BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254065.338 in reply to 254065.337
Date: 3/7/2014 5:53:36 AM
Mert szerinted ami ott elhangzik követelmények, tervek arról nem kapok rögtön egy levelet Domitól? És nem követem szomorú tudom, de a szezon elején nem tudtam aktív lenni buzzeren kívüli dolgok miatt, örültem, hogy a listáimat meg tudtam valahogy csinálni, nem hogy még az U21 formájával ts-ével foglalkozzak, nekem akkor sok volt más, de ígérem jövőre követni fogom.

Hogy megmondtam, hogy ki fogod ragadni az az egy szókapcsolatot, ami ugye így kiragadva teljesen más jelent. :)

This Post:
00
254065.339 in reply to 254065.338
Date: 3/13/2014 5:46:47 AM
Overall Posts Rated:
350350
válaszaim a legjobb dobós ügyhöz, kár ugyanis csűrni-csavarni,mindig ki fogsz forgatni a szavaimban...

"Azt is kétlem, hogy egy 10 meccses szériából legjobb dob vs 2 pontos a legjobb dobós kerül ki győztesen többször."

Igen, barátom megint elbeszélsz mellettem (szerintem szándékosan)....
Volt két külön állításom az egyik, amit te idézel, a másik amit fentebb látsz szintén tőlem.
Az elsővel mindketten egyetértünk, hiszen azt mondod más taktika, mert pl lassabb tempós,mint a 2 pontos. Akkor pont emiatt lenne halálra ítélve, ahogy a 2p vs h közelnél az utóbbi taktika is esélytelenebb.
A másik állítás - amit most én idézek - meg arról szól, hogy 10 db 2p vs legjobb dobós csatából a 2 pontosos jöhet ki többször győztesen. Szerintem. (Tegyük fel utópisztikusan, hogy a formák nem változnak a 10 meccs során és semmi nem zavar közbe a meccsen, pl sérülések)

Nem jó példa, mert én arra vagyok kíváncsi, hogy elitszinten mire menne a 2p vs legjobb dobós párharc. WW csapata "csak" 3. ligás szintet üt meg.
Keress már nekem 1. ligában tartósan legjobb dobós taktikát nyomató csapatot. Mennyire sikeres, bajnok volt volt vele esetleg b3-akat vitt haza???
Erre lennék kíváncsi és nem a "Piripócs"-(F)egyház 3. ligás meccs egyértelműnek tűnő ww sikerére.

Akkor nem érted a gondolatmenetem. Az szerinted hol ér bármit is, ha kikap egy csapat és legyen az akármilyen taktikával "elérve", így a 2-3 is idekapcsolódik. Tehát hol jó az szerinted, ha kikap egy csapat? Erre mondom, h s.t se ér! En bloc. Minden vereség 0 pont hiába csak -1 vagy -50 pont a difi.
Egy nagy nudli. Számomra a ezért nem ér sokat és most jöhetsz azzal, ha vki kikap az általam favorizáltabb taktikákkal. Akkor is azt mondom, hogy ott adott esetben semmit sem ért a vesztes csapat taktikája hiába volt 2 pontos vagy akármi is. Egy nudli volt ott és akkor az is.

Az rng-ét ismerjük hellyel-közzel, a legjobb dobósat kevéssé. Erre mondom a gombás hasonlatot, hogy olyat szedj fel, amit ismersz azaz inkább játssz olyat, amiről van némi fogalmad - pl rng/motion/gyp.
A legjobb dobóshoz meg teszteredmények (meccsek) sora kell, hogy kielemezhessük ki merre hány méter abban a taktikában.
Segítesz összeszedni pl 2 tucat érdemi meccset? Nem olyat, amikor az ellenfél 2-3* gyengébb volt...

