necu diskutovati o tvojim razlozima za ovaj potez, jer sam odustao od toga... jedino imam repliku na ovo:
imao sam nekad potencijalne reprezentativce, nikad nijedan savet nisam dobio. nisam ga ni tražio, ali recimo trenirao sam centre na 2 pozicije. nikada me niko nije pitao da pređem na trening 1 pozicije. ja sam ljude bukvalno molio, objašnjavao im u 15 postova zašto moraju da pređu na trening 1 pozicije. i nije tačno da ne mogu ljudi da se ubede. naravno ima onih zadrtih, ali recimo ja sam bar njih 15 ubedio da počnu sa treningom 1 pozicije.
1000 puta sam naveo da se i u vreme flaviusa molilo za trening jedne pozicije... takve su bile "direktive sa vrha", a kao skaut, takve direktive sam i sam sprovodio - na pochetku sezone sam bar 30 ljudi kontaktirao, davao detaljna uputsva za treninge, ekonomiju, transfere, a, veruj mi, daleko od toga da sam ja kontaktirao najvishe ljudi, chak nisam bio ni u gornjoj polovini... za svakog igracha sam slao detaljna uputstva za plan treninga, izuze ukoliko se radilo o poziciji koju nikad nisam trnirao, pa sam u tim sluchajevima tog trenera "prosledjivao" iskusnijem skautu ili flaviusu... shta vishe, dva puta sam dobio paket od 20 igracha, za koje nikada nije ni bilo predvidjeno da zaigraju u repreyentaciji, shto zbog godina, shto zbog potencijala, ali je cilj opet bio da ljudi nauche da igraju bb, kako bi stekli iskustvo za predstojece draftove...
i uspevao sam veliki procenat da ubedim za trening jedne pozicije, kao i da im promenim potpuno plan treninga, kako bi ti igrachi najbolje napredovali... ali je i dalje ostao problem neozbiljnosti mnogih - moze on meni da obeca da ce neshto uraditi, ali ja posle dve nedelje dobijem drugachiji izveshtaj... pa da sam psiholog, ne bih izvalio da li me neko laze sa druge strane ekrana!
i vezano za tvog centra... ako si te treninge sprovodio u svoje prve 2-3 sezone, dok nisi nauchio pravila treninga, kakve veze onda ima garnitura koja je ishla u paketu sa flaviusom? da te podsetim, on je selektor bio u sezonama 8, 9, 10 i 11... ako si takve gluposti pravio u svojoj 4. i 5. sezoni, onda jbg! zar treba ja, u svojoj prvoj aktivnoj sezoni da shaljem uputstva tebi, ili recimo samuraju, billu, dumbi, sirku? a opet sam nauchio sva pravila treninga vec posle 15 dana od registrovanja
na obavljenom poslu, svaka vam chast obojici... kakvi su reyultati, videcemo za sezonu ili dve... kakav je rad bio ranije, znam i sam i nema potrebe skrnaviti neshto, a da je argumentacija labilna... da ste postavili neke standarde u skautiranju, vrlo je izvesno, ali i ochekivano, jer svako ko dodje na to mesto, mora biti spreman da unapredi kvalitet rada ili da ga bar drzi u kontinuitetu... za razvoj igracha, cela zajednica mora sticati iskustvo, potrebno je sakupiti bar 10ak ljudi koji ce se baviti razvitkom igracha i da se kvalitet rada konstantno poboljshava... a to shto je neko, u nekom trenutku, imao bolje rezultate od prethodnika, to zaista nije nishta epohalno! da taj neko nije bio spreman da uradi neshto bolje, onda nije ni morao da konkurishe za tu funkciju