Zmaga! :) Slovenija : Ciper 110:75
(41265)Prvi strelec je bil Valen Podergajs (18t, 9/16 za 2, 12sk, 3pod), sledil pa mu je Vitomil Stupan (17t, 8/15 za 2, 5sk, 3pod, 2blk). Zelo sem zadovoljen z ekipno predstavo moštva, med sabo pa so si podelili kar 38 podaj od 49 zadetih košev!! [Bravo mi :)]. Predvsem je v podajah blestel Laba, ki je svojim 9 podajam dodal še 6 točk. V skoku smo bili za odtenek boljši (55:53). Tudi napake smo minimalizirali in izgubili le 5 žog.
Z zmago smo zavzeli 4. mesto, ki ga ne mislimo več izpustiti iz rok. Vedel sem, da bo poskušal ciperski selektor z napovedmi, zato sem odigral hiter tempo, ki ga ponavadi ne igrem v reprezentanci. Opcija je bila še teci in vrzi in igra pod koš, a sem se pač odločil kot sem se. Naslednja nasprotnica je Andora, ki je danes premagala Islandijo. Napet boj se je bil tudi med Turčijo in Francijo, ki pa ga je dobila slednja (79:90). V naslednjem krogu nas čaka tudi obračun med Nemčijo in Turčijo, ki bi že odločil potnika na SP. Vsekakor mislim, da se nam obeta zanimiva tekma, prednost pa dajem Turčiji, ampak res zelo rahlo.