BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
This Post:
22
254065.332 in reply to 254065.327
Date: 3/3/2014 7:42:01 AM
Overall Posts Rated:
188188
Ugyan már linket is adtam, hogy miért is gondoltam rosszul a ... (az volt a hibám, hogy elhittem, amit írtál), de ez ne is zavarjon.

Íme a link: http://i.imgur.com/M93K0.gif

Ja és bocsánatot is kérnék érte, nyilvánosan.

This Post:
00
254065.333 in reply to 254065.326
Date: 3/3/2014 2:29:34 PM
Overall Posts Rated:
411411
A következő meccsre a tippem, h nyerni kell mindegy mivel!
laza legyen és 1-1, a többi meg mindegy. elvben 2 p is meg h közel is jó lehet
ha 2 pontosnál maradunk eltalálhatják az mnf-et, ha ki akarsz cselezni vele, akkor meg h közel.

mnf meg benti legyen és lassú. sztem h közel jönnek

(mivel csak kedd van, fenntartom változtatás jogát - formák, sérülések miatt)

Akkor most kielemezheted nekünk a taktikádat! Hogy volt ez? 2:3-ra mind1 milyen, de benti támadás legyen? Bent fognak jönni szerinted? Volt valami amit eltaláltál volna? Az mnf-et is elbuktad volna, az ő mnf-jére tökéletesen szart állítottál volna, és a támadással is rámentél volna a 2:3-ra bentivel!

This Post:
00
254065.334 in reply to 254065.333
Date: 3/3/2014 2:39:12 PM
Overall Posts Rated:
350350
6 napos infó. onnantól kezdve már nem is érdekelt, h ti nem hallgattok senkire
2 p tökéletes lett volna, mert a 2-3 s..t sem ér ellene izrael így is jóval gyengébb bv-ét hozott,mint, ami 2 pontosnál bentivel tudunk (12 teteje v 13 alja)

gratulálok az újabb szerencsekupac taktikához, ami megint könnyen halálos lehetett volna, ha nem zónázik
mákon múlt csak.........

mnf-et ti is benéztétek :P

ez a lényeg!
nyerni kell mindegy mivel!
- ezt telibe trafáltam!

gratulálok 1000000000000000*

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/3/2014 2:54:24 PM

This Post:
22
254065.335 in reply to 254065.334
Date: 3/3/2014 3:28:05 PM
Overall Posts Rated:
411411
Köszönöm ennyi!

Remélem mindenki érti a lényeget!

This Post:
00
254065.336 in reply to 254065.335
Date: 3/7/2014 4:14:28 AM
Igen igazad van teljesen, hogy minden felhasználnak meglehet a véleménye így a "kulimunkás segítőnek" is. Viszont akkor ne hangoztassák, hogy így meg úgy mennyit tesznek a közösségért. A szövetségi kapitánnyal egy kalap alá veszem a segítőket is, mert együtt tevékenykednek a közösség sikereiért.

Vedd egy kalap alá felőlem ezzel semmi baj nincs. Csak egy olyan Usert védesz aki az elmúlt másfél-2 szezonban ott köt bele az U21-be ahol tud, és ez most már felb...z. Az elején még volt értelme annak amit írt, néha 1-1 dologgal 80%-ban egyetértettem, de most már csak a kötözködés állandóan. Ráadásul most az én (és maradék 4 scout) nevében kérte ki, hogy mi mennyire kivagyunk rekesztve. Te is kikérted magadnak amikor legutóbb rád hivatkozva nyomta az agymenését ebben a topicban nem? Akkor most az mért baj, hogy én is így tettem? Vagy hagynom kellett volna, hadd terjessze és a maradék kb. 25-30 fórumozó azt higgye, hogy széthúzás van a stábon belül?

