BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Węgry

[U21] Węgry

Set priority
Show messages by
This Post:
00
143936.33 in reply to 143936.32
Date: 5/17/2010 2:42:35 PM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Dzięki wszystkim za gratulacje, fajnie, że udało się pokonać Węgrów i zakończyć eliminacje z samymi zwycięstwami!
Szkoda Czechów, ale cóż my swoje zrobiliśmy...

@Mr. President
No fajnie to wszystko wygląda, nasza grupa na pewno lepsza. Terminarz mógłby być nieco inny, ale nie ma co narzekać, jest dobrze ;)

Podsumowanie jutro, bo dzisiaj już się nie wyrobię ;)

This Post:
00
143936.34 in reply to 143936.33
Date: 5/17/2010 2:59:00 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Dziękuję bardzo za pomoc Polakom, niestety neudalo sa nam pokonać ostatnego rywala :-(

Powodzenia w następnych meczach!

This Post:
00
143936.35 in reply to 143936.34
Date: 5/17/2010 4:21:28 PM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
Wielka szkoda, liczyliśmy wszyscy, że razem awansujemy!
Było bardzo blisko, naprawdę żałujemy!

Powodzenia, nie ma co się załamywać ;)

This Post:
00
143936.36 in reply to 143936.35
Date: 5/18/2010 2:42:27 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
gratulacje:)

niech ktos przypomni mi z ktorego koszyka Wegrzy byli losowani? ;)

CT vs. TIE pieknie:)

This Post:
00
143936.37 in reply to 143936.36
Date: 5/18/2010 6:02:05 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
A więc kilka zdań o wczorajszej potyczce z Węgrami ;)

Zacznę od tego, że miałem bardzo intensywny cały poprzedni tydzień, dlatego jestem bardzo wdzięczny Ondaiowi za napisanie wspaniałego wstępu do meczu oraz MaxiKubie za analizę gry selekcjonera naszych rywali.

Przepraszam też, że nie było Screenu z naszą taktyką, ale tyr0x jest na jakiś czas wyłączony z pisania, w pośpiechu próbowałem jeszcze komuś przesłać taktykę, ale tak się stało, że te osoby nie mogły być akurat zalogowane w porze meczu.
Obiecuję, że to się nie powtórzy i teraz na pewno ktoś zamieści taktykę.

Jeżeli chodzi o sam mecz, to bez wątpienia było to nasze najlepsze spotkanie, jakie pod moją wodzą rozegrała kadra U-21. Świadczy o tym nie tylko samo zwycięstwo, ale przede wszystkim styl, w jakim zostało ono odniesione. Cały mecz był bardzo wyrównany, a nasza wygrana rozstrzygnęła się dopiero w ostatnich minutach meczu. Zresztą biorąc pod uwagę przebieg spotkań Polska-Węgry i Czarnogóra- Czechy to wśród kibiców Czech i Węgier musiała być spora huśtawka nastrojów, bo do ostatnich sekund dogrywki meczu Czechów i Czarnogórców decydowały się losy awansu z drugiego miejsca naszej grupy.

My tego meczu nie musieliśmy wygrać, bo i tak mieliśmy na 99,9 % zapewnione 1 miejsce w grupie. Ale oczywiście nie zamierzałem eksperymentować czy dawać pograć tym, którzy grali mniej. Polska zawsze gra o zwycięstwo i nikomu nie odpuszcza! Chciałem być fair w stosunku do Czechów, dlatego zagraliśmy najlepiej jak się dało i po mimo grania ich CT przeciw naszemu TiE pokonaliśmy bądź co bądź drużynę teoretycznie od nas silniejszą (Astarotte: tak, tak- Węgrzy byli losowani z 1 koszyka ;)) i uczestnika top-12 ME. To na pewno daje nam sporo satysfakcji oraz buduje nasze morale przed najbliższymi spotkaniami.

Myślałem, ze Węgrzy mogą nie zaatakować spod kosza, ponieważ mieli bardzo dobrą formę na obwodzie. W sumie to nie do końca rozumiem trenera Węgrów. Przegrali z nami z tego samego powodu co z Czechami, czyli poprzez fatalny dobór SF. Dziwi mnie, że tak eksperymentowali na tej pozycji, skoro mają tam całkiem przyzwoitego gracza: (9612381), który w dodatku był w sprawnej formie. Na nas wystawili zawodnika z pensją... mniejszą niż 15 000$ (9609439) i musiało się to skończyć tak jak się skończyło... Jeżeli chodzi o samo ustawienie, to zagrali całkiem mądrze. Ich CT okazał się jednak niewystarczający na naszą wspaniałą drużynę i Węgrzy mogą mówić o wielkim szczęściu, że zagrają w top-12. Patrząc na ich entuzjazm i grupę do której trafili trudno oczekiwać jednak, że odegrają jakąś znacząca rolę. Mimo wszystko gra w najlepszej 12 Europy jest ich niewątpliwym sukcesem.

My zagraliśmy Princeton i po raz kolejny ta taktyka w naszym wykonaniu okazała się zabójcza dla przeciwnika. Wiedziałem, że Węgrzy mają zbyt słabą defensywę, żeby powstrzymać nasze natarcie jednocześnie spod kosza i z obwodu. Tak też się stało, zagraliśmy na niezłej skuteczności i pokonaliśmy Madziarów. Jest to bez wątpienia piękne zwycięstwo, które mam nadzieję natchnie naszych chłopców do ambitnej walki z kolejnymi przeciwnikami w ME.

