BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Tutorstvo

Tutorstvo (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
235425.33 in reply to 235425.31
Date: 2/2/2013 9:06:32 PM
Overall Posts Rated:
173173
Hajde da i ja prozborim nesto na ovu temu. :)

Sa dosta stvari se slazem sa tobom, ali ne oko detalja. Mislim da je suvisno da imas nekog ko ce pratiti toliko liga svaki dan kad se neko nov pojavi pa da salje svakome PM. Po meni bi najbolje resenje bilo staviti jednu sablonsku poruku na forum svake cetvrte lige, to nije ne znam koliko velik posao, sa linkom nekih ljudi, kao sto si rekao, ne treba ih puno, kojima bi mogli da se obrate u vezi pomoci. Isto kao tvoj plan, odrediti voljnim ljudima lige za oje ce biti zaduzeni, ali ako im se nov korisnik javi, a ne da oni pokrecu kontakt. Iz tog razloga sto ako njega mrzi da otvori forum lige, koji je dosta uocljiv cim otvoris tabelu, po meni mnogo pristupacniji od globala (gde ti uvek pise (lupam) 300 i nesto neprocitanih poruka sto ti odmah ubije volju), u tom slucaju si ti bacio svoje vreme piskarajuci mu. Ako je zagrejan za igricu, videce post na forumu svoje lige i kontaktirace te.
Nekad se to radilo, mada je vecina tih menadzera koja je ponudila pomoc sad neaktivna, sto ne bi bila sada neka nova poruka?

Evo, ja se nudim da budem jedan od tih.

Sto se tice pitanja koje si uputio skautima, i na to mogu da ti odgovorim, ne znam za ostale,ja imam oko 200 igraca koje pratim, uzmimo da tu ima oko 130-140 timova, ne znam tacno da ti kazem, i mogu ti reci da nisam dobio odgovor na 60 ili 70% poruka koje sam poslao. Iako sam slao po par puta!

Pitao si takodje da li se radi samo o treniranju potencijalnog reprezentativca: Ne. Ja uvek napisem na kraju da mi se moze obratiti u vezi bilo cega sto ga zanima, i mogu ti reci da me svaki 15-ti pita jos nesto oko igre.

This Post:
00
235425.34 in reply to 235425.33
Date: 2/2/2013 10:46:02 PM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
Kosta to sto ti hoces moze da se izvede ako mamo GM-a a nemamo! Sablonska poruka koja svakog novog korisnika upucuje na BB Prirucnik na forumu... Zato Intelektualac predlaze ono sto je preko potrebno da covek zaduzen za tu ligu pogleda svaka 2-3 dana ima li novih clanova i da im se javi instantno sa ciljem da im pomogne! Ako tvrdoglavac odbije pomoc hvala mu sto je ostao i neka se potrudi sam ali treba svakom novom clanu staviti do znanja da mu pomoc ni u kom smislu nije uskracena i da moze da pita sve sto mu padne na pamet zaduzenog menadzera ma koliko banalno pitanje bilo! Zato ako neko od IV ligasa cita ovo a ima pitanje ovog momenta, sutra ili prekosutra, javite se bilo kome od iskusnijih ucesnika ovog razgovora garantujem vam da cete dobiti ozbiljan odgovor pa bar bio direkt iz prirucnika ali nemojte biti lenji da pronadjete tekst zbog kojeg je Ivko izgubio 3 dana svog zivota a na forumu BB Srbije je obelezen CRVENIM SLOVOM kao slava :D :D :D

Samo za BB Srbiju i nista vise... MOD-LeBron

This Post:
00
235425.35 in reply to 235425.33
Date: 2/3/2013 5:25:08 AM
Overall Posts Rated:
185185
Ne preko foruma, tako ih necemo animirati nikako, mora da bude direktna poruka u sanduce, a da menadzeru znamo ime, svaka poruka morala bi da se otpocne sa npr Dragi Marko...e takav pristup mora biti, najdirektniji moguc i najljubazniji :)
Evo reci cu zasto sam protivnik pristupa preko foruma, godinama sam igrao HT, igrao sam III ligu, borio sam sam se za plasman u II ligu, a NIKADA nisam procitao nijedan post na nacionalnom forumu, samo sam ucestvovao na ligaskim forumima u ligama u kojima sam igrao.
Probacu da napravim poredjenje izmedju HT i BB...naime, onaj ko se bori u HT za ulazak u II ligu je po kvalitetu spram BB-a sigurno jak kao nas prosecan prvoligas jer je HT daleko razvijenija igrica po kvalitetu menadzera...e sad zamisli da ima kod nas prvoligas koji ne cita forum...a verujem da ima mozda i takvih.
Valjalo bi da podignemo nivo menadzera ovde pa da realno onaj ko ne cita forum igra III ligu kao ja na HT, a ne da se vrzma po I ligi...doduse sad sam u VI ligi, ali sam i dalje jedan od najbogatijih igraca tamo :)
Ovi podaci o skautiranju...malo je to, mora taj procenat biti veci, ako je svaki 15. onda je to oko 7%, a to je katastrofa.
Ne znam kako, mozda da se hvatamo za gushu sa njima, ali mora se povecati taj procenat :)
@MOD
Slazem se.

