Grunt, że już wiesz, że on w 9 przypadkach na 10 zmieni pozycję na SFa i to już jest jakaś korzyść z tej naszej dyskusji
Dzięki dyskusji to Ty coraz więcej dowiadujesz się o odwróceniu bo wcześniej zupełnie sobie tego nie przemyśałeś. Teraz przynajmniej zdobyłeś się na wysiłek sprawdzania. Ale nieuczciwie podchodzisz do dyskusji bo nie zauważasz po prostu żadnych zalet.
Ja staram się uczciwie przedstawiać sytuację, bo opisuję zarówno zalety oraz i wady, które pojawią się przy odwracaniu zawodników i staram się znaleźć złoty środek, w którym korzyści będą największe a straty jak najmniejsze.
(szkoda że zamiast to przyznać dalej manipulujesz patrz zrzuty ekranu
Nic nie manipuluję, pokazałem dokładnie tak jak jest. To Ty pierwszy specjalnie znalazłeś sobie przypadek, w którym nie było obniżki pensji (pomijając, że drugi zawodnik był po prostu lepszy o zbiórki).
bo co z SG się pytam który u Ciebie ma robić za C? Też im będziesz podwyższał HN i PS żeby łapali się na PG i przed odwróceniem zarabiali więcej?)
Przecież JW aktualnie trenuje skille obwodowe. Skoro Center może trenować skille obwodowe to jak najbardziej uważam, że SG też może trenować mniej przydatne skille obwodowe gdy już główne zostaną wyżyłowane. Ale nie po to, żeby podbijać pensję, tylko po to, żeby po prostu lepiej grał.
Oczywiście możesz znaleźć 102 wersje w których jego pensja nie drgnie no spadnie
Tak, i właśnie do tych 102 przypadków się ustusonkuj. Może właśnie po prostu w tych 102 przypadkach warto odwracać, a w tych 102, które Ty możesz pokazać nie warto.
ale ty nadal nie widzisz głównego problemu którym jest czas.
To Ty nie widzisz. Przecież zawodnicy starego typu nie wykorzystują czasu. To nie problem wydumany ale faktyczny. Co z tego, że JW znalazł farmę i dostał czas skoro i tak już musi trenować podania. A przecież on dopiero niedawno skończył 24 lata (a wcześniej też trochę treningów potracił szwendając się po różnych klubach). Tak więc u starych zawodników czas jest marnowany.
Jeśli w kadrze ciągle będą grali 23-24 latkowie to będziemy stali w miejscu. Zawodnik 25-26 letni nie będzie trenował więc będzie miał takie same skille jak 23-24 latek i ten młody go wyprze. Ale siła kadry zamiast się powiększać to będzie stała w miejscu.
Na moje lepiej się zatrzymać z treningiem obecnych kadrowiczów w pewnym momencie
A ja uważam, że lepiej, żeby zawodnik trenował cokolwiek niż nie trenował nic.