This Post:
00
143936.38 in reply to 143936.36
Date: 5/18/2010 6:43:45 AM
Overall Posts Rated:
7474
A ja ostudzę nastroje i jeśli przypominamy, że byli losowani z pierwszego koszyka to przypomnę też, że to jest U21 i co sezon jest to zupełnie inna reprezentacja. Także te koszyki tak naprawdę mają się nijak do rzeczywistości. Oczywiście te większe "lepsze" państwa zawsze będą w wyższych koszykach, ale o tym które z reprezentacji są absolutnym top decydują już szczegóły.

Wg mnie to Czesi byli w tym sezonie lepszym zespołem od Węgier. A byli losowani z... 3 koszyka?
Tak samo wynik Polski po tych U21 jaki by nie był i jaki koszyk byśmy nie dostali wcale nie musi się przełożyć na następny świetny sezon.
Vinnie i każdy selekcjoner uzależniony jest od tego jaką kadrę dostanie, jaki rocznik mu się trafi.
W dodatku jak przypuszczam, większość z kandydujących na te posady pewnie nawet nie ma pojęcia kim będą mieli okazję/szansę grać.

Tak czy inaczej naszej reprezentacji i naszemu selekcjonerowi jak na razie idzie bez zarzutów

This Post:
00
143936.39 in reply to 143936.37
Date: 5/18/2010 7:06:28 AM
AC_Milan
IV.31
Overall Posts Rated:
231231
PG:

Medoń- takiej gry Medonia oczekuję i mam nadzieję, że tak się będzie prezentował na ME. W tej chwili Filip prezentuje się już bardzo okazale, a jeśli będzie utrzymywał formę możemy być spokojnie o grę naszych. Według mnie Medoń to w tej chwili najbardziej kluczowy zawodnik naszej kadry, bo tak naprawdę nie mamy dla niego alternatywy, na podobnym poziomie. Falborski już sporo od niego odstaje (jako PG), a Galoch to jeszcze nie to ;) Ocena 9

Falborski- Zdzisław zagrał dobre zawody i dał dobrą zmianę. Jego dużym atutem są umiejętności rzutowe, natomiast
nieco kuleje, jeśli chodzi o budowanie płynności ataku drużyny, ale mam obietnicę od właściciela, że teraz będzie nad tym solidnie pracował. Całe szczęście, bo na dzisiaj Zdzisław jest nam niezbędny. Ocena 8,5

SG:

Podniesiński- świetny mecz Radka, jego skuteczne rzuty za 3 były nam bardzo potrzebne i pozwoliły zdobywać cenne punkty, wtedy kiedy tego potrzebowaliśmy. Wypada tylko życzyć sobie, żeby nasze strzelby utrzymywały formę z meczu z Węgrami. Ocena 9

Łuszczewski- nieco słabszy występ, ale to już jest regułą u obwodowych, ze ten który wchodzi z ławki jakoś trudniej wchodzi w mecz. Damian pudłował za 3, ale na szczęście bez konsekwencji dla naszego zespołu. Ocena 8

SF:

Gieysztor- doskonały występ Zygmunta. Alternatywą na ten mecz na pozycji SF był Cieśluk, ale koniec końców zagrał Gieysztor i poprowadził nasze kadrę do zwycięstwa. Doskonale trafiał, asystował, zbierał i bronił, a więc robił wszystko to, co jest zadaniem klasowego SF-a. Brawo! Ocena 9,5

Bawół- nie sklasyfikowany

PF:

Rakus- Sylwek gra sporo, bo nasz GM utrzymuje go cały sezon w doskonałej formie. Poza tym jego wielkim atutem jest wszechstronność. Ma jeszcze pewne braki defensywne, ale ogólnie to bardzo cenny i pożyteczny zawodnik. Ocena 9

Czarnowski- nie pograł za dużo, ale dał z siebie wszystko i za to należą się mu brawa. Był przymierzany do pierwszej piątki, ale miał gorszą formę od Rakusa, dlatego musiał się zadowolić grą w drugiej piątce. Ocena 8

C:

Ciejka- solidny mecz naszego najlepszego Centra, tradycyjnie nie szalał w ataku, w obronie może bez rewelacji, ale pamiętajmy, że oni atakowali spod kosza. Na pewno stać go na więcej. Ocena 8

Padło- podobnie jak Ciejka, harował w obronie, w ataku mało widoczny, ale to może niebawem się już zmienić. Ocena 8

This Post:
00
143936.40 in reply to 143936.38
Date: 5/18/2010 9:15:56 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
nie no jasna sprawa

jednak rola duzego kraju jest zapewnic sobie co roku sklad na U-21

p.s. vinnie w wiekszosci wiedzial na jakiego konia wsiada;)

This Post:
00
143936.41 in reply to 143936.40
Date: 5/18/2010 9:20:24 AM
Overall Posts Rated:
7474
My sobie na przyszły sezon podobno niespecjalnie zapewniliśmy, więc... na dwoje babka wróżyła ;)

A vinnie miał tę przewagę, że zaangażował się w szkolenie tych graczy. To w dużej mierze naprawdę jego reprezentacja. Nie wiem czy ktoś wcześniej sobie na taką przewagę zapracował.
Nie tylko w naszej społeczności, ale i innych.

From: oskar4

This Post:
00
143936.42 in reply to 143936.41
Date: 5/18/2010 10:23:02 AM
Overall Posts Rated:
1010
Np. poświęcenie się dla Ciejki.

From: R-Allen

This Post:
00
143936.43 in reply to 143936.42
Date: 5/18/2010 11:57:57 AM
Overall Posts Rated:
2020
Nie wiem jak reszta kadry ale Podniesiński to tak naprawdę jego zawodnik, który powstał z jego wskazówek :)

Advertisement