159725.325
Date: 11/19/2010 3:44:26 AM
Overall Posts Rated:
605605
To nie sport tylko zbiór kodu 01:)

From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.332 in reply to 159725.331
Date: 11/19/2010 5:41:24 AM
Overall Posts Rated:
7474
To była przenośnia a Twoje zdanie nikogo nie usprawiedliwia.
Skoro to zbiór kodu 01, to jest go jeszcze łatwiej rozpracować i wykorzystać jego cechy niż ma się to w rzeczywistym sporcie ;)
Tym bardziej porażki są wg mnie nieadekwatne do możliwości tego narodu

This Post:
00
159725.333 in reply to 159725.327
Date: 11/19/2010 6:00:13 AM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11501150
Second Team:
The French Bulldogs II
Wiemy, że się zgłosisz, już z 5 razy o tym pisałeś
kłamiesz...

to chcesz grać nieistniejącymi graczami
znowu kłamiesz...

od teraz wypowiadaj się częściej przed niż po meczu
rada kłamcy?

Od dziś do ksywy "mokre gacie",którą podobno posiadasz w PLK, dochodzi druga "kłamca"...
pozdr.

Last edited by tomek de Mello_ELIT at 11/19/2010 6:00:45 AM

This Post:
00
159725.334 in reply to 159725.333
Date: 11/19/2010 6:05:55 AM
Overall Posts Rated:
270270

to chcesz grać nieistniejącymi graczami

znowu kłamiesz...

Czyli istnieją nieodwróceni na poziomie reprezentacyjnym?

Last edited by człoWeniu at 11/19/2010 6:08:50 AM

This Post:
00
159725.335 in reply to 159725.334
Date: 11/19/2010 6:28:06 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
z innej beczki :)

mam gracza o potencjale 4 ciekawe czy da się wykształcić go na U21 Hiszpanii :)
ma to być SF pod kosz..

Advertisement