This Post:
00
254065.340 in reply to 254065.339
Date: 3/13/2014 6:18:53 AM
Overall Posts Rated:
310310
De mit forgatok ki???
Leírtad, hogy használhatatlan s...kupac taktika, szerintem meg nem. Végül te is eljutottál oda, hogy minden csapatnak az a jó taktika, amire a csapat építve lett. De mivel nem szokásod beismerni a tévedésed, elkezdtél azzal példálózni, hogy a B3-győztes biztos nem nyert volna ennyi meccset legjobb dobjon taktikával. Igaz, hogy más fókuszra és tempóra épült, de ez nem zavar téged. Ezt többször is leírod, majd utána kijelented, hogy te arról beszélsz, hogy a B3-győztest nem verné meg sorozatosan egy legjobb dobjon taktikát játszó csapat, holott ott az idézet, hogy nem ezt mondtad.

De rendben, akkor innentől folytassuk a mostani álláspontod szerint: mutass olyan rendszeresen rng-t, gyp-t, sok futást játszó csapatot, ami 10-ből legalább hatszor megverné a világranglista-vezető, B3-győztes klubcsapatot. Nem tudsz! Ugyanis akkor nem a lengyel lenne a világranglista-vezető és B3-győztes. Szóval kicsit sántít az érvelés, hogy emiatt használhatatlan a legjobb dobjon taktika, míg az rng, gyp és sok futás használható. Vagy hozz igazi érvet amellett, hogy az rng, gyp, sok futás eredményesebb, mint a legjobb dobjon, vagy írd azt, hogy összesen egy taktika használható. A mostani érvelésed ugyanis nem támasztja alá azt, amit mondasz.

Első ligás csapatot nyilván nem fogsz találni aki rendszeresen ezt játssza eredményesen, ebben igazad van. Csakhogy nem azért, amiért te mondod. Szerinted azért, mert szar taktika, pedig valójában azért, mert kevesen használják, ezért nem is edzenek embert erre a taktikára, így egy első osztályú csapat nem tudja összevásárolni a csapatát erre a taktikára (még). Szóval megint van egy morzsányi féligazság abban, amit mondasz, csak te ezt arra használod, hogy a mondandódat bizonyítsd vele, innentől pedig már hamis az egész dolog.

A "Piripócs-(F)egyház" meccsről meg csak annyit, hogy tegnap pont te írtad, hogy Ww csapata közepesen erős, harmadosztályú szint, fel sem fog jutni, stb. Most meg úgy írsz róla, mintha kiemelkedne a mezőnyből és azért nyerne a legjobb dobjon taktikával. Igaz tegnap még azt akartad bizonygatni vele, hogy feljebb ez már nem menne, ma meg arra reagálsz, hogy azonos erősségű csapatoknál mi lenne, ezért kicsinyled le az ellenfeleit, holott vert ő meg erősebb csapatot is azzal a taktikával. Az meg vicc, amit a végén írsz, hogy 2-3* gyengébb csapatokat vert meg. Nem vagy te tisztában az erőviszonyokkal, ez a múltkori "másfélszer gyengébb" témánál is látszott. Nekem amúgy mindegy, melyikkel érvelsz, de válassz egyet és ne mondj ellent önmagadnak, sokadszor. Látod, ez a probléma veled. Legalábbis az egyik.

A 2-3 zónáról te kategorikusan kijelentetted, hogy olyat nem szabad játszani, soha, semmilyen körülmények között. BB-Markra hivatkoztál, aki leírta, hogy az 1-1 elleni a legerősebb védekezés (meg azt is, hogy az alap taktika a legerősebb támadás, de arra már az volt a reakciód, hogy hülyeséget beszél, no persze, amikor érvként használtad, akkor nem beszélt hülyeséget). Hány példát mutassak, amikor a 2-3 zóna nyerte meg a meccset? Nem kell messzire menni, nézd csak meg az általad annyit emlegetett tavalyi B3-döntőt. Vagy az U21 idei meccsei között is találsz rá példát.

