BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > Koperboy

Koperboy

Set priority
Show messages by
This Post:
00
258719.33 in reply to 258719.30
Date: 5/15/2014 4:34:51 PM
Overall Posts Rated:
7979
Dobro,potem so te samo bannali,sem pomislu,da je že tko kej narobe...Verjetno nisi edini,ki si imel farme od katerih nisi imel neposredne koristi.Problematično v zvezi s tem,pa je moribitno novačenje z glasovi v času volitev za selektorje in taktiziranje s klubi v pokalu ali ligi.Do prevzema teh klubov je prišlo spontano in ne načrtno.
Nemudoma lahko začneš sodelovati v NT.Z veseljem ti odstopim pol igralcev,čeprav bi te raje videl,kot trenerja mladih igralcev z visokimi potenciali.Treba je začeti pri 18,19 letih,potem je težko prepričati lastnike naj trenirajo igralce z visokimi plačami na drugih pozicijah

Točno to. Da pa velika plača ne bo ovira za treniranje bi morala cela Slovenija povečati dvorano. Če bo klub ,ki trenira mladega igralca dobival od dvorane 250 000 mu plača treniranca npr 100 000 tedenska ne bo ovira. Če pa klub dobi samo 100 000 od domače dvorane (ker je dvorana premajhna) pa boš zaman prepričeval lastike ,da trenirajo Če pa bi imeli vsi slovenski klubi 30/300/3000/30 000/ ter seveda minimalne cene pride prihodek tedenski od domače tekme višji od 300 000 bo vsak lastnik imel tudi za plače ostalih igralcev in tega problema ne bo več.lp

This Post:
00
258719.34 in reply to 258719.33
Date: 5/15/2014 6:25:20 PM
Overall Posts Rated:
116116
Točno to. Da pa velika plača ne bo ovira za treniranje bi morala cela Slovenija povečati dvorano. Če bo klub ,ki trenira mladega igralca dobival od dvorane 250 000 mu plača treniranca npr 100 000 tedenska ne bo ovira. Če pa klub dobi samo 100 000 od domače dvorane (ker je dvorana premajhna) pa boš zaman prepričeval lastike ,da trenirajo Če pa bi imeli vsi slovenski klubi 30/300/3000/30 000/ ter seveda minimalne cene pride prihodek tedenski od domače tekme višji od 300 000 bo vsak lastnik imel tudi za plače ostalih igralcev in tega problema ne bo več.lp

Pri trening planu se vedno upošteva tudi zmožnosti igralca in njegova resnost oziroma koliko je "navdušen" nad igro. Nekomu, ki je začel komaj igrati in ne uspe vsak teden igralcu zagotoviti 48 minut na teden, bi NT kandidata rajši svetoval prodati, da ga ne "pokvari", in s tem denarjem kupi enega do dva U21 potenciala, na katerih se lahko uči trenirati in vdrževati pripravljenost.

Enako je pri dvorani oziroma finančnem stanju...nekomu, ki ima slabe finance, ne bi nikoli svetoval, da svojega U21 centra nabilda v treh notranjih skillih do limita. Takšnim raje dam malo več 1 na 1 treninga, notranje skille pa do konca "razpalijo" takrat, ko je igralec star 21 let. Nato ga pri 22 letih kljub visoki plači zlahka prodajo, saj ima dobre sekundarne skille (predvsem vodenje+prodiranje).

This Post:
00
258719.35 in reply to 258719.32
Date: 5/15/2014 6:32:14 PM
Overall Posts Rated:
116116
To me že od nekdaj moti.Kupiš poceni,prodaš drago in vse je OK.Res je,da nikomu r ne vsiljuješ nakupa,res je tudi,da nisi "kriv" ,če nekdo kupi po ceni,ki si jo določil,ampak a ni ravno to tisto,kar bi si sam,najmanj želel ob nakupu želenega igralca!?

Tudi mene to blazno moti. BBje tudi, ampak več kot toliko ne morejo narediti na tem področju, saj če bi usekali po day traderjih, bi trpeli tudi fair menedžerji.

Day trader računa na nevednost novincev, ki bodo preplačali igralca. Največkrat takšni prihajajo iz Kitajske. Slabe igralce s spodobnim potencialom (7-8) kupijo za majhen denar, recimo 1-10k, nato pa ga prodajo za 99k čez en teden. Druga najpogostejši način, ki sem ga opazil, je nakup igralca z visokim potencialom, ki ne doseže visoke cene (recimo tam okoli 100-300k), eno sezono ga trenirajo, nato pa ga prodajajo po 1-1.5M. Takšni odgajanjo novince, ki se čutijo nategnjene in nočejo več igrati.