From: Navaro

This Post:
00
235425.36 in reply to 235425.35
Date: 2/3/2013 5:35:31 AM
Overall Posts Rated:
178178
Koliko ti se do sada zainteresovanih ljudi javilo? Koliko po forumu moze da se vidi to su za sada samo ljudi oko reprezetacija koji vec rade taj posao.. Ajde organizuj da se radi nesto, dosta je gubljenja vremena po forumu.. Skupi se odredjen broj, ispisu imena ovde na ovoj temi i krene se, ovako mozemo da piskaramo u nedogled bez konkretnih radnji..

From: veseljak

This Post:
00
235425.37 in reply to 235425.36
Date: 2/3/2013 5:44:02 AM
Overall Posts Rated:
185185
Ako ja organizujem, radice se po mom, a ako je po mom, ja bih pustio jos bar danas da se ovde polemise.
Ako hoce neko drugi da radi ovo, moze da krene odmah.
Malo ljudi je diskutovalo do sada, osim Dumbe, LeBrona i mene nijedan prvoligas nije dao svoje misljenje, meni je i to pokazatelj koliko je ljudima stalo.
Nece ovo bas biti lak posao i ako se krene...prvenstveno jer ce se krenuti sa "neiskusnijim" menadzerima.
Ali dobro, sto je put do uspeha tezi, pobeda ce biti sladja :)
Uvalicemo im za par sezona kvalitetne menadzere u I ligu, pa cemo malo da ih razdrmamo u tim zavaljenim stolicama :)

From: Navaro

This Post:
00
235425.38 in reply to 235425.37
Date: 2/3/2013 6:03:51 AM
Overall Posts Rated:
178178
Nije potrebna neka velika mudrost da bi se doslo do prve lige, ovo je jedna prilicno jednostavna igra sto se tice osnovnih stvari, dakle svi koji su komentarisali ili su zainteresovani da se ukljuce poseduju odredjeno znanje bez obzira da li su prvoligasi, drugoligasi ili treceligasi.. Samo je pitanje koliko ce ti se ljudi javiti, ali poznavajuci nasu zajednicu kojoj kao sto kazes nije stalo u velikom procentu to ce biti isti broj koji je radio to slicno kao skaut plus ti kao organizator.. Ali ajde da sacekamo i vidimo, mozda se svest kod nasih ljudi i promeni..

This Post:
00
235425.39 in reply to 235425.37
Date: 2/3/2013 6:06:17 AM
Overall Posts Rated:
2525
Evo da se javim i ja prvi put posle rasprave sa seljakom :D

Imam jedan predlog , gledajuci iz ugla nekoga kome je ovo prva kosarkaska igrica . Dobro , ove sezone 99% idem u 3. ligu i polako kapiram sve detalje . Da prosirim Arenu i mogu da uzivam u porazima xD

Ovako , kad sam se registrovao , potrazio sam odmah neka uputstva , isao na onaj prirucnika za igru i sl. ali tu ni je bilo onoga sto me interesuje . Onda sam dosao na forum i pokusao da nadjem ono sto me je zanimalo , brzo sam odustao , prirucnik mozda ima dobar sadrzaj , ali je nekako suvise monoton i dosadan pocetnicima. Jos nesto , veliki broj online igraca bilo koje igrice i ne posecuje forum , znam iz iskustva.

Onda , dodje tu i tema glupa pitanja (koja je svrha te teme?!) , pocetnik se lako prevari i upravo tu pita ono sto mu nije jasno i dobije odgovore koji ga momentalno odvoje od igre .

Moj predlog je da se prirucnik preradi u PDF formatu , znaci isti tekst u PDF-u. Dodaju se i slike , radi lakseg snalazenja , ovako novim korisnicima sve to deluje apstraktno . Nakon toga , trebao bi da se ubaci link u pozdravnu poruku kako bi svako mogao da vidi , ne samo forumasi . Ili , da se svim novajlijama posalje poruka tipa:"Pozdrav , dobrodosao na igricu , kako bi se sto pre snasao preporucujem ti da procitas prirucnik koji je na sledecem linku . Link: ...."

Toliko od mene.

Primer dobrog prirucnika(sa jede druge igre):

http://www.antic.rs/footstar/FS_UPUTSTVO_ZA_POCETNIKE.pdf

This Post:
00
235425.40 in reply to 235425.39
Date: 2/3/2013 7:23:48 AM
OKK Apatin
III.6
Overall Posts Rated:
171171
A brate necemo sad stripove praviti, to je prirucnik nije uputstvo za retardirane... Ako nekog stvarno zanima i zeli da nauci nece mu biti ni problem da procita. Sa druge strane imas na frumu taj pomenuti prirucnik, preradi ga u PDF, dodaj slike kako mislis da treba i posalji mi na mail pa ako je OK mozemo okaciti i to i staviti u sticky da bode oci :)

This Post:
00
235425.41 in reply to 235425.40
Date: 2/3/2013 7:44:42 AM
Overall Posts Rated:
2525
Nije strip , ali je dokazano da se ljudi tako mnogo lakse snalaze .

A ovo drugo , nemam ja strpljenja za to .

This Post:
00
235425.43 in reply to 235425.42
Date: 2/3/2013 8:45:53 AM
Overall Posts Rated:
2525
Veruj mi potrebno je :D

Mozda ti tekst i ne treba , samo slike xD

Sala naravno , ali nije daleko od realnosti , novi menadzeri ce radije gledati slike da bi nesto ukapirali nego traziti po gomili ingormacija ;)

Sto se lenjosti tice , i ja sam dosta lenj . Nekoliko puta sam pokusao da procitam ceo prirucnik , ali ne ide , smorim se i batalim to .

Advertisement