Amúgy látom a hozzáállás, a taktika fókusza és tempója mellett most megint van olyan alapdolog, amit nem értesz. Nem mindegy, mennyivel kapsz ki, ha már kikapsz. Majd később, ha több időm és türelmem lesz, elmagyarázom neked a pontkülönbség jelentőségét a bajnokságban, meg a B3 és válogatott selejtezőkörben.

"Játssz olyat, amiről van némi fogalmad" - na látod ezért kullogunk egyre hátrébb válogatott szinten is, mert soha nem mi vagyunk az elsők, akik kipróbálnak és hasznosítanak valamit, csak megyünk birkamód a többiek után, akik így mindig is egy(-két) lépéssel előttünk lesznek. (No offense cimi és Domi, nem nektek szólt, hanem a trendnek)

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.341 in reply to 254065.340
Date: 3/13/2014 6:58:17 AM
Overall Posts Rated:
350350
Akkor, ha nem nyersz vele használhatatlan minden taktika. Egy s.kupac. Mert buktál vele, mert az ellenfél jobbat edzett/vásárolt ketetben vagy csak simán peched volt. Attól, ha kikapsz használhatatlan volt az adott meccsen és legyen szó akár 2 pontosról, akár higgadtról, bármiről.
Kit érdekel a fókusz meg a tempó? A végerdményt nézd mindig! Nyertél vagy sem?! És igen, ha valaki meg tudná verni rng-vel a Mlotyt, annak személyesen tennék koronát a fejére! Nem nagyon lesz ilyen.....

Az tuti, hogy erdményesebb a sok futás/rng, mint a legjobb kinti dobjon. Ez nem is kérdés. Különben miért mennek rng-ét vagy motiont a legjobb kinti helyett? Ugyanez pepitában 2 p vs legjobb benti is. Ezt nem érteni... Tehát miért nem domináns a legjobb dobjon?
Azért, mert van valami "szépséghibája"... Nem tudjuk mi, ki kéne deríteni. De igazából nem is érdekel engem, mert más használhatóbb/elterjedtebb taktikában még jobban bízok (pl rng, motion, gyp)

Még mindig kérdezem mutasd a skillszettjét az "ideális" legjobb dobós csapatnak.
2 pontosra vannak fain elméleti skilltáblák, de mint mondod a legjobb benti az más taktika.
Miben más a nevén kívül? Skillekben hogyan áll össze az ideális csapat hozzá?

A 3. ligás viszonyokkal még pár szezonnal ezelőtt untatalak. Tudhatod, hogy vannak majd féltucatnyian oda nem illő kb 4. ligás szintű csapatok is ott. Akkor meg egy Pirpócsot simán megver egy "erős középcsapat",mint ww, nem gondolod? RedWing ellen miért nem, nyert múltkor? Azt mondod képes bárkit megverni...

Pontdifi persze, hogy számít, de azt mondom a vereség akkor is 0-1-gyel kerül be és nem 1-0-ás mutatóval. A difi már csak hab a tortán. A torta meg lehet csokiból (ha nyersz) és lehet sz.rból (ha kikapsz). Melyiket szereted jobban?

2-3-hoz hoztam ellenpéldát. 1 db is elég, hogy igazoljam vele az állításom. Igen pár esetben volt, hogy bejött, talán az is lehet véletlenségből - azt senki tudhatja mennyi a random játékban...

Ok, és tudod fixre, hogy az extrémebb taktika az lenyomna 100-as-ra egy brutál erős 2 pontosos csapatot nt vagy u21 szinten?
Arról meg beszéltem eleget már, hogy jó lenne mindig többpolusú csapatokat építeni, csak hát nincsenek edzőcsapatok..... Ezen mennyit sírtam már, atyaúristen..........
Azt tudjuk most csinálni, amit nagyon muszáj.. pl 2 pontos, mert nincs rng-hez edzőcsapat vagy a legjobb dobósról meg fogalmunk sincs mit kéne edzeni ideálisan hozzá.
Itt vagyunk "csak" meglőve..