Po mojem mnenju je U21 tisto "orodje", kjer lahko nove menedžerje najbolj izobraziš. V bistvu je najpomembneje, da z njimi vzpostaviš stik, in to lahko le preko njihovega treniranca. Jaz in moji takratni scouti smo nemalo menedžerjem z U21 kandidati pomagali na področjih, ki se treninga sploh ne tičejo. Nisem namreč hotel, da menedžerji dobijo občutek, da so nam pomembni samo zaradi svojega igralca in ko le-ta odigra svoje v mladinski repki, ga ne povohamo več.

This Post:
00
258719.36 in reply to 258719.35
Date: 5/15/2014 7:41:29 PM
Overall Posts Rated:
7979

Day trader računa na nevednost novincev, ki bodo preplačali igralca. Največkrat takšni prihajajo iz Kitajske. Slabe igralce s spodobnim potencialom (7-8) kupijo za majhen denar, recimo 1-10k, nato pa ga prodajo za 99k čez en teden. Druga najpogostejši način, ki sem ga opazil, je nakup igralca z visokim potencialom, ki ne doseže visoke cene (recimo tam okoli 100-300k), eno sezono ga trenirajo, nato pa ga prodajajo po 1-1.5M. Takšni odgajanjo novince, ki se čutijo nategnjene in nočejo več igrati.

Ker si želim čimprej zgraditi dvorano sem na žalost v tej vlogi. Tega ne delam v želji ,da bi kdo nehal igrati ampak zato ,da bom imel denar ,da bom tudi sam kdaj kakšnega Slovenca kupil ne pa samo o tem govoril. Pri tem se poslužujem vseh trikov. Vem ,da tega američana ,ki sem mu nastavil nenormalno ceno 2 miljona ne morem prodat samo nakazal sem , da jim bom dal zadnjo možnost (čez en teden drugič na trg za 200 000) ,da ga kupijo drugače ga bom imel sam saj je odlično krilo ,ki pa je možno ,da ker sem ga se odločil trenirat na centru tudi za selektorja USA če ga ne želi na centru ali ne poiščei kontakta z mano uničim. Lahko je preslab ne vem niti ni važno. Čez štiri dni ga bom dal verjetno zadnjič na prodajo saj sem dvorano že skoraj zgradil . Sezona se bliža koncu le zelo redki še prodajajo dobre igralce za trenirat jaz pač želim to izkoristiti ter kupujem višino ,ki lahko zgubi tudi eno leto pa še vedno ne zaostaja v skilih zato hitro dvignem skile ter zaslužim v mojem primeru za dvorano. lp

This Post:
00
258719.37 in reply to 258719.36
Date: 5/15/2014 7:48:24 PM
Overall Posts Rated:
116116
Tega ne delam v želji ,da bi kdo nehal igrati

Oprosti, ampak to je samo izgovor. Posledica tega je še vedno dejstvo, da bo nekdo zaradi tega nehal igrati, pa če si si to želel ali ne.

Poleg tega ne razumem, zakaj si želiš širiti dvorano, če še obstoječih sedežev ne moreš prodati kljub izredno nizkim cenam.

This Post:
00
258719.38 in reply to 258719.29
Date: 5/15/2014 8:28:07 PM
Overall Posts Rated:
116116
Hvala vsem za spodbudne besede in dobrodošlico! Moram reči, da sem prav "nahype-an" za stvari, ki nas čakajo in vesel sem, da se tudi Zippo vrača v dosti bolj aktivni vlogi kot do sedaj. U21 ni zanj, pravi, in tako bom za prevzem mladinske repke spet kandidiral začetek naslednje sezone. Všeč mi je tudi to, da U21 najbolj animira našo skupnost, saj je zaradi vsakoletne rotacije igralcev veliko menedžerjev vpletenih v mladinsko repko.
Za člansko pa res upam, da bo rudar naslednjo sezono imel vse najboljše igralce v dobri pripravljenosti in da bo znal uporabiti Anžica.

This Post:
00
258719.39 in reply to 258719.38
Date: 5/16/2014 2:00:37 AM
Overall Posts Rated:
130130
Nekaj me zanima v kolikor boš prevzel U21...
smo se že velikokrat pogovarjali s Koperboy-em glede HOF potencijalov in oba misliva, da je najbolje, da taki igralci trenirajo od štarta za člansko raprezentanco.

