=
statistika prvog meca finala PO =
(102067627)http://prntscr.com/k7qaxhVidi se gde je ko bolji. Na prvi pogled iznenadjuje tolika premoc moje ekipe u sp. odbrani (+9) ali to je zasluga novajlija. I u odbrani reketa sam jasno bolji (+3) iako su igrali mladji trenirci.
Naravno da je ubedljiva razlika u sutu izdaleka u korist Coneta jer mi tim nije pravljen za to a i napadam unutra (+12 za njega), i bio je bolji u skoku (+3)
ukupno smo izjednaceni (+1 za mene)
Iz ovoga se vidi
http://prntscr.com/k7qnpi da je:
SF Martinez razbio, C Ertuna zaustavljen (ali odlicno skakao) kao i PF Tores koji skoro da nije ni sutirao (3 suta za 41m), ali to nadoknadio sa cak 4as i solidnih 7sk, dok su Nobles i Cantonal bili velika opasnost citav mec.
Ali ono sto nikada ne gledam (a tek sada jesam) je odnos +/-
Po njemu kljuc pobede su drzali u svojim rukama rezervisti:
Locke 5sk; Mauser1/1 (3p) 1as 1uk.l; Yiotidis 2/4 (3p); Tomanovic 3/5 1/1 (3p) 5sk (3sn)
S druge strane od mojih igraca tu je podbacio Kosutic sa -16 bez obzira na dobar sut 8/17 te je moja ekipa "procvetala"
tek kad je on u 39.min napustio teren, kao i rezerva na tom mecu Guiping koji iako mi je bio najbolji igrac pre kupovine novajlija nije nasao za shodno cak ni da sutne na kos za 11m ali je zato uspeo za tako kratko vremeda izgubi 3 lopte.
Jedini koji su bili dobri su stara kuka Eklemovic za 5m 2/4 3sk; Negru za 7m sut 2/3 4sk 1 uk.l ; i novajlija na SG Sucu dobar sut 8/17 ;osa sl. bac 1/4, ali i 9sk (4sn) 5as
E da sam barem malo obratio paznju na taj odnos +/- i ko je zasluzan za pobedu shvatio bih da nisam toliki favorit kolikim mi se pricinjavalo.
Da ne bih previse objasnjavao svoje igrace vidi se na printscreen-u obelezeno bojama
(zelena najbolja, crna najgora, plava solidno izdanje, crvena dobra ili odlicna sluzi da razbije monotonost boja)
Isto vazi i za protivnika.
Misljenja sam da kod Coneta nije bilo loseg igraca jer ako bi neki igrac zakazao u sutu ispravio bi se preko skokova, dodavanja ili ukradenih lopti ili barem bi imao nekoliko sl. bacanja pa i ako ih promasi opet je barem nekog mog igraca ili izbacio iz igre ili ga uveo u veliki problem sto se faulova tice.
Zanimljivo, Kosutic je uspeo da dobije 6LG iako njegov rival Tores nije sutnuo nijedno sl. bacanje.
Drug mi je poslao posle meca da sam po onom buzzer-manageru bio bolji sto se tice efikasnosti 111:87!
Ocigledno da to nije bilo dovoljno ni za minimalnu pobedu.
Rezultat prvog meca i veoma tesan poraz uz nekoliko propustenih prilika za pobedu su me uljuljkale i dale laznu nadu da ce pobeda u drugom mecu lako doci kao posledica zamene igraca u reketu boljim.