BuzzerBeater Forums

BB Poland > Pytania i odpowiedzi

Pytania i odpowiedzi (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Ralf

This Post:
00
4221.335 in reply to 4221.334
Date: 2/11/2008 4:11:56 AM
Overall Posts Rated:
00
2 - 280k dobrze wiedzieć, ładna sumka:)

From: dysku

To: Ralf
This Post:
00
4221.336 in reply to 4221.335
Date: 2/11/2008 7:32:06 AM
Overall Posts Rated:
00
Bo ja wiem czy 280 koron to taka łada sumka? Ja gram za PLNy ;)))

This Post:
00
4221.337 in reply to 4221.336
Date: 2/11/2008 8:02:09 AM
Overall Posts Rated:
00
:) koron? myślalem ze za kołacze:) no wiesz bez pracy nie ma kołaczy:)

This Post:
00
4221.338 in reply to 4221.336
Date: 2/11/2008 11:35:44 AM
Overall Posts Rated:
2020
"k" to korony? ;)

This Post:
00
4221.339 in reply to 4221.338
Date: 2/11/2008 12:38:20 PM
Overall Posts Rated:
00
ello znalazłem takie informacje na globalu jak:

Point Guard"PG"

- Handing , Passing
- Outside , Defence , Driving
- Jump Shot , jump range , inside shot

no i dalej sa kolejne pozycje Shooting Guard , Small Forward , Center , Pover Forward i do kazdego są podane w podpunktach jak wyzej juz napisałem umiejętności i mógł bym prosić kogoś kto przetłumaczył by to wszystko ? byc moze ktos juz to wsyztsko przetłumaczył

- handing
- passing
- outside defence
- driving
- jump shot
- jump range
- inside shot
- rebounding
- blocks

pozdrawiam

This Post:
00
4221.340 in reply to 4221.339
Date: 2/11/2008 12:44:23 PM
Overall Posts Rated:
00
Tak juz ktos to wczesniej zrobił:). Niejaki LA-Przemek. Kreci sie czasem po forum:)
Zajrzyj : do trzeciego od góry wątku na tym forum pt : Pomoc dla nowych graczy Pozdrawiam

Edited by Ralf (2/11/2008 12:47:07 PM CET)

Last edited by Ralf at 2/11/2008 12:47:06 PM

This Post:
00
4221.341 in reply to 4221.340
Date: 2/12/2008 8:13:51 AM
Overall Posts Rated:
00
Witam wszystkich!

wrzuciłem tego posta na forum Polska-Pomoc ale zero odzewu, wiec zamieszczam tez tutaj ;) Przy okazji proponuje powoli przenosić wątki związane z pytaniami początkujących na tamto właśnie forum, bo właśnie ono od tego jest ;) Wiem, że BB jest stosunkowo nowe i trudno na razie podzielić użytkowników na noobów i starych wyjadaczy, ale mimo wszystko wydaje mi się, że jest już spore grono osób bardziej zaawansowanych i mam nadzieję, że chętnych do pomocy takim jak ja ;D

konto na BB mam od wczoraj, reguły przeczytałem w zasadzie dwa razy, przejrzałem wątki dla początkujących, spędziłem chyba pół dnia na ogarnięciu składu, który dostałem na starcie i mimo, że gram już trochę w HT, a to jest niby podobne to pojawiło mi się mnóstwo pytań do bardziej zaawansowanych ;) oto one:

1. Czy 'stamina' decyduje tylko o tym ile minut dany zawodnik "wytrzyma" na parkiecie? Czy poziom ST - awful u zawodnika pierwszej piątki jest na start ok czy może z takim poziomem nie zagra nawet połowy meczu?

2. Czy grać na razie tymi grajkami, których mi przydzielono czy może sprzedać tych najsłabszych (częściowo już to zrobiłem) i już na starcie kogoś konkretniejszego dokupić?

3. Ilu skautów powinienem zatrudnić? Zostać na razie przy jednym czy może od razu pójść na całość?

4. Jaki staff zatrudnić na początek? co do trenera to rozumiem, że jak najszybciej zatrudnić jak najlepszego (czy może jednak poczekać z tym aż się zorientuje co będę trenował). A jak jest z lekarzem i PRowcem? warto od początku w nich kasę ładować?

5. Jak dokładniej w BB działają Crunch Time i Take it Easy? Bo nie jest to chyba tak jasne jak w HT... na co wpływa konkretniej ten tajemniczy Enthusiasm? ;)

6. Jak podejść na razie do treningu?
- trenować staminę (patrz pyt. nr 1)?
- trenować staty grajków młodych i "perspektywicznych" ze składu, który dostałem na starcie?
- czy może od razu dokupić jakichś młodzików do treningu?

7. Czym się dokładnie kierować wybierając slow/fast pace jeśli chodzi o taktykę offensywną? Decydują o tym jakieś konkretne staty playerów?