This Post:
00
254065.342 in reply to 254065.341
Date: 3/13/2014 7:00:57 AM
Overall Posts Rated:
190190
Majd ha befejeztétek, leírom, mit gondolok a taktikáról.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
254065.343 in reply to 254065.342
Date: 3/13/2014 7:08:28 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ok, köszi. Ezt vártam már tegnap este is.

This Post:
00
254065.344 in reply to 254065.342
Date: 3/13/2014 7:12:20 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Az engem is érdekelne...

This Post:
00
254065.345 in reply to 254065.342
Date: 3/13/2014 7:19:28 AM
Overall Posts Rated:
411411
nekem leírnád PM-be kérlek. éjjel pl meccsem van, és szeretnék próbálgatni hátha!

This Post:
22
254065.346 in reply to 254065.341
Date: 3/13/2014 9:10:55 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
"Akkor, ha nem nyersz vele használhatatlan minden taktika. Egy s.kupac. Mert buktál vele, mert az ellenfél jobbat edzett/vásárolt ketetben vagy csak simán peched volt. Attól, ha kikapsz használhatatlan volt az adott meccsen és legyen szó akár 2 pontosról, akár higgadtról, bármiről."

Akkor ebből az következik, hogy a legjobb kinti/benti használhatatlan? Mert nekem nem…

"Kit érdekel a fókusz meg a tempó? A végerdményt nézd mindig!"

Az pont függ ezektől…

"Nyertél vagy sem?! És igen, ha valaki meg tudná verni rng-vel a Mlotyt, annak személyesen tennék koronát a fejére! Nem nagyon lesz ilyen....."

Meg lehet tenni szerintem - csak a jelenlegi meccsmotorral nem egyszerű.

"Az tuti, hogy erdményesebb a sok futás/rng, mint a legjobb kinti dobjon. Ez nem is kérdés. Különben miért mennek rng-ét vagy motiont a legjobb kinti helyett? Ugyanez pepitában 2 p vs legjobb benti is. Ezt nem érteni... Tehát miért nem domináns a legjobb dobjon?"

Mondjuk,mert nem ismerik a legjobb benti/kintit és nem is tudják használni?

"Azért, mert van valami "szépséghibája"... Nem tudjuk mi, ki kéne deríteni. "

Nem tudjuk, nem ismerjük. De attól már rossz is?

"De igazából nem is érdekel engem, mert más használhatóbb/elterjedtebb taktikában még jobban bízok (pl rng, motion, gyp)"

Helyben vagyunk, ezzel kellett volna kezdened! Nem érdekel: tehát kinyilatkoztattál, és úgy van. ..
(Mondtam már, hogy a „szerintem” kifejezés használatával rengeteg időt, energiát és jogos kritikát takaríthatnál meg?)

"Még mindig kérdezem mutasd a skillszettjét az "ideális" legjobb dobós csapatnak.
2 pontosra vannak fain elméleti skilltáblák, de mint mondod a legjobb benti az más taktika.
Miben más a nevén kívül? Skillekben hogyan áll össze az ideális csapat hozzá?"

Na,ezt nem tudjuk még. De engem érdekelne,még akkor is, ha Téged nem.

"A 3. ligás viszonyokkal még pár szezonnal ezelőtt untatalak. Tudhatod, hogy vannak majd féltucatnyian oda nem illő kb 4. ligás szintű csapatok is ott. Akkor meg egy Pirpócsot simán megver egy "erős középcsapat",mint ww, nem gondolod? RedWing ellen miért nem, nyert múltkor? Azt mondod képes bárkit megverni..."

