BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > "kaki" proponimenoi paixtes

"kaki" proponimenoi paixtes

Set priority
Show messages by
This Post:
00
115852.328 in reply to 115852.327
Date: 9/2/2010 1:10:00 PM
Overall Posts Rated:
2727
Μαλιστα...δηλαδη πιστευεις η εμβελια δεν χριαζεται σε ΠΓΚ οταν παιζεις εσ. τακτικες.Ομολογω οτι δεν παιζω συχνα Εσωτερικες.Σε κινηση παλι ΠΓΚ πιστευεις πρεπει να παιζει?

This Post:
00
115852.329 in reply to 115852.328
Date: 9/2/2010 1:18:52 PM
Overall Posts Rated:
6464
Για μενα..οχι απλως δεν χρειαζεται εμβελεια για εσ.συστηματα,αλλα οσο λιγοτερη τοσο καλυτερο..Προτιμω να εχει αξιοθρηνητος παρα δυνατος..Αυτο σε περιπτωση που θες το κοιτα μεσα να ειναι κοιτα μεσα..κι οχι τρεξε..

Για κινηση οχι..δεν εχει καθολου εμβελεια..δε λεω να εχει παρα πολυ,αλλα ενα 7-8..να το εχει..

This Post:
22
115852.330 in reply to 115852.328
Date: 9/2/2010 1:40:42 PM
Overall Posts Rated:
343343
Λοιπόν εδώ θα διαφωνήσω κάθετα με το φιλαράκι μου τον υπερηχητικό. ΚΑΝΕΝΑ σκιλ που έχει 1 παίκτης δεν είναι άχρηστο σε ΚΑΜΙΑ τακτική. Το μυστικό με τις εσ τακτικές είναι η ΠΑΣΑ από τους κοντούς, και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση η εμβέλεια τους δεν επηρεάζει την απόδοση τους. Αντίθετα το να έχουν αφού έτσι κ αλλιώς σουτ θα πάρουν έχουν περισσότερες ελπίδες να βάλουν και κάνα 3πτ.

Last edited by JohnnyB at 9/2/2010 1:40:57 PM

This Post:
00
115852.331 in reply to 115852.330
Date: 9/2/2010 1:46:16 PM
Overall Posts Rated:
5050
Συμφωνώ απόλυτα. Επίσης, θεωρώ αρκετά σημαντικό και το Μπάσιμο0 των Περιφερειακών στις Εσ. Τακτικές ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΑΝ έχουν και καλό Εσ. Σούτ...

This Post:
00
115852.332 in reply to 115852.330
Date: 9/2/2010 3:30:27 PM
Overall Posts Rated:
6464
Εδω γιαννη διαφωνω..Καθε παιχτης εχει την ταση να κανει αυτο που ξερει καλυτερα.Αν εχει μεγαλη εμβελεια θα τεινει να βαραει τριποντα,ακομα και σε κοιτα μεσα.Βεβαια θα μου πεις αν εχει ακομα υψηλοτερη πασα?Θα βαραει τριποντα?Τοτε ναι,θα περιορισει τα τριποντα του και θα περναει τη μπαλα μεσα.Αν ειναι φοβερος σε ολα?Θα παιζει ολα τα συστηματα.Αλλα τι μισθο θα εχει?Ποσες ομαδες μπορουν να εχουν εναν τετοιο παιχτη?Αν ειχες μπατζετ 10χιλ για τον πλει μεικερ σου σε κοιτα μεσα,ποση εμβελεια θα του εδινες?Εγω αθλιος.

ΚΑΝΕΝΑ σκιλ που έχει 1 παίκτης δεν είναι άχρηστο σε ΚΑΜΙΑ τακτική.

Δηλαδη αν ηθελες να παιξεις κοιτα μεσα,με βαρος στους ψηλους,με ψηλους που εχουν σουτ/μπασιμο πες 5-6,θα εδινες στον πλει σου σουτ/μπασιμο/εμβελεια 15?Πιστευεις οτι θα δουλευε?Εγω οχι..Δε θα ηταν κοιτα μεσα.Θα αντιμετοπιζοσουν με 3-2.Γι αυτο ναι πιστευω πως δεν ισχυει παντα το ''οσο περισσοτερο τοσο καλυτερα''.Πιστευω στην ισορροπια της ομαδας και πολλες φορες αυτο σημαινει οτι καποιος παιχτης ειναι προτιμοτερο να εχει ενα σκιλ χαμηλοτερα κι οχι ψηλοτερα.

Εν τελει θεωρω την εμβελεια στο κοιτα αχρηστη..Και πολλες φορες και αρνητικη (και πανω απο ολα στο θεμα μισθου)..Εννοειται γνωμη μου φυσικα :)))))))))))

Last edited by yperihitikos at 9/2/2010 3:35:03 PM

This Post:
00
115852.333 in reply to 115852.332
Date: 9/2/2010 3:45:09 PM
Overall Posts Rated:
343343
Το να βαράει 1 κοντός σουτ στο κοίτα μέσα δεν έχει να κάνει απολύτως καθόλου με το αν έχει σουτ η εμβέλεια ή όχι, αλλά αν μπορεί να περάσει την μπάλα εκεί που πρέπει. Τονίζω λοιπόν πως είτε έχει σουτ είτε όχι, αν δεν μπορεί να δώσει την μπάλα εκεί που πρέπει θα σουτάρει για να μην του μείνει στα χέρια. Νομίζω πως πολλής κόσμος εδώ μέσα αγνοεί την σημασία της αποτελεσματικότητας.

