szia!
1. A sokoldalúság számomra fontos tényező... saját csapatomat is így építem fel! Megpróbálok egy nehezen kiismerhető gárdát kovácsolni, ami elsősorban így inkább a jó taktikára építkezne. Nem tartottam csapatomat a 6. helynél erősebbnek első II.osztályú szezonomban... sőt. Ehhez képest, ha akartam volna a 3. helyre is betolhattam volna a srácokat. De más dolgok motiváltak (de ez itt most lényegtelen). Lényeg az, hogy a lehető legtöbb játékossal dolgoznék, mindig az adott ellenfélt felmérve. Biztos lesznek gyengébb válogatottak is, ahol darálni kell... Összefoglalva kihagyhatatlan, jól fejlődő, erős játékosok (erős gerinc) állandósága mellett, pár változó, taktikától függő beválogatást képzelek el.
2. Ez nevelés kérdése, meg elsősorban az eltartó gárdák felelőssége, hogy milyen játékost faragnak. Persze biztos nagyobb motiváció, ha U21es (vagy nagy válogatott) játékost edzhet az ember. Így szerintem ráhatással, lehet módosítani néhányu(n)k edzésprogramján. Én személy szerint kedvelem a multis játékosokat... visszakanyarodva az 1. ponthoz, színesebbé tud tenni egy csapatot és a taktikai repertoárt. Nyilvánvalóan kellenek a monster játékosok is a rakkolós és nehéz meccsekre. De a sok lúd disznót győz elv alapján, én a multis játékosok mellett pártfogolok.
3. Nehéz kérdés, de természetesen azért van az utánpótlás, hogy a válogatott minél sikeresebb legyen. Emellett fennáll az eredménykényszer tényező is hiszen, helytelen volna alább adni abból, amit már elért a csapat. Kemény munkára van szükség a két dolog összeegyeztetéséhez. Az életből kiragadva egy momentumot... biztos többen láttuk U20as focistáink menetelését. De mint velük, a fiatal játékosainkkal is sok munka van, az "akadémia" elhagyása után, hogy igazán jók legyenek és beérjenek. Szóval, jó hogy ilyen eredményt elértek, de mégiscsak a nagy csapattól lenne szívmelengetőbb egy hasonló produkció. Szerintem... :)
Üdv mindenkinek, superfrank
Last edited by superfrank at 3/26/2010 6:56:46 AM