BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Trening

Trening

Set priority
Show messages by
From: Thurin

This Post:
00
193830.329 in reply to 193830.328
Date: 3/29/2013 8:58:08 AM
Overall Posts Rated:
11131113
Wszystko, jak zwykle w twoich postach, pięknie wygląda, ale akurat jeśli chodzi o trening, to można ten wątek polecić, bo w tym temacie nie jest kontrowersyjny :)

From: B.B.King

This Post:
00
193830.330 in reply to 193830.329
Date: 3/29/2013 9:03:06 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Jeśli chodzi o prędkość treningu to polemizowałbym.
Aha. Tam są dwa posty po sobie o treningu, pierwszy wygląda okey, ale ja akurat bardziej sceptyczny jestem wobec drugiego. Chociażby takie kwiatki:
Obrona pod koszem
- C lub C/PF lub C/PF/SF
- Obrona pod koszem, Wejście pod kosz, Rzut z bliska, Blokowanie

Rzut z wyskoku
- PG/SG lub SG/SF lub SF/PF lub Drużyna
- Rzut z wyskoku, Zasięg rzutu, Kozłowanie, Wejście pod kosz

Jeden na jednego
- PG/SG lub SF/PF lub Drużyna
- Wejścia pod kosz, Kozłowanie, Rzut z bliska, Rzut z wyskoku

This Post:
11
193830.331 in reply to 193830.330
Date: 3/29/2013 9:05:47 AM
Overall Posts Rated:
11131113
Cóż, skoro nie chcesz, aby młodzi się gubili, a z Twoich postów to wynika, to wiesz co należy zrobić :)

Pozdrawiam

This Post:
00
193830.332 in reply to 193830.331
Date: 3/29/2013 9:23:07 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Czyli podtrzymujesz, że:
ale akurat jeśli chodzi o trening, to można ten wątek polecić, bo w tym temacie nie jest kontrowersyjny :)
? ;-)

A w tamtym wątku nie da się pisać, więc nie wiem.

This Post:
22
193830.333 in reply to 193830.332
Date: 3/29/2013 9:30:58 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Jaki sens jest w tym, że powycinasz fragmenty tego artykułu, zamieścisz je tutaj i napiszesz co jest kontrowersyjne, a co nie...

my doskonale wiemy, co jest w porządku, a co nie...za to początkującym to za wiele nie pomoże...zamiast tracić czas na krytykę mocno przestarzałych treści, napisz te aktualne od siebie, na pewno będzie z tego większy pożytek niż takiego gdybania i bezproduktywnych wpisów.

ps. podobno nie masz czasu na odpisywanie na sensowne pytania/problemy od ludzi (którzy niby czekają w takich kolejkach), a jakoś na nic nie wnoszące pierdoły i mądrowanie się masz czas...co najmniej dziwna sprawa ;)

This Post:
00
193830.334 in reply to 193830.332
Date: 3/29/2013 9:34:03 AM
Overall Posts Rated:
11131113
Podtrzymuję to, że tamten wątek odpowiada na pytanie, które zostało zadane, a do którego w ogóle się nie odniosłeś :)
Z jedną zmianą, w 1 vs 1 Rzut z bliska wzrasta, gdy trenujemy fowards, czyli skrzydłowych - ale to jużodpowiedź do pytającego.

Ja dyskusję kończę, na pytanie myślę, że odpowiedziano.

This Post:
77
193830.335 in reply to 193830.333
Date: 3/29/2013 9:51:10 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Chodzi o to, żeby z większą wyrozumiałością podchodzić do osób, które pytają i proszą o pomoc na forum... Pomoc. A już przynajmniej, żeby na nie naskakiwać. Zwłaszcza, gdy odsyła się te osoby do postów, które wprowadzają w błąd. Tyle.

my doskonale wiemy, co jest w porządku, a co nie...
To po co odsyłać do wątku, o którym "doskonale wiemy, że coś nie jest w porządku"? Próbowałeś popatrzeć z tej strony?
A już tym bardziej, gdy przy okazji początkujący obrywa za to, że zapytał. Powiedziałbym tak - zamiast naskakiwać na początkującego można ten czas wykorzystać na precyzyjniejszą odpowiedź.

zamiast tracić czas na krytykę mocno przestarzałych treści, napisz te aktualne od siebie, na pewno będzie z tego większy pożytek niż takiego gdybania i bezproduktywnych wpisów.

Ja ze swojej strony napisałem wiele postów z cennymi radami. I bardziej mi odpowiada taki model pomocy, w której raz coś napiszę, do czego potem można linkować. Natomiast nie jestem typem kogoś, kto stu osobom sto razy odpowiadałby to samo. Wolę raz i żeby pozostałe 99 osób sobie przeczytało to samo.

Dlatego np. napisałem tego posta: (214825.233). Post aktualny, zastępujący te mniej aktualne. A więc wypominasz mi że nie zrobiłem a ja to już zrobiłem.
I to działa, ktoś inny do niego odesłał: (193830.312) - tylko niecelnie linkuje ;-)
Ale jak widać można początkującego odesłać do odpowiedzi nie robiąc mu wyrzutów.

ps. podobno nie masz czasu na odpisywanie na sensowne pytania/problemy od ludzi (którzy niby czekają w takich kolejkach),

O żadnych kolejkach nic mi nie wiadomo i też mi nie wiadomo, żebym nie miał na coś czasu.

a jakoś na nic nie wnoszące pierdoły i mądrowanie się masz czas...co najmniej dziwna sprawa ;)

Na marginesie. Też tym postem też krytykujesz i mędrkujesz a nie pomagasz. Więc też można go uznać za bezproduktywny. Z tym że to Ty zacząłeś pisać pretensje. Czy to też nie jest co najmniej dziwna sprawa?...

