kao prvo da me neshvatite krivo... ja sam iznimno zahvalan svima vama koji trenirate te nase centre, smatram da vi obavljate jos i najbitniji i najsjebaniji dio posla oko treninga za repku.
zadovoljan sa poprilicno i kako ih trenirate, ali kazem ja bi to drugacije, i nekazem da je moj