BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Trening

Trening

Set priority
Show messages by
From: DZozi

This Post:
00
68013.334 in reply to 68013.333
Date: 4/18/2010 3:51:52 PM
Overall Posts Rated:
11
W sprawie listy transferowej- to najlepiej wystaw zawodników w środę,najwięcej menadżerów wybiera się na zakupy w sobote :D

From: PCAimar

This Post:
00
68013.335 in reply to 68013.333
Date: 4/18/2010 4:13:09 PM
Overall Posts Rated:
22
Rozumiem, że za wystawianie zawodników na listę transferową nie płaci się żadnych opłat. Dopiero po transferze zabierają prowizję?

Jakie sa realia tej gry? Większość menadżerów trenuje zawodników dla siebie, nastepnie zmienia trening i trenuje inne pozycje itd, czy raczej trenuje się z myślą o sprzedaży, po wytrenowaniu zawodników nastepuje sprzedaż, uzupełnienie trenowanych miejsc młodymi graczami i znów trening, a część zarobionej kasy inwestuje się w starszych i tańszych zawodników grających na innych pozycjach?

From: MuzG

This Post:
00
68013.336 in reply to 68013.335
Date: 4/18/2010 4:17:25 PM
Overall Posts Rated:
3030
Dokładnie tak jak piszesz - opłaty są pobierane dopiero po transferze, nie ma żadnych gwiazdek i ukrytych opłat
Natomiast na pytanie o "realia gry" sam sobie świetnie odpowiedziałeś ;) Tzn. zdarzają się zarówno Ci którzy trenują dla siebie jak i Ci którzy kupują trenują i sprzedają. Ilu menadżerów tyle myśli szkoleniowych.
Pozdrawiam

To: MuzG
This Post:
00
68013.337 in reply to 68013.336
Date: 4/18/2010 4:20:32 PM
Overall Posts Rated:
22
No dobrze to jeszcze jedno pytanie. Załóżmy, że ze swoją wiedzą zaczynasz teraz grę od początku i dostajesz mój zespół. Trenujesz zawodników, których mam obecnie czy sprzedajesz ich i na ich miejsce kupujesz nowych?

Edit. Nie to żebym życzył Ci bana i namawiał do rozpoczęcia gry od nowa :)

Last edited by PCAimar at 4/18/2010 4:21:09 PM

This Post:
00
68013.338 in reply to 68013.337
Date: 4/18/2010 4:30:26 PM
Overall Posts Rated:
3030
Przeglądając na szybko Twoich zawodników, oraz znając skille tych graczy których zaprezentowałeś to chyba grałbym tym co jest. Jedyne co bym zmienił to sprzedał kilku najsłabszych podkoszowych i zainwestował w kogoś mocnego na obwodzie (nie koniecznie do treningu) bo tam zdaje się masz dziurę. Według mnie z tym składem i dobrym prowadzeniem bez problemu wygrałbyś już V ligę. Przy dodatkowym treningu będziesz tylko zwiększał swoje szanse. A o poważnych zarobkach i "wielkich transferach" zacznij myśleć w IV lidze gdzie zarobki są trochę większa (nieznacznie większe, ale jednak większe).

From: McReal

This Post:
00
68013.339 in reply to 68013.337
Date: 4/18/2010 4:30:34 PM
Overall Posts Rated:
3737
A nie pogniewasz się jak ja odpowiem na to pytanie?

Na początku sprzedałbym/wyrzucił 8-11 najsłabszych graczy, następnie kupiłbym za zarobiona kasę trzech 18 latków na jakich byłoby mnie stać do treningu, i za resztę kupiłbym 2-3 graczy do ogrywania innych drużyn. ;) Wnioski wyciągnij sam, przy czym podpowiem ci, że najlepiej jak drużyna ma 10-12 graczy.

From: Wang

This Post:
00
68013.340 in reply to 68013.332
Date: 4/18/2010 4:42:15 PM
Overall Posts Rated:
22
Tylko, że zanim posiedze, policze, poobserwuję to mogę się w niezłe bagno wp..... :)

A jeśli chodzi o rady to tak jak już pisałem, bywały różne - jedni sugerowali trening 2 pozycji inni 1 pozycję.

jakie bagno? ja byłem jednym z pierwszych w polskiej społeczności BB... grałem bez żadnych rad... samiutki i wje... sie w jakies bagno?;) pozdro

This Post:
00
68013.341 in reply to 68013.339
Date: 4/18/2010 4:44:58 PM
Overall Posts Rated:
3030
Jak widać Twoja wypowiedź potwierdza, że ilu menadżerów tyle wizji prowadzenia zespołu ;) I dobrze, przynajmniej nie ma monotonni

This Post:
00
68013.342 in reply to 68013.339
Date: 4/18/2010 4:47:16 PM
Overall Posts Rated:
22
Jesli chodzi o graczy nietrenowanych w mojej drużynie to nie są oni nic warci. za wszystkich razem wziętych wziąłbym może ze 150 tys.