This Post:
00
193830.336 in reply to 193830.324
Date: 3/29/2013 11:58:45 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
hehehe, rozpisaliście się chłopaki :)

trening presji poprawia: głównie obronę na dystansie, ale także wejście pod kosz, kozłowanie, obronę pod koszem, najlepiej trenować na pozycji PG (trening jest najbardziej efektywny)
trening jeden na jednego poprawia: głównie wejście pod kosz, ale także kozłowanie, rzut z wyskoku i rzut z bliska, przy treningu skrzydłowy, przy treningu obrońca nie poprawiam rzutu z bliska.

dodatkowo podczas treningu, czy w skład jego wchodzą dwa efekty usprawniające trening:
efekt elastyczności (158106.1) tu możesz poczytać oraz
trening przekrojowy, dość świeże udogodnienie, jak mnie pamięć nie myli z sezonu 20-21, które powoduje, że pewna część treningu głównego przekazywana jest na wzrost skila nietrenowanego zaordynowanym treningiem. Sam zakładałem ten wątek ale nie wiem gdzie jest.

From: Pewu

This Post:
11
193830.337 in reply to 193830.336
Date: 3/29/2013 12:09:00 PM
Overall Posts Rated:
914914
Może to czas, aby odświeżyć "PORADNIK- Jak wytrenować gwiazdę, czyli od kieliszka do kieliszka" autorstwa piotrasa? Poradnik jest już dość nieaktualny, ponieważ został napisany pod koniec 11 sezonu z drobnymi uaktualnieniami.

To: Pewu
This Post:
11
193830.338 in reply to 193830.337
Date: 3/29/2013 1:00:38 PM
Overall Posts Rated:
12061206
W zasadzie to prawie każdy przyklejony temat jest już mocno nie aktualny. I oprócz tego jest ich za dużo.
- Rekordy nie wiem czy ktoś jeszcze aktualizuje. Pewnie nawet żaden przykład nie jest rekordem, bo ktoś go pobił, tylko nie zgłosił.
- Multimedialna kuźnia linków - ostatnio jak w nią wszedłem i kliknąłem i pierwsze trzy linki w ogóle nie działały. A z kolejnych czterech trzy albo nie działają albo odsyłają do informacji bardzo nieaktualnych (kalkulator sprzed X sezonów, jakaś stara wersja bbinfo, pierwszy aktualny link to tabelka z kosztem skilli... przypadkowo mojego autorstwa ;-)
(ale już było podnoszone, że nie mam czasu i nie pomagam, więc to się nie liczy) ;-)
- Reklama federek w zasadzie nie używane. Wątek ma 35 postów z czego tylko 6 reklam, reszta postów skasowanych i jeden zdublowany. Można w jednym poście zrobić spis polskich federek i dołączyć do wątku z pomocą i ewentualnie linka do reklam na globalu. A jak się jakaś nowa federka raz na rok pojawi, to można poprosić GM-a, żeby ją dodał.
- Pomoc dla nowych graczy wypunktowałem wcześniej.
- Jak wytrenować gwiazdę teraz sam zwróciłeś uwagę, że też jest przestarzałe.
- Kupić zawodnika chcą dwie osoby - ale ten wątek chyba musi być, trudno.
- Kalendarz przeterminowany.
- buzzerbeater.webd.pl - ostatni news sprzed 13 miesięcy.
- Tylko reguły forum i reklamy zawodników są aktualne i na dobrą sprawę w obecnej postaci tylko te dwa wątki nadają się do przyklejenia.

A początkujący wchodzi i zachowuje się racjonalnie, czyli czyta podklejone wątki. A potem się okazuje, że czyta coś, co mu do niczego nie jest potrzebne, a w najlepszym wypadku przestarzałe, często informacje sprzeczne. Trudno się dziwić, że może mieć mętlik. Więc ośmiela się o coś zapytać na forum, to obrywa za to, że zapytał.
W BB spada liczba użytkowników, a w Polsce procentowo spadło więcej niż spadło w całym BB. A nieprzejrzyste i mało pomocne forum to pewnie jeden z powodów.

Oprócz tego same reguły też w paru punktach są nieaktualne. A do niektórych informacji o zmianach to nawet nie można oficjalnie dotrzeć, jeśli znikną z głównej strony, gdzie mieści się tylko kilka ostatnich informacji, a starsze znikają.

This Post:
00
193830.339 in reply to 193830.338
Date: 3/29/2013 1:30:14 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
co do buzzerbeater.webd.pl zapłaciłem za serwer i z Toshim coś będziemy z tym robić, ale jakoś mało czasu na to ostatnio

jeśli znikną z głównej strony, gdzie mieści się tylko kilka ostatnich informacji, a starsze znikają.

dlatego swojego czasu proponowałem zrobienie swoistego spisu wątków, ale nie było poparcia, a Ty pisałeś żeby każdy zakładał kolejne wątki, czyli robić śmietnik.

Advertisement