Jakoś musiałem punkty rozdzielić. Najlepsi w danej dziedzinie dostawali najwięcej, najsłabsi najmniej. Oczywiście punktacja jest dyskusyjna i każdy mógłby podać inny rozkład punktów.
3 i 4) Niedawno zacząłem swoją przygodę z Buzzerbeaterem i nie umiem jeszcze zadecydować, który skill i w jakim stopniu jest ważny dla zawodnika. Wiem, co jest najważniejsze na jakie pozycje, natomiast nie wiem w jakim stopniu. Dlatego też wzorowałem się tutaj na BC, bo wiadomo, że twórcy tego programu są w sprawach związanych z BB mądrzejsi ode mnie.
Mam jeszcze pytanie:
Jakis czas temu zakupiłem zawodników, których obecnię trenuję. Na samym początku dostawałem podpowiedzi aby trenować zawodników na 2 pozycję. Dlatego też zakupiłem 6 zawodników. Ostatnio docierały do mnie informacje, że bardziej opłacalny jest trening 1 pozycji. Próbowałem wystawiac swoich zawodników na liste transferową, tak aby nie stracić na nich. Każdy z nich odnotował po kilka skoków umiejętności a mimo tego nie moge ich sprzedać za kwotę odrobinę wyższą niż ich zakup. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Czy wybrać 3 lepszych zawodników i 3 słabszych i trenować trochę 2 pozycje, trochę jedną? W takim przypadku moi najlepsi zawodnicy będą dostawali cały czas trening ( raz większą porcję treningu przy trenowaniu tylko C, raz mniejszą przy trenowaniu PF oraz C), a słabsi zawodnicy raz będą dostawali mały trening, innym razem wogóle.