BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Trening

Trening

Set priority
Show messages by
From: B.B.King

This Post:
00
193830.332 in reply to 193830.331
Date: 3/29/2013 9:23:07 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Czyli podtrzymujesz, że:
ale akurat jeśli chodzi o trening, to można ten wątek polecić, bo w tym temacie nie jest kontrowersyjny :)
? ;-)

A w tamtym wątku nie da się pisać, więc nie wiem.

This Post:
22
193830.333 in reply to 193830.332
Date: 3/29/2013 9:30:58 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
Jaki sens jest w tym, że powycinasz fragmenty tego artykułu, zamieścisz je tutaj i napiszesz co jest kontrowersyjne, a co nie...

my doskonale wiemy, co jest w porządku, a co nie...za to początkującym to za wiele nie pomoże...zamiast tracić czas na krytykę mocno przestarzałych treści, napisz te aktualne od siebie, na pewno będzie z tego większy pożytek niż takiego gdybania i bezproduktywnych wpisów.

ps. podobno nie masz czasu na odpisywanie na sensowne pytania/problemy od ludzi (którzy niby czekają w takich kolejkach), a jakoś na nic nie wnoszące pierdoły i mądrowanie się masz czas...co najmniej dziwna sprawa ;)

From: Thurin

This Post:
00
193830.334 in reply to 193830.332
Date: 3/29/2013 9:34:03 AM
Overall Posts Rated:
11131113
Podtrzymuję to, że tamten wątek odpowiada na pytanie, które zostało zadane, a do którego w ogóle się nie odniosłeś :)
Z jedną zmianą, w 1 vs 1 Rzut z bliska wzrasta, gdy trenujemy fowards, czyli skrzydłowych - ale to jużodpowiedź do pytającego.

Ja dyskusję kończę, na pytanie myślę, że odpowiedziano.

This Post:
77
193830.335 in reply to 193830.333
Date: 3/29/2013 9:51:10 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Chodzi o to, żeby z większą wyrozumiałością podchodzić do osób, które pytają i proszą o pomoc na forum... Pomoc. A już przynajmniej, żeby na nie naskakiwać. Zwłaszcza, gdy odsyła się te osoby do postów, które wprowadzają w błąd. Tyle.

my doskonale wiemy, co jest w porządku, a co nie...
To po co odsyłać do wątku, o którym "doskonale wiemy, że coś nie jest w porządku"? Próbowałeś popatrzeć z tej strony?
A już tym bardziej, gdy przy okazji początkujący obrywa za to, że zapytał. Powiedziałbym tak - zamiast naskakiwać na początkującego można ten czas wykorzystać na precyzyjniejszą odpowiedź.

zamiast tracić czas na krytykę mocno przestarzałych treści, napisz te aktualne od siebie, na pewno będzie z tego większy pożytek niż takiego gdybania i bezproduktywnych wpisów.

Ja ze swojej strony napisałem wiele postów z cennymi radami. I bardziej mi odpowiada taki model pomocy, w której raz coś napiszę, do czego potem można linkować. Natomiast nie jestem typem kogoś, kto stu osobom sto razy odpowiadałby to samo. Wolę raz i żeby pozostałe 99 osób sobie przeczytało to samo.

Dlatego np. napisałem tego posta: (214825.233). Post aktualny, zastępujący te mniej aktualne. A więc wypominasz mi że nie zrobiłem a ja to już zrobiłem.
I to działa, ktoś inny do niego odesłał: (193830.312) - tylko niecelnie linkuje ;-)
Ale jak widać można początkującego odesłać do odpowiedzi nie robiąc mu wyrzutów.

ps. podobno nie masz czasu na odpisywanie na sensowne pytania/problemy od ludzi (którzy niby czekają w takich kolejkach),

O żadnych kolejkach nic mi nie wiadomo i też mi nie wiadomo, żebym nie miał na coś czasu.

a jakoś na nic nie wnoszące pierdoły i mądrowanie się masz czas...co najmniej dziwna sprawa ;)

Na marginesie. Też tym postem też krytykujesz i mędrkujesz a nie pomagasz. Więc też można go uznać za bezproduktywny. Z tym że to Ty zacząłeś pisać pretensje. Czy to też nie jest co najmniej dziwna sprawa?...