Az, hogy harmadosztály abból a szempontból mindegy, hogy a csapata valószínűleg olyan erősségű. Ekkor hasonló erősségű ellenfelekkel találkozik. Ha mindent tudna a taktikáról, ÉS ideális emberei lennének, valószínűleg fel is jutna. Ha akarna. Vagy ha nem lenne sérültje. Vagy bármi. Azt kijelenteni, hogy CSAK azért nem veri rommá a mezőnyt, mert rossz a taktika, amit alkalmaz, elhamarkodott dolog.

"Pontdifi persze, hogy számít, de azt mondom a vereség akkor is 0-1-gyel kerül be és nem 1-0-ás mutatóval. A difi már csak hab a tortán. A torta meg lehet csokiból (ha nyersz) és lehet sz.rból (ha kikapsz). Melyiket szereted jobban?"

Nem mennék bele a kérdésbe...

"2-3-hoz hoztam ellenpéldát. 1 db is elég, hogy igazoljam vele az állításom. "

Nem, az egy példa nem példa, amit Te is tudsz, mert…

"Igen pár esetben volt, hogy bejött, talán az is lehet véletlenségből - azt senki tudhatja mennyi a random játékban..."

… itt magad cáfolod rögtön:)

"Ok, és tudod fixre, hogy az extrémebb taktika az lenyomna 100-as-ra egy brutál erős 2 pontosos csapatot nt vagy u21 szinten?"

Ezt, és ennek ellenkezőjét SENKI nem tudja fixre.Bizonyítani meg pláne nem.

"Arról meg beszéltem eleget már, hogy jó lenne mindig többpolusú csapatokat építeni, csak hát nincsenek edzőcsapatok..... Ezen mennyit sírtam már, atyaúristen..........

Azt tudjuk most csinálni, amit nagyon muszáj.. pl 2 pontos, mert nincs rng-hez edzőcsapat vagy a legjobb dobósról meg fogalmunk sincs mit kéne edzeni ideálisan hozzá.
Itt vagyunk "csak" meglőve.."

No, akkor agyalás! De az meg szerintem nem úgy kezdődik, hogy minden vizsgálat nélkül kizárunk dolgokat, mert NEKEM nem működik,tehát eleve rossz és használhatatlan.
Tudod, atom-tengeralattjáró

This Post:
00
254065.347 in reply to 254065.341
Date: 3/13/2014 9:42:33 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem használhatatlan, még akkor sem, ha nem nyersz vele. Nekem idén volt olyan meccsem, ahol 30 pontos bukta helyett 15 pontos lett, pont a legjobb belső miatt. A pontkülönbséget majd remélem valaki elmagyarázza, nekem ehhez már nincs türelmem.

Kit érdekel a tempó, meg a fókusz? Már nem tudom, hányadszor fogadom meg, hogy addig nem próbálok veled értelmesen beszélgetni, amíg a játék alapjait sem ismered. Azért most még teszek egy próbát. Csak halkan jegyzem meg, a 2pontos is pont a tempó és a fókusz miatt eredményes. Ha pl más lenne a tempó, akkor higgadt közelinek hívnák. Ha a fókusz lenne más, akkor gyorspasszos lenne a neve. Várj csak, most jut eszembe, hát pont ez van a játékban.

Tehát ha valaki rng-vel meg tudná verni a lengyelt, azt megkoronáznád. Magyarul az rng nem ér fel a 2pontossal. Akkor talán szíveskedjél leírni, hogy az rng egy használhatatlan taktika.

Az tuti. És mitől tuti? Attól, hogy te azt mondod? És te honnan tudod? Hányszor játszottál legjobb kintit? Egyszer sem? Akkor miből állapítottad ezt meg? És hogy miért mennek mást? Ha az első 3 alkalommal nem értetted, most sem fogod felfogni, én viszont nem fogom feleslegesen koptatni a billentyűzetet. Én már többször is leírtam, ha neked nehézséget okoz értelmezni a leírt szöveget, azzal nem tudok mit kezdeni.