This Post:
00
254065.337 in reply to 254065.336
Date: 3/7/2014 5:14:43 AM
Overall Posts Rated:
350350
Igen, "istenkáromló" vagy nálam, ha nem érdekel teljes mértékben az u21. A scout legyen aktív és ha már nem is ő dönt taktikában, de pont arra van, hogy ötleteket adjon.
És pont az ilyen "nem érdekel az u21" hozzáállásod miatt nem vagy 100%-ban lojális az u21-hez, ami nálam alap kell legyen még outsiderként is.
És miért teszem,amit teszek?
Azért, hogy segítsek, hogy ne legyen soha többé 13 bv-és ember vagy ne legyen ir 10 passzolással stb..stb..
Ezeket kritizáltam ( mások is!) meg azt, amikor pár ponton múlt az 1. helyünk tavaly a vigaszági rangsorban és volt meccs, ahol bent hagytunk pontokat a nem optimális taktikával.
Ki vagytok rekesztve a födből ha tetszik ha nem: nem tudtok semmiről, hogy milyen diskurzus folyik ergo mik a tervek, célok, követelmények. Mik hangzanak ott el.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/7/2014 5:16:47 AM

This Post:
00
254065.338 in reply to 254065.337
Date: 3/7/2014 5:53:36 AM
Mert szerinted ami ott elhangzik követelmények, tervek arról nem kapok rögtön egy levelet Domitól? És nem követem szomorú tudom, de a szezon elején nem tudtam aktív lenni buzzeren kívüli dolgok miatt, örültem, hogy a listáimat meg tudtam valahogy csinálni, nem hogy még az U21 formájával ts-ével foglalkozzak, nekem akkor sok volt más, de ígérem jövőre követni fogom.

Hogy megmondtam, hogy ki fogod ragadni az az egy szókapcsolatot, ami ugye így kiragadva teljesen más jelent. :)

This Post:
00
254065.339 in reply to 254065.338
Date: 3/13/2014 5:46:47 AM
Overall Posts Rated:
350350
válaszaim a legjobb dobós ügyhöz, kár ugyanis csűrni-csavarni,mindig ki fogsz forgatni a szavaimban...

"Azt is kétlem, hogy egy 10 meccses szériából legjobb dob vs 2 pontos a legjobb dobós kerül ki győztesen többször."

Igen, barátom megint elbeszélsz mellettem (szerintem szándékosan)....
Volt két külön állításom az egyik, amit te idézel, a másik amit fentebb látsz szintén tőlem.
Az elsővel mindketten egyetértünk, hiszen azt mondod más taktika, mert pl lassabb tempós,mint a 2 pontos. Akkor pont emiatt lenne halálra ítélve, ahogy a 2p vs h közelnél az utóbbi taktika is esélytelenebb.
A másik állítás - amit most én idézek - meg arról szól, hogy 10 db 2p vs legjobb dobós csatából a 2 pontosos jöhet ki többször győztesen. Szerintem. (Tegyük fel utópisztikusan, hogy a formák nem változnak a 10 meccs során és semmi nem zavar közbe a meccsen, pl sérülések)

Nem jó példa, mert én arra vagyok kíváncsi, hogy elitszinten mire menne a 2p vs legjobb dobós párharc. WW csapata "csak" 3. ligás szintet üt meg.
Keress már nekem 1. ligában tartósan legjobb dobós taktikát nyomató csapatot. Mennyire sikeres, bajnok volt volt vele esetleg b3-akat vitt haza???
Erre lennék kíváncsi és nem a "Piripócs"-(F)egyház 3. ligás meccs egyértelműnek tűnő ww sikerére.

Akkor nem érted a gondolatmenetem. Az szerinted hol ér bármit is, ha kikap egy csapat és legyen az akármilyen taktikával "elérve", így a 2-3 is idekapcsolódik. Tehát hol jó az szerinted, ha kikap egy csapat? Erre mondom, h s.t se ér! En bloc. Minden vereség 0 pont hiába csak -1 vagy -50 pont a difi.
Egy nagy nudli. Számomra a ezért nem ér sokat és most jöhetsz azzal, ha vki kikap az általam favorizáltabb taktikákkal. Akkor is azt mondom, hogy ott adott esetben semmit sem ért a vesztes csapat taktikája hiába volt 2 pontos vagy akármi is. Egy nudli volt ott és akkor az is.

Az rng-ét ismerjük hellyel-közzel, a legjobb dobósat kevéssé. Erre mondom a gombás hasonlatot, hogy olyat szedj fel, amit ismersz azaz inkább játssz olyat, amiről van némi fogalmad - pl rng/motion/gyp.
A legjobb dobóshoz meg teszteredmények (meccsek) sora kell, hogy kielemezhessük ki merre hány méter abban a taktikában.
Segítesz összeszedni pl 2 tucat érdemi meccset? Nem olyat, amikor az ellenfél 2-3* gyengébb volt...

