Dorćol 3-4
Moja omiljena ekipa u ligi
Šalu na stranu, dosta teška sezona za moj sastav. Neke utakmice su izgubljene delom i zbog nedostatka sreće, neke kao posledica mog neznanja i pogrešnih procena. Samo četiri igrača su odigrala svih sedam utakmica. Posebno razočaravajuća je bila igra Llaskucija i Bartolonija od kojih se očekuje mnogo više. Nažalost, oni dominiraju za sada samo u kategoriji izgubljene lopte - zajedno gube 4,6 po utakmici! Dorćol je jedan od lošijih timova u šutu iz igre (samo 41,2%) i u asistencijama (14,9 po meču). Kategorije u kojima se ističu jesu dobra odbrana šuta za tri - dozvoljavaju protivnicima procenat uspešnosti od 14,6 po meču i skok u napadu - 13 po utakmici.
Prednosti: Dobar izbor polivalentnih igrača
Mane: Nedostatak dominantnog igrača pod košem.
Blue Angels 3-4
Novajlija je zabeležio 3 poraza u poslednje 4 utakmice i biće jedan od kandidata za ispadanje (uz Giantse i Dorćol). Lepo koncipirana ekipa, gde osam igrača gotovo podjednako realizuje zamisli svog menadžera. Ipak, treba istaći sjajnog Bolivijca Cardenasa, koji sa pozicije beka nemilosrdna rešeta mrežice svojih rivala, kao i odličnog Grzywaczewskog. Interesantno je napomenuti da su na čak tri utakmice forsirali različite zonske odbrane. Primaju najviše poena u crvenoj konferenciji (97,7 po meču), ali zato imaju najmanje izgubljenih lopti po utakmici (4,1). Već pomenuti Cardenas je peti strelac lige (21,1pts) i treći po procentu šuta za tri (33,3%), dok je Grzywaczewski prvi skakač lige (14,7 po meču).
Prednosti: Odlični Grzywaczewski pod košem. Skače, lupa rampe, pogađa i asistira.
Mane: Slaba odbrana
SO Giants 1-6
Definitivno meni najsimpatičnija ekipa u ligi. U svom sastavu ima Bateza i Mićovića, verujem buduće uzdanice naše reprezentacije. Kada se njima pridoda i Sitompul, potencijalni reprezentativac bratske nam Indonezije, onda je utisak o ovom sastavu kompletan. Mislim da su rezultati u drugom planu i da će Atlas nastaviti sa treningom po cenu ispadanja iz lige. Ali sve će se to isplatiti u narednim sezonama.
Prednosti: Mladi i polivalentni igrači koji će biti okosnica tima u narednim sezonama.
Mane: Nedovoljan izbor igrača za ovaj rang tskmičenja.
Konačna tabela Crvene konferencije:
1. OKK Apatin
2. Sirmium
3. Insomnia
4. tetkine lutke
5. Groopers
6. Dorćol
7. Blue Angels
8. SO Giants