Όσο για το μπάσιμο η άποψη μου περί αυτού ειδικά στους ψηλούς δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Εντάξει αν είναι δυνατόν να έχω παίκτη με έξτρα σκιλ και να λέω ''όχι δεν το θέλω μου χαλάει τη επίθεση''. Λογικά δεν στέκει.

This Post:
00
115852.334 in reply to 115852.333
Date: 9/2/2010 4:19:15 PM
Overall Posts Rated:
6464
Το να βαράει 1 κοντός σουτ στο κοίτα μέσα δεν έχει να κάνει απολύτως καθόλου με το αν έχει σουτ η εμβέλεια ή όχι

Εχει 100% σχεση.

Παιχτης Α:σουτ 15,εσ.σουτ 7,πασα 10
Παιχτης Β:σουτ 10,εσ.σουτ 4,πασα 9

Ποιος θα παρει περισσοτερα σουτ?Οτι στοιχημα θες ο πρωτος..κι ας εχει καλυτερη πασα.Ποιος θα βγαλεις περισσοτερες ασσιστ?Ο 2ος.

Δεν νομιζω οτι κανεις αγνοει τη σημασια της πασας,αλλα το να μπορει ενας παιχτης να πασαρει δεν σημαινει κι οτι θα το κανει κι ολας.Γι αυτο μιλησα για ισορροπια.Και σου εφερα το παραπανω παραδειγμα.

Εντάξει αν είναι δυνατόν να έχω παίκτη με έξτρα σκιλ και να λέω ''όχι δεν το θέλω μου χαλάει τη επίθεση''. Λογικά δεν στέκει.

Διαφωνω 1000%.Και ας μην παμε σε περιπλοκα παραδειγματα,σκεψου το απλο:εχεις παιχτη με αδεξιος σουτ/πασα/εσ.σουτ (σε οτι θεση θες).Ολοι υπολοιποι παιχτες σου εχουν αυτα τα σκιλ στο 15 και μπασιμο 7.Θα ηθελες ο παιχτης σου να εχει 20 μπασιμο?Πιστευεις δεν θα σου χαλαγε την επιθεση?

Tωρα για το μπασιμο στους ψηλους..Γνωμη δεν μπορω να σου αλλαξω..Απλα ομως δες τον Ματζιο..της Μαρτιου..Αν μπορεις βρες μου αλλο ψηλο της Α1 με τα νουμερα του..Δες τον Φοντι που ειναι και στη λιστα αλλωστε.Παιχταρας.Εχει +1 εσ.σουτ απο το Ματζιο..Συγκρινε αριθμο σουτ και ευστοχια.Η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.Που νομιζεις οφειλεται?Μαντζιος:μπασιμο 19..(και στο σουτ με αλμα φυσικα)..Παρε οποιον αλλο ψηλο θες..Θες Φαντη?Θες ακομα και Ναπιερσκι?Οχι καναν τυχαιο,Ναπιερσκι..Υπαρχει διαφορα..

Last edited by yperihitikos at 9/2/2010 4:48:03 PM

This Post:
00
115852.335 in reply to 115852.334
Date: 9/2/2010 4:42:48 PM
Overall Posts Rated:
155155
Και βέβαια δεν θα ήθελε κανένας ένα τέτοιο παίκτη(12 μπάσιμο σε πολύ υψηλό επίπεδο ειναι αρκετό κατά την άποψή μου).....Πάντως για να ξέρεις ειχα παλιότερα PG με 14 μπάσιμο(και χωρις καλά εσ.σκιλ) ο οποίος ήταν καταπληκτικός στο κοίτα μέσα(ποντους και ασιστ).....

Για την σύγκριση που κάνεις μεταξύ των 2 παικτων
Παιχτης Α:σουτ 15,εσ.σουτ 7,πασα 10
Παιχτης Β:σουτ 10,εσ.σουτ 4,πασα 9

Δεν τίθεται θέμα...ειναι χαόδης η διαφορα που έχουν μεταξύ τους...Εγω σε κοιτα μέσα 10000 θα προτιμουσα τον πρώτο...Οι ασιστ που θα βγάλει θα έχουν σχέση με την αμυνα των αντιπάλων(ο πρώτος μπορεί να κανει ότι θέλεις καλύτερα από τον 20)...Οποτε ανάλογα την άμυνα που θα έχει απέναντί του θα κάνει αυτο που πρέπει....
ΠΧ:
1)Καλος αμυντικός περιφεριακά αλλά άσχημος εσωτερικά:Αν δεν μπορεί να περάσει την μπάλα και δεν μπορεί να σουτάρει θα πάει κοντά στο καλάθι τον αντίπαλο (αποτελεσμα:φαουλ ή γκολ+φαουλ ή καλάθι)
2)Καλός αμυντικος και περιφ και εσωτ:Θα προσπαθήσει να περασει την μπάλα μέσα αλλιώς την κλαις την επιθεση
3)Καλος αμυντικος εσωτερικα και ασχημος περ:Θα πάρει ενα πολύ καλό σουτάκι απο μέση αποσταση αν δεν μπορεσει να περάσει την μπάλα μέσα.