This Post:
00
193830.336 in reply to 193830.324
Date: 3/29/2013 11:58:45 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
hehehe, rozpisaliście się chłopaki :)

trening presji poprawia: głównie obronę na dystansie, ale także wejście pod kosz, kozłowanie, obronę pod koszem, najlepiej trenować na pozycji PG (trening jest najbardziej efektywny)
trening jeden na jednego poprawia: głównie wejście pod kosz, ale także kozłowanie, rzut z wyskoku i rzut z bliska, przy treningu skrzydłowy, przy treningu obrońca nie poprawiam rzutu z bliska.

dodatkowo podczas treningu, czy w skład jego wchodzą dwa efekty usprawniające trening:
efekt elastyczności (158106.1) tu możesz poczytać oraz
trening przekrojowy, dość świeże udogodnienie, jak mnie pamięć nie myli z sezonu 20-21, które powoduje, że pewna część treningu głównego przekazywana jest na wzrost skila nietrenowanego zaordynowanym treningiem. Sam zakładałem ten wątek ale nie wiem gdzie jest.

From: Pewu

This Post:
11
193830.337 in reply to 193830.336
Date: 3/29/2013 12:09:00 PM
Overall Posts Rated:
914914
Może to czas, aby odświeżyć "PORADNIK- Jak wytrenować gwiazdę, czyli od kieliszka do kieliszka" autorstwa piotrasa? Poradnik jest już dość nieaktualny, ponieważ został napisany pod koniec 11 sezonu z drobnymi uaktualnieniami.

From: B.B.King

To: Pewu
This Post:
11
193830.338 in reply to 193830.337
Date: 3/29/2013 1:00:38 PM
Overall Posts Rated:
12061206
W zasadzie to prawie każdy przyklejony temat jest już mocno nie aktualny. I oprócz tego jest ich za dużo.
- Rekordy nie wiem czy ktoś jeszcze aktualizuje. Pewnie nawet żaden przykład nie jest rekordem, bo ktoś go pobił, tylko nie zgłosił.
- Multimedialna kuźnia linków - ostatnio jak w nią wszedłem i kliknąłem i pierwsze trzy linki w ogóle nie działały. A z kolejnych czterech trzy albo nie działają albo odsyłają do informacji bardzo nieaktualnych (kalkulator sprzed X sezonów, jakaś stara wersja bbinfo, pierwszy aktualny link to tabelka z kosztem skilli... przypadkowo mojego autorstwa ;-)
(ale już było podnoszone, że nie mam czasu i nie pomagam, więc to się nie liczy) ;-)
- Reklama federek w zasadzie nie używane. Wątek ma 35 postów z czego tylko 6 reklam, reszta postów skasowanych i jeden zdublowany. Można w jednym poście zrobić spis polskich federek i dołączyć do wątku z pomocą i ewentualnie linka do reklam na globalu. A jak się jakaś nowa federka raz na rok pojawi, to można poprosić GM-a, żeby ją dodał.
- Pomoc dla nowych graczy wypunktowałem wcześniej.
- Jak wytrenować gwiazdę teraz sam zwróciłeś uwagę, że też jest przestarzałe.
- Kupić zawodnika chcą dwie osoby - ale ten wątek chyba musi być, trudno.
- Kalendarz przeterminowany.
- buzzerbeater.webd.pl - ostatni news sprzed 13 miesięcy.
- Tylko reguły forum i reklamy zawodników są aktualne i na dobrą sprawę w obecnej postaci tylko te dwa wątki nadają się do przyklejenia.

