Abban valahogy nem tudok egyetérteni veletek, hogy először agyon kellene edzeni a játékos alapskilljeit, és aztán ha még marad valamennyi idő, akkor edzeni rajta egy kis ezt-azt. Az a baj ezzel a játékkal, hogy a szezon viszonylag rövid ahhoz képest, amilyen gyorsan egy játékost fejleszteni lehet. 22 éves korára kész kell lennie, és 26 éves korára a piaci értéke felét el is veszíti. Egy játékost 22 éves korára csak a fő skillekre lehet komolyan kiedzeni. Nem hinném, hogy olyan nagy különbséget jelent, ha egy center 14-es alapskillekkel rendelkezik, mintha 15-össel, és ha beáldozza valaki azt a 15-öst és ezzel több hetet nyer más tulajdonságok edzésére, akkor lehet helyzeti előnye. Ha egy játékos fokozatosan edződik, és felváltva több skilljét is fejlesztik, akkor ugyan nem lesz belőle U21 (ergó kimarad a nagy fegyverkezési versenyből), de a válogatottba még szerintem simán odaérhet. Mert attól még elérheti azokat a 14-eseket, persze nem 21-22 évesen. Ebben az esetben könnyebb a tulaj helyzete, mert a játékosa tényleg játszatható több poszton és az edzés nem megy annyira az eredményesség rovására. Ha az U21-re hegyezzük ki a játékosok fejlesztését, akkor monsterek lesznek (mert nem lehetnek mások az eredményesség igénye miatt), aztán panaszkodunk itt, hogy nem lehet más posztokon játszatni és edzeni. Kellene egy olyan vonal, amelyik nem akar feltétlenül U21-re edzeni, hanem vállalja a több poszton játszatást, és ezzel akár az eredményessége is megmarad. Egy jelentkező már van, én ugyanis megpróbálnék valami hasonlót egy esetleges jó draftot követően vagy ha anyagi helyzetem engedi, hogy szerezzek egy jó potenciálú középmagas játékost.
Ezt hívom én(ahogy a ht-ban is hívják) életpálya programnak.
Lényege, ahogy írod is, hogy ezek a játékosok, akik a programban vannak nem lesznek U21-esek-gyengébb főskilljük miatt-, de mivel erős MS-es játékosok lesznek, a válogatott hasznos tagjai lehetnek majd a jövőben.
Előnyük az lehet , hogy mivel nem lesz olyan durva fizetésük talán 25 éves korukban is eltarthatók lesznek akár a negyed, harmadosztályos tulajoknak is, aki így csapatukat is e köré a játékosok köré építhetnek.
De mivel a ebben a harmad, negyedes felhasználó rétegben a súgó ill. a csoportfórumot sokkal többen olvassák min ezt, úgy gondolom, hogy ezekbe a fórumokba kéne, mondjuk egy új hsz-ben összeírni ezt a dolgot, hogy így többemberrel ismertessük meg azt, hogy milyen jó válogatott edző tulajnak, ill. farmcsapatnak lenni
Most elutazok 10 napra, de ha nincs más jelnetkező, akár én is megírhatom ezt a konzervszöveget, és még jobb lenne a draft előtt.