....ufff, to wszystkie pytania jak na razie ;) wiem, że sporo tego, ale nie mogłem nigdzie znaleźć odpowiedzi na te pytania a zalezy mi na tym, żeby nie popełnić błędów, które popełniłem zaczynając przygodę w HT ;D

za wszelką pomoc i dobre chęci z góry wielkie dzięki!!!!!!

pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w tej zakręconej ale ciekawej grze ;)
wiktor

This Post:
00
4221.342 in reply to 4221.341
Date: 2/12/2008 8:29:30 AM
Overall Posts Rated:
1616
ad 1. kondycja wpływa na jakość gry w meczu, jak jest niska to po pewnym czasie zawodnik zacznie słabiej grać
ad 2. kup ew pod trening i wystarczy, na początku jest dość ciężko z kasą
ad 3. wg mnie 1-2, więcej jest już drogo
ad 4. trener może być od razu 10, tylko niewiadomo kiedy się pojawi ;) lepszy lekarz jest zbędny, PR im wyższy lvl tym lepiej ale nie wiem czy nie obiciążysz za bardzo budżetu
ad 5. jak w HT, grasz TIE zwiększa sie entuzjazm, grasz CT spada o połowę
ad 6. ja bym zaczął od kupna młodzików, powiedzmy 18-19, ew 20 jak tamci będą za drodzy
ad 7. staty playerów i taktyka rywala z którym grasz, ja np taktykę off dobieram pod swoich grajków, trenując guardów nie będę się przecież pchał pod kosz a def pod rywala

This Post:
00
4221.343 in reply to 4221.342
Date: 2/13/2008 6:25:54 AM
Overall Posts Rated:
00
Dzięki wielkie! Częściowo udało Ci się rozwiać moje wątpliwości ;) ale odnosze wrażenie, że kilka pytań musiałem zadać niezbyt jasno, bo Twoje odpowiedzi nie pasują do tego o co chciałem zapytać ;)

ad 5. Jaki wpływ na entuzjazm mają TIE i CT to wiem, ale nie wiem jaki wpływ ma entuzjazm na grę mojej drużyny... W HT to jest jasne - lepsza/gorsza pomoc, a w BB? Zwiększa wszystkie staty wszystkim zawodnikom czy może tylko niektóre staty, a może w ogóle w jakiś inszy magiczny sposób pomaga wygrywać ;)

ad 6. Co do treningu to mam pytanie raczej o to czy opłaca się trenować staminę? Jak już napisałeś na początku nie bardzo jest kasa na kupowanie całego składu, więc trzeba grać tym co mam. Problem polega na tym, że spora część tych lepszych grajków z mojego składu ma stosunkowo niski poziom staminy, co jak rozumiem skutkuje np. takimi występami jak tego zawodnika (4126686) w tym meczu (2624789) - skille niby dobre, na parkiecie siedział mega długo, ale staty raczej niezachwycające... No chyba, że niska stamina nie mogła na to wpłynąć a ja tylko coś źle zrozumiałem i się bez sensu wymądrzam ;). Więc pomyślałem, że może na razie, póki się nie bardzo orientuje o co w tym wszystkim chodzi i jakie staty na co dokładnie wpływają to może warto potrenować staminę, tym bardziej, że nie muszę wtedy pilnować minut i zatrudniać lepszego trenera. Co o tym myślisz/myślicie?

ad 7. to jak wybierać taktykę off i def jeśli chodzi o rozłożenie sił inside/outside to wiem, nie wiem natomiast czym się kierować wybierając tempo rozgrywania? Np. jaki wpływ na mecz będą miały konkretniej taktyki Base Offence/Push the Ball/Patient? I czym się kierować przy ich wyborze? Decydują staty rozgrywających czy o co chodzi? Jeśli tak to jaka taktyka do jakich statów?

Wiem, że znowu dużo tych pytań, ale strasznie to zakręcone wszystko ;)
dzięki wielkie za pomoc!
pozdrawiam!
wiktor

This Post:
00
4221.344 in reply to 4221.343
Date: 2/13/2008 6:40:02 AM
Overall Posts Rated:
99
Witam
To teraz ja spróbuję odpowiedzieć do momentu kiedy ktoś mądrzejszy nie odpowie.
Ja zrobiłem tak, zacząłem mniej więcej w połowie zeszłego sezonu grać, postanowiłem najpierw popatrzeć, pograć różne taktyki i dopiero myślałem o kupnie nowych zawodników ,aczkolwiek chyba w miarę szybko zdecydowałem się na trening SG i dokupiłem drugiego do treningu aby nie marnować slotu?!

ad5, wg mnie to jest straszna kicha w BB, jak grasz normala możesz wygrać jak jesteś lepszy ale i przegrać, dasz MOTSa wygrywasz mimo że jesteś słabszy, dajesz PICa przegrywasz nawet jak jesteś lepszy - niby to zmienili, ale chyba powinni jeszcze bardziej to zmienić? (moje subiektywna opinia)

ad6, jak najbardziej stamina powinna być wysoka

ad7 wg mnie... powinno grac sie wolniej/precyzyjniej jak grasz np pod kosz, wypracowujesz sobie pozycje rzut i gol ;) natomiast szybsze tempo to raczej dla grajacych "z zewnątrz" [czyt z dystansu]... ale tu poczekaj na innych zdanie...

From: Brykol
This Post:
00
4221.345 in reply to 4221.344
Date: 2/14/2008 2:29:42 PM
Overall Posts Rated:
00
Witam mam dwa pytania
1. Jaki trening musze ustawic aby trenowac obrone na dystansie ? (nie ma takiej nazwy w treningu podejrzewam ze to bedzie presja ale wole sie upewnic)
2. Jak mam zatrudnionych 2 skautow do szuaknia zawodnikow w drafcie to kiedy bede o tych zawodnikach dostawac informacje raz na tydzien czy dopiero na koniec sezonu ?

Advertisement