A początkujący wchodzi i zachowuje się racjonalnie, czyli czyta podklejone wątki. A potem się okazuje, że czyta coś, co mu do niczego nie jest potrzebne, a w najlepszym wypadku przestarzałe, często informacje sprzeczne. Trudno się dziwić, że może mieć mętlik. Więc ośmiela się o coś zapytać na forum, to obrywa za to, że zapytał.
W BB spada liczba użytkowników, a w Polsce procentowo spadło więcej niż spadło w całym BB. A nieprzejrzyste i mało pomocne forum to pewnie jeden z powodów.

Oprócz tego same reguły też w paru punktach są nieaktualne. A do niektórych informacji o zmianach to nawet nie można oficjalnie dotrzeć, jeśli znikną z głównej strony, gdzie mieści się tylko kilka ostatnich informacji, a starsze znikają.

This Post:
00
193830.339 in reply to 193830.338
Date: 3/29/2013 1:30:14 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
co do buzzerbeater.webd.pl zapłaciłem za serwer i z Toshim coś będziemy z tym robić, ale jakoś mało czasu na to ostatnio

jeśli znikną z głównej strony, gdzie mieści się tylko kilka ostatnich informacji, a starsze znikają.

dlatego swojego czasu proponowałem zrobienie swoistego spisu wątków, ale nie było poparcia, a Ty pisałeś żeby każdy zakładał kolejne wątki, czyli robić śmietnik.

This Post:
00
193830.340 in reply to 193830.339
Date: 3/29/2013 1:42:33 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Zakładanie nowych wątków może iść w parze ze spisem wątków, to się nie wyklucza.
Uważam, że to właśnie nie zakładanie nowych wątków robi śmietnik, bo wtedy trudniej dotrzeć do konkretnej informacji. Łatwiej jest sprawdzić same tytuły nawet kilkudziesięciu różnych wątków niż czytać całe wątki mające po tysiąc postów, nie mając nawet pewności, że dane zagadnienie zostało w nim poruszone. W całym internecie na żadnym innym forum używanym przez więcej niż kilkanaście osób nie ma takiej praktyki, żeby utrzymywać tylko jeden aktywny wątek.

To, że webd ma płatne usługi to nie zmienia faktu, że serwis od 13 miesięcy nie był aktualizowany. Ja też mam wykupione różne hostingi i domeny ale sam powód, że je opłaciłem, to nie znaczy, że musi być do tego przyklejony wątek na forum BB.
Przyklejone powinny być rzeczy szczególnie ważne.
Może kiedyś ten temat był gorący, ale skoro nic się nie dzieje, to spokojnie można temu wątkowi zmienić kolor z czerwonego na zwyczajny. Zacznie się coś ciekawego dziać - zawsze można to zmienić z powrotem.

This Post:
00
193830.341 in reply to 193830.340
Date: 3/29/2013 2:39:57 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
oczywiście na tą chwile nie powinien być na czerwono, zajmuje tylko miejsce :)

trzeba zakładać nowe wątki ale też trzeba by aktualizować spis, nie widzę tego, wątki powinny być w miarę szczegółowo ponazywane i umieszczone w spisie, oczywiście te dotyczące pewnej ogólności.

This Post:
00
193830.342 in reply to 193830.341
Date: 3/29/2013 3:07:29 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Forum jest tak skonstruowane, że po lewej stronie spis wątków robi się sam ;-) Więc da się bez drugiego spisu żyć.
W dodatku automatycznie najświeższe tematy są na górze, te starsze spadają na dalsze strony. I dodatkowo jeszcze automatycznie aktualizuje się liczba postów - to też jest w pewien sposób pomocne.
Niemniej spis na pewno nie zaszkodzi (a jeśli coś nie szkodzi to jest warte uwagi), z tym że przy trzech aktywnych wątkach jest to sztuka dla sztuki.

Advertisement