Jesli chodzi o graczy nietrenowanych w mojej drużynie to nie są oni nic warci. za wszystkich razem wziętych wziąłbym może ze 150 tys.
Jesli chodzi o kasę, którą dysponujemy na początku to musze przyznać, że miałem szczęście bo trafił mi sie młody zawodnik z wysokim potencjałem (19 letni legendarny SG), z którego sprzedaży dostałem ponad 2 mln. Dzieki temu mogłem mysleć o zakupie 6 graczy do treningu a nie 3.
Obecnie mam jeszcze ponad milion, jednakże nie chcę ich jeszcze inwestować w zawodników. Nie zakładam awansu w obecnym sezonie (raczej traktuję go bardziej jako czas na nabranie doświadczenia i trening wysokich graczy). W przeciwnej konferencji jest jeden silny zespół, z którym zapewne przegram batalię o awans. W przyszłym sezonie mając już bardziej ukształtowany zespół chciałbym skutecznie powalczyć o awans.
Korzystając z okazji chciałbym zadać jeszcze pytanie odnośnie taktyk z wykorzystaniem graczy podkoszowych. Obecnie gram Base Offens, jednakże niedługo będę chciał wykorzytsać potencjał moich graczy wysokich. Którą taktykę wybrać:
Look inside: Jest to taktyka polegająca na kumulacji rzutów z bliskiej odległości od kosza. Ta taktyka polega na troszkę szybszej grze. Jest wyjątkowo skuteczna w przypadku gdy przeciwnik nie posiada zbyt skutecznej obrony podkoszowej, a Ty posiadasz mocnych graczy z umiejętnością rzutów z bliska.
Low post: Rzuty oddawane są z bliskiej odległości oraz w zdecydowanie wolniejszym tempie niż „Look Inside”. Jest podobne do poprzedniej taktyki lecz o wiele wolniejsze.
Czym różnią się obie taktyki. Domyslam się, że do Look Inside potrzebna jest większa kondycja, gdyż więcej jest szybszej gry. Czy to jest jedyna różnica?