@Laimbeer40:
Hoces li staviti "limit" vestina za reprezentaciju isti i za igraca od 18 i za igraca od 21 godinu?
Obracas mi se kao da sam vec dobio mandat...ne znam kako da se odredim prema tome? Da li ti znas nesto sto mi ne znamo ili...?
Zasto to pitanje ne postavis svim kandidatima, da cujemo sta oni imaju da kazu?
Ali evo odmah i da odgovorim:
Imajuci u vidu da igraci napreduju ISKLJUCIVO u nasim klubovima a da od utakmica u repki (za sada, po recima BB-ova i GM-ova) nemaju nista - cak ni porast iskustva, prednost ce imati igraci sa najvecim vestinama potrebnim za poziciju na kojoj igraju.
Sledeci kriterijumi po vaznosti su iskustvo i stamina igraca. Starost igraca je u ovom trenutku za reprezentaciju najmanje bitan kriterijum, po mom misljenju.
Objasnjenje:
Podrazumeva se da tamo gde imamo igrace identicnih ili pribliznih kvaliteta mladji treba da dobije prednost iz razloga sto je daleko veca verovatnoca da on ubrzo napreduje nego njegov stariji protiv kandidat za mesto u timu a njihovom kasnijom zamenom bi se oborio entuzijazam NT-a.
Sustina: univerzalnog pravila nema - dzaba "hall of famer" od 18 godina cija ekipa postane bot na pola sezone...bolji je u tom slucaju "starac" od 23 godine ciji je vlasnik aktivan i koji namerava da se zadrzi u BB svetu i da prati uputstva selektora i strucnog staba oko treninga tog igraca.
"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos