Witam wszystkich!
wrzuciłem tego posta na forum Polska-Pomoc ale zero odzewu, wiec zamieszczam tez tutaj ;) Przy okazji proponuje powoli przenosić wątki związane z pytaniami początkujących na tamto właśnie forum, bo właśnie ono od tego jest ;) Wiem, że BB jest stosunkowo nowe i trudno na razie podzielić użytkowników na noobów i starych wyjadaczy, ale mimo wszystko wydaje mi się, że jest już spore grono osób bardziej zaawansowanych i mam nadzieję, że chętnych do pomocy takim jak ja ;D
konto na BB mam od wczoraj, reguły przeczytałem w zasadzie dwa razy, przejrzałem wątki dla początkujących, spędziłem chyba pół dnia na ogarnięciu składu, który dostałem na starcie i mimo, że gram już trochę w HT, a to jest niby podobne to pojawiło mi się mnóstwo pytań do bardziej zaawansowanych ;) oto one:
1. Czy 'stamina' decyduje tylko o tym ile minut dany zawodnik "wytrzyma" na parkiecie? Czy poziom ST - awful u zawodnika pierwszej piątki jest na start ok czy może z takim poziomem nie zagra nawet połowy meczu?
2. Czy grać na razie tymi grajkami, których mi przydzielono czy może sprzedać tych najsłabszych (częściowo już to zrobiłem) i już na starcie kogoś konkretniejszego dokupić?
3. Ilu skautów powinienem zatrudnić? Zostać na razie przy jednym czy może od razu pójść na całość?
4. Jaki staff zatrudnić na początek? co do trenera to rozumiem, że jak najszybciej zatrudnić jak najlepszego (czy może jednak poczekać z tym aż się zorientuje co będę trenował). A jak jest z lekarzem i PRowcem? warto od początku w nich kasę ładować?
5. Jak dokładniej w BB działają Crunch Time i Take it Easy? Bo nie jest to chyba tak jasne jak w HT... na co wpływa konkretniej ten tajemniczy Enthusiasm? ;)
6. Jak podejść na razie do treningu?
- trenować staminę (patrz pyt. nr 1)?
- trenować staty grajków młodych i "perspektywicznych" ze składu, który dostałem na starcie?
- czy może od razu dokupić jakichś młodzików do treningu?
7. Czym się dokładnie kierować wybierając slow/fast pace jeśli chodzi o taktykę offensywną? Decydują o tym jakieś konkretne staty playerów?
....ufff, to wszystkie pytania jak na razie ;) wiem, że sporo tego, ale nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi na te pytania a zalezy mi na tym, żeby nie popełnić błędów, które popełniłem zaczynając przygodę w HT ;D
za wszelką pomoc i dobre chęci z góry wielkie dzięki!!!!!!
pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w tej zakręconej ale ciekawej grze ;)
wiktor