To še drži?
Imam predlog:kaj,če bi ti sestavil trening plan?
Jaz nepreklicno zapuščam U21,verjetno tudi NT in bi se najraje specializiral za spremljanje mladih NT potencialov.V zadnjih sezonah veliko več govorim,kot naredim.Glavni razlog je pomankanje motivacije.
Zavzemam se za to,da se za vsakega igralca (NT potenciale) naredi načrt za končni izdelek.Brez kompinzacije za U21,ker je tako bolj optimalno in lažje za treniranje lastnikom igralcev (v večini primerov)
Prav,če te delo U21 selektorja veseli,vendar bi te raje videl v vlogi kreatorja igralcev za NT

This Post:
00
258719.40 in reply to 258719.39
Date: 5/16/2014 4:00:39 AM
Overall Posts Rated:
116116
Absolutno. Vendar takih, ki se jih splaca trenirati za nt, je mogoce 3-4 na generacijo. Ce od teh treh pride en v nt, je to ze fajn procent.
To, kar opisujes, sem delal zadnji dve sezoni mojega vodenja u21. Hkrati sem imel vedno pripravljenega dovolj denarja, da treniranca odkupim, ce se ga je menedzer navelical trenirati. 10 sezon treninga je kar dolga in vmes si marsikdo premisli.
Vsekakor bodo dobrodosli izkuseni menedzerji, ki bodo nadzorovali napredek bolj perspektivnih kandidatov tako za nt kot za u21, hkrati pa menedzerjem teh igralcev po potrebi pomagali z nasveti. Tudi taksnimi, ki niso direktno povezani s treningom. Recimo kako naj nek menedzer v dolocenem tednu razporedi igralce cez tri tekme na nacin,da bo zmagal vsaj dve in bo treniranec se vedno dobil poln trening. Za taksne nasvete potrebujes precej izkusene menedzerje in ti in velemojster sta recimo prva dva taksna,ki mi padeta na pamet.

This Post:
00
258719.41 in reply to 258719.40
Date: 5/16/2014 5:02:25 AM
Overall Posts Rated:
130130
Pa sej lahko tudi z NIKI potenciali naredimo marsikaj,pa tudi z superzvezdniki (za krila)
Na primer moj igralec: Nino Čuček

lub: vrtec

Tedenska plača: $ 8 603
Vloga: redna menjava
(BuzzerBeta)

DMI: 112800
Starost: 20
Višina: 6'5" / 196 cm
Potencial: superzvezdnik
Pripravljenost: dober

Met iz skoka: sprejemljiv Razdalja meta: nezadosten
Zunanja obr.: povprečen Vodenje žoge: dober
Prodiranje: izjemen Podajanje: zadovoljiv
Met pod košem: izstopajoč ↑ Obr. pod košem: osupljiv ↑
Skok: odličen Blokade: slab
Vzdržljivost: slab Prosti meti: odličen

Izkušenost: obupen

Naslednjo sezono bo lahko zaigral na KC,vendar ga treniram za NT krilo (za notranje taktike)

Primer NIKI igralca:(19506143)
Znižal bi mu podajanje (zaradi plače) in zvišal skok/OPK

This Post:
00
258719.42 in reply to 258719.41
Date: 5/16/2014 6:20:54 AM
Prekmurje Storks
III.7
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Slovenija Jovica Nauber (27910835) Dodaj zaznamek igralca Organizator igre

Tedenska plača: $ 63 045
Vloga: redna menjava
(BuzzerBeta)

DMI: 304200
Starost: 23
Višina: 6'7" / 201 cm
Potencial: NKI
Pripravljenost: zadovoljiv
Met iz skoka: izstopajoč Razdalja meta: dober
Zunanja obr.: strahovit ↑ Vodenje žoge: nadnaraven
Prodiranje: nadnaraven Podajanje: osupljiv
Met pod košem: izjemen Obr. pod košem: odličen
Skok: odličen Blokade: zadovoljiv
Vzdržljivost: obupen Prosti meti: zadovoljiv

Izkušenost: nezadosten

Še en preskok v ZO in potem MPK in OPK pa malo skoka pa bo

This Post:
00
258719.43 in reply to 258719.38
Date: 5/16/2014 7:35:09 AM
kk rudar 1978
II.3
Overall Posts Rated:
3636
Lep pozdrav Koperboy za vrnitev tudi z moje strani.
Kot vidim imaš po vrnitvi spet polno elana za delo v korist Slovenske skupnosti.kar me zelo veseli.Veliko se piše tudi o prihodnosti naših reprezentanc,kako razvijati igralce.Imam podobno mišlenje o mladih igralcih katere je potrebno vzgajati po načelu ,da bo bolj koristen članski repki kot mladinski sicer v nasprotnem primeru igralec prehitro preseže plačilne zmožnosti klubov,ki nato igralce prodajo oziroma se le ti upokojijo,za njihove sekundarne skile pa tako zmanjša časa ter volje lastnikov ki drage igralce težko trenirajo na njihovih ne tipičnih pozicijah.Tako da sem glede tega absolutno zraven,kako naprej.Z Copatarjem pregledujeva mlade igralce od 22 do 26 leta in v tej generacije je kar nekaj res prespektivnih igralcev in upam da ne bodo tudi ti izgubljeni.

Advertisement