This Post:
00
254065.340 in reply to 254065.339
Date: 3/13/2014 6:18:53 AM
Overall Posts Rated:
310310
De mit forgatok ki???
Leírtad, hogy használhatatlan s...kupac taktika, szerintem meg nem. Végül te is eljutottál oda, hogy minden csapatnak az a jó taktika, amire a csapat építve lett. De mivel nem szokásod beismerni a tévedésed, elkezdtél azzal példálózni, hogy a B3-győztes biztos nem nyert volna ennyi meccset legjobb dobjon taktikával. Igaz, hogy más fókuszra és tempóra épült, de ez nem zavar téged. Ezt többször is leírod, majd utána kijelented, hogy te arról beszélsz, hogy a B3-győztest nem verné meg sorozatosan egy legjobb dobjon taktikát játszó csapat, holott ott az idézet, hogy nem ezt mondtad.

De rendben, akkor innentől folytassuk a mostani álláspontod szerint: mutass olyan rendszeresen rng-t, gyp-t, sok futást játszó csapatot, ami 10-ből legalább hatszor megverné a világranglista-vezető, B3-győztes klubcsapatot. Nem tudsz! Ugyanis akkor nem a lengyel lenne a világranglista-vezető és B3-győztes. Szóval kicsit sántít az érvelés, hogy emiatt használhatatlan a legjobb dobjon taktika, míg az rng, gyp és sok futás használható. Vagy hozz igazi érvet amellett, hogy az rng, gyp, sok futás eredményesebb, mint a legjobb dobjon, vagy írd azt, hogy összesen egy taktika használható. A mostani érvelésed ugyanis nem támasztja alá azt, amit mondasz.

Első ligás csapatot nyilván nem fogsz találni aki rendszeresen ezt játssza eredményesen, ebben igazad van. Csakhogy nem azért, amiért te mondod. Szerinted azért, mert szar taktika, pedig valójában azért, mert kevesen használják, ezért nem is edzenek embert erre a taktikára, így egy első osztályú csapat nem tudja összevásárolni a csapatát erre a taktikára (még). Szóval megint van egy morzsányi féligazság abban, amit mondasz, csak te ezt arra használod, hogy a mondandódat bizonyítsd vele, innentől pedig már hamis az egész dolog.

A "Piripócs-(F)egyház" meccsről meg csak annyit, hogy tegnap pont te írtad, hogy Ww csapata közepesen erős, harmadosztályú szint, fel sem fog jutni, stb. Most meg úgy írsz róla, mintha kiemelkedne a mezőnyből és azért nyerne a legjobb dobjon taktikával. Igaz tegnap még azt akartad bizonygatni vele, hogy feljebb ez már nem menne, ma meg arra reagálsz, hogy azonos erősségű csapatoknál mi lenne, ezért kicsinyled le az ellenfeleit, holott vert ő meg erősebb csapatot is azzal a taktikával. Az meg vicc, amit a végén írsz, hogy 2-3* gyengébb csapatokat vert meg. Nem vagy te tisztában az erőviszonyokkal, ez a múltkori "másfélszer gyengébb" témánál is látszott. Nekem amúgy mindegy, melyikkel érvelsz, de válassz egyet és ne mondj ellent önmagadnak, sokadszor. Látod, ez a probléma veled. Legalábbis az egyik.

A 2-3 zónáról te kategorikusan kijelentetted, hogy olyat nem szabad játszani, soha, semmilyen körülmények között. BB-Markra hivatkoztál, aki leírta, hogy az 1-1 elleni a legerősebb védekezés (meg azt is, hogy az alap taktika a legerősebb támadás, de arra már az volt a reakciód, hogy hülyeséget beszél, no persze, amikor érvként használtad, akkor nem beszélt hülyeséget). Hány példát mutassak, amikor a 2-3 zóna nyerte meg a meccset? Nem kell messzire menni, nézd csak meg az általad annyit emlegetett tavalyi B3-döntőt. Vagy az U21 idei meccsei között is találsz rá példát.