Jesli chodzi o kasę, którą dysponujemy na początku to musze przyznać, że miałem szczęście bo trafił mi sie młody zawodnik z wysokim potencjałem (19 letni legendarny SG), z którego sprzedaży dostałem ponad 2 mln. Dzieki temu mogłem mysleć o zakupie 6 graczy do treningu a nie 3.
Obecnie mam jeszcze ponad milion, jednakże nie chcę ich jeszcze inwestować w zawodników. Nie zakładam awansu w obecnym sezonie (raczej traktuję go bardziej jako czas na nabranie doświadczenia i trening wysokich graczy). W przeciwnej konferencji jest jeden silny zespół, z którym zapewne przegram batalię o awans. W przyszłym sezonie mając już bardziej ukształtowany zespół chciałbym skutecznie powalczyć o awans.

Korzystając z okazji chciałbym zadać jeszcze pytanie odnośnie taktyk z wykorzystaniem graczy podkoszowych. Obecnie gram Base Offens, jednakże niedługo będę chciał wykorzytsać potencjał moich graczy wysokich. Którą taktykę wybrać:

Look inside: Jest to taktyka polegająca na kumulacji rzutów z bliskiej odległości od kosza. Ta taktyka polega na troszkę szybszej grze. Jest wyjątkowo skuteczna w przypadku gdy przeciwnik nie posiada zbyt skutecznej obrony podkoszowej, a Ty posiadasz mocnych graczy z umiejętnością rzutów z bliska.

Low post: Rzuty oddawane są z bliskiej odległości oraz w zdecydowanie wolniejszym tempie niż „Look Inside”. Jest podobne do poprzedniej taktyki lecz o wiele wolniejsze.

Czym różnią się obie taktyki. Domyslam się, że do Look Inside potrzebna jest większa kondycja, gdyż więcej jest szybszej gry. Czy to jest jedyna różnica?

From: McReal

This Post:
00
68013.343 in reply to 68013.342
Date: 4/18/2010 5:03:50 PM
Overall Posts Rated:
3737
A ja ci powiem moje ulubione zdanie dotyczące BB: "pensja to nie wszystko". :D Wnioski wyciągnij sam.

Taktyki różnią się...... szybkością! :D ta dam! To zawsze pierwsza zagwozdka nowych menadżerów - o co chodzi z tą szybkością?!? Najprościej chyba można to wyjaśnić w ten sposób - akcje w meczu rozgrywane są na przemian, raz ty atakujesz, raz przeciwnik; co się stanie gdy zagram szybko? Rzucisz więcej koszy, ale... przeciwnik będzie miał również więcej akcji czyli teoretycznie także rzuci więcej. Z wolną taktyka jest na odwrót - mniejsza ilość rzutów. Więc co daje zwalnianie/przyspieszanie akcji? Reasumując, gdy przyspieszasz akcję i masz lepsza drużynę niż rywal wygrasz wyżej, jeśli zwolnisz akcję i masz słabszą drużynę masz większą szansę na niski wynik a co za tym idzie na dogonienie rywala w chwilach słabości. Prościej się nie da chyba. :)

To czy kondycja ma związek z szybkością gry to bym polemizował, nie zauważyłem większych różnic w wydolności graczy przy zwalnianiu i przyspieszaniu, ale tu mogę się mylić. ;)

Jak widzisz BB jest pełne niespodzianek.

This Post:
00
68013.344 in reply to 68013.343
Date: 4/18/2010 5:13:03 PM
Overall Posts Rated:
22
Od większości rywali z mojej ligi jestem silniejszy. Rozumiem zatem, że czas wprowadzić do gry taktykę Look Inside.

Kolejne pytanie: od czaego zależy liczba rzutów oddawana przez danego gracza?

Może jeszcze jedno pytanie: dochodzi do sytuacji rzutowej mojej drużyny. Czy losowany jest gracz, który będzie rzucał i porównywane są jego statystyki ze statystykami gracza broniącego i tylko to decyduje o tym czy rzut będzie celny czy nie? Czy może jest inaczej - losowany jest rzut z bliska dla mojego zespołu. Porównywane są statystyki rzutów z blska moich zawodników z obroną pod koszem zawodników rywala i róznica tych statystyk decyduje o tym, czy rzut jest celny czy nie. Losowo jest wybierane, który zawodnik rzucał i losowo na potrzeby relacji na żywo jest wybierane kto bronił?

Advertisement