Skillszettet nem lehet mutatni, te is tudod. Milyen csapatról beszélünk egyáltalán? Negyedosztály, másodosztály, B3-győztes? Mennyi pénze van keretre? Kiket edz? Írhatok én neked olyan skillszettet, ami tuti nyerő, csak senki nem fogja tudni eltartani. Igazából poénból még meg is csinálnám, hogy fizukalkulátor segítségével összehozok egy olyan csapatot, ami tökéletes lenne ezekre a taktikákra és pont annyi lenne a fizujuk, mint a te keretednek, de időpocsékolás lenne, mert akkor másba kötnél bele. Amúgy szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a gyp-hez képest a legjobb bentihez jobb benti skilles kisemberek kellenek, a legjobb kintihez meg jobb kinti skilles nagyemberek. Baromi nehéz lett volna rájönni, mi? És hogy a nevén kívül miben más a legjobb benti, mint a 2pontos? Tempóban és fókuszban, tudod, ami téged nem érdekel...

A Piripócsos beszólással csak az a baj, hogy Ww nem csak Piripócsokkal játszott. A (F)egyházat te egy erősen közepes harmadosztályú csapatnak tituláltad, akik talán bejutnak PO-ba, de feljutni nem fognak. Magyarul az átlag erősségű csapat. Na ez az átlag erősségű csapat sikeresebb az általad használhatatlannak tartott taktikákkal, mint az istenített 2pontossal (játszotta mindkettőt, meg lehet nézni a győzelem/vereség mutatókat). A különbség köztünk az, hogy én nem vonom le a következtetést, hogy a 2pontos semmit nem ér, hanem képes vagyok felfogni, hogy az a bizonyos csapat jobban a legjobb dobjon taktikára van építve. Te meg fókuszt, tempót semmibe véve hangoztatod a legújabb agymenésedet úgy, hogy a játék legalapvetőbb fogalmaival és törvényszerűségeivel sem vagy tisztában. Amúgy mutasd már meg, hol mondtam én, hogy Ww bárkit képes megverni.

2-3nál megint előjött a neveltetés ugye. 1 ellenpélda elég, hogy bizonyítsd az állításod, nem törődve azzal, hogy van 10-20 másik példa, ami meg pont hogy cáfolja az állításod. Ne menj tudósnak szerintem, legalábbis olyannak, akinek bizonyítania kell a tézisét. Segítek amúgy, amikor 20 esetből 19-szer ugyanúgy történik valami és egyszer másképp, akkor az az egy a kivétel és a 19 másik a szabály, nem pedig fordítva.

Ok és te tudod fixre, hogy a 2pontos 100-asra lenyomná az extrém taktikákat nt, vagy u21 szinten? Honnan tudnád, ha nincs is rá példa? Amúgy meg tanuld már meg nem fekete-fehéren látni a dolgokat. Senki nem beszélt 100%-os nyerésről. Annyit mondtam, hogy adott szituban, okosan használva hasznos a taktika. Szerinted meg alapból használhatatlan, holott több példa is bizonyítja, hogy nem.

Jah, sírtál eleget. Most már cselekedni kéne.

Last edited by LA-Charlie50 at 3/13/2014 10:01:03 AM

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.348 in reply to 254065.341
Date: 3/13/2014 9:57:19 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
2-3-hoz hoztam ellenpéldát. 1 db is elég, hogy igazoljam vele az állításom.

Csak egy illusztráció ehhez, hogy miért nem (avagy elhamarkodott következtetések ellen):

Egy filozófus, egy fizikus és egy matematikus vonaton utaznak Skóciában és látnak egy fekete birkát.

Filozófus : - Aha, Skóciában minden birka fekete .

Fizikus : - Nem, ebből csak az következik, hogy Skóciában van legalább egy fekete birka.

Matematikus : - Még csak ez sem következik, csak az, hogy van Skóciában legalább egy olyan birka, aminek legalább az egyik oldala fekete.

Advertisement