Amúgy látom a hozzáállás, a taktika fókusza és tempója mellett most megint van olyan alapdolog, amit nem értesz. Nem mindegy, mennyivel kapsz ki, ha már kikapsz. Majd később, ha több időm és türelmem lesz, elmagyarázom neked a pontkülönbség jelentőségét a bajnokságban, meg a B3 és válogatott selejtezőkörben.

"Játssz olyat, amiről van némi fogalmad" - na látod ezért kullogunk egyre hátrébb válogatott szinten is, mert soha nem mi vagyunk az elsők, akik kipróbálnak és hasznosítanak valamit, csak megyünk birkamód a többiek után, akik így mindig is egy(-két) lépéssel előttünk lesznek. (No offense cimi és Domi, nem nektek szólt, hanem a trendnek)

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.341 in reply to 254065.340
Date: 3/13/2014 6:58:17 AM
Overall Posts Rated:
350350
Akkor, ha nem nyersz vele használhatatlan minden taktika. Egy s.kupac. Mert buktál vele, mert az ellenfél jobbat edzett/vásárolt ketetben vagy csak simán peched volt. Attól, ha kikapsz használhatatlan volt az adott meccsen és legyen szó akár 2 pontosról, akár higgadtról, bármiről.
Kit érdekel a fókusz meg a tempó? A végerdményt nézd mindig! Nyertél vagy sem?! És igen, ha valaki meg tudná verni rng-vel a Mlotyt, annak személyesen tennék koronát a fejére! Nem nagyon lesz ilyen.....

Az tuti, hogy erdményesebb a sok futás/rng, mint a legjobb kinti dobjon. Ez nem is kérdés. Különben miért mennek rng-ét vagy motiont a legjobb kinti helyett? Ugyanez pepitában 2 p vs legjobb benti is. Ezt nem érteni... Tehát miért nem domináns a legjobb dobjon?
Azért, mert van valami "szépséghibája"... Nem tudjuk mi, ki kéne deríteni. De igazából nem is érdekel engem, mert más használhatóbb/elterjedtebb taktikában még jobban bízok (pl rng, motion, gyp)

Még mindig kérdezem mutasd a skillszettjét az "ideális" legjobb dobós csapatnak.
2 pontosra vannak fain elméleti skilltáblák, de mint mondod a legjobb benti az más taktika.
Miben más a nevén kívül? Skillekben hogyan áll össze az ideális csapat hozzá?

A 3. ligás viszonyokkal még pár szezonnal ezelőtt untatalak. Tudhatod, hogy vannak majd féltucatnyian oda nem illő kb 4. ligás szintű csapatok is ott. Akkor meg egy Pirpócsot simán megver egy "erős középcsapat",mint ww, nem gondolod? RedWing ellen miért nem, nyert múltkor? Azt mondod képes bárkit megverni...

Pontdifi persze, hogy számít, de azt mondom a vereség akkor is 0-1-gyel kerül be és nem 1-0-ás mutatóval. A difi már csak hab a tortán. A torta meg lehet csokiból (ha nyersz) és lehet sz.rból (ha kikapsz). Melyiket szereted jobban?

2-3-hoz hoztam ellenpéldát. 1 db is elég, hogy igazoljam vele az állításom. Igen pár esetben volt, hogy bejött, talán az is lehet véletlenségből - azt senki tudhatja mennyi a random játékban...

Ok, és tudod fixre, hogy az extrémebb taktika az lenyomna 100-as-ra egy brutál erős 2 pontosos csapatot nt vagy u21 szinten?
Arról meg beszéltem eleget már, hogy jó lenne mindig többpolusú csapatokat építeni, csak hát nincsenek edzőcsapatok..... Ezen mennyit sírtam már, atyaúristen..........
Azt tudjuk most csinálni, amit nagyon muszáj.. pl 2 pontos, mert nincs rng-hez edzőcsapat vagy a legjobb dobósról meg fogalmunk sincs mit kéne edzeni ideálisan hozzá.
Itt vagyunk "csak" meglőve..

This Post:
00
254065.342 in reply to 254065.341
Date: 3/13/2014 7:00:57 AM
Overall Posts Rated:
190190
Majd ha befejeztétek, leírom, mit gondolok a taktikáról.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
Advertisement