Βέβαια υπάρχουν ακομα πάρα πολλές περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με την αμυνα του ψηλού στον οποιο θέλει να περάσει την μπάλα κ.ο.κ.....
Το θέμα ειναι εσύ τι θέλεις να κάνεις και πως να στήσεις την ομάδα σου απέναντι στον εκάστοτε αντίπαλο...

This Post:
00
115852.336 in reply to 115852.335
Date: 9/2/2010 5:07:42 PM
Overall Posts Rated:
6464
Οχι οχι δεν καταλαβες..Δεν εκανα συγκριση μεταξυ τους..Φυσικα και ο 1ος ειναι καλυτερος ατομικα,αφου ειναι σε ολα καλυτερος.Μιλησα για το τι θες να πετυχεις μεσω του καθενος.Αν θες ο γκαρντ σου να σουταρει ελαχιστα..να ειναι μονο οργανωτης..και να σουταρουν οι ψηλοι..ποιον θα επαιρνες?εγω τον 2ο..(καλα παιχτης με 15 σουτ γιατι να μη θες να σουταρει θα μου πεις..ε παραδειγμα το εφερα,πες οτι ο πλει σου εχει 8 σουτ..και εχεις ψηλους θηρια).Ειναι χειροτερος απο τον 1ο.Αλλα θα σου κανει τη συγκεκριμενη δουλεια καλυτερα.ΜΟ θα βγαζει παραπανω ασσιστ και θα παιρνει λιγοτερα σουτ.Και φυσικα μπαινει και το θεμα του μισθου στη μεση..

Επαναλαμβανω,ο 1ος ειναι καλυτερος.Απλα ηθελα να δειξω τη σχεση σουτ/πασας και το τι ζητας απο καθε παιχτη..

Last edited by yperihitikos at 9/2/2010 5:09:17 PM

This Post:
00
115852.337 in reply to 115852.334
Date: 9/2/2010 5:13:54 PM
Overall Posts Rated:
343343
Ο 1ος. Καλύτερη αποτελεσματικότητα επίθεσης. Δουλεύει καλύτερα σαν σύνολο. Και στην τελική δεν είναι θέμα ασίστ αλλά να δουλεύει σωστά η επίθεση. Δεδομένο λοιπόν πως καλύτερη πάσα=καλύτερη επίθεση.

Ομάδα με 7 παίκτες και τον φέρνεις παράδειγμα;;; Παίκτης ο οποίος παίζει 38 λεπτά;; Ε λογικό να σκοράρει, αλίμονο.Επίσης ο Μάτζιος έχει τρελό σουτ με άλμα το οποίο σύμφωνα με την έρευνα μου ΕΙΝΑΙ καθοριστικός παράγοντας. Το μπάσιμο όχι. Η έρευνα μου δεν περιελάμβανε 2 τυχαίους ψηλούς αλλά 7-8 ομάδες που παίζαν εσ τακτικές για μια σεζόν.

Επιπλέον ακούω για το μπάσιμο πως δίνει περισσότερες επιθέσεις, αλλά δεν είδα κάποιον να μου φέρει 5 παρόμοιους παίκτες (κοντούς) με παρόμοια σουτ/πάσα/εμβέλεια, αλλά με μεγάλη διαφορά στο μπάσιμο, και να βγει κάποιο συμπέρασμα. Για κοντούς κρατάω τις επιφυλάξεις μου αλλά για ψηλούς σόρυ αλλά το παράδειγμα του Μάτζιου είναι ατυχέστατο.

This Post:
00
115852.338 in reply to 115852.336
Date: 9/2/2010 5:15:50 PM
Overall Posts Rated:
155155
Οκ τώρα κατάλαβα τι λες....

Πάντως όλα εξαρτωνται και από την άμυνα του αντιπαλου...Ο πρώτος, κατά την άποψη μου και την εμπειρια μου στο εν λόγω σύστημα, θα σου έκανε καλύτερη δουλειά απο τον 2ο ακόμα και σαν οργανωτής....
Ο μονος PG που θα μπορούσες να εμπιστευτείς για να μην σουτάρει σε εσωτερικό σύστημα ειναι ένας με σουτ με αλμα και εσ.σουτ 4-....Και αυτός πάλι μερικά σουτάκια θα τα παρει....Σίγουρα πάντως για εσ.συστημα θα εβαζα όποιον έχει μεγαλύτερη πάσα χωρις να κοιτάξω ιδιαιτερα το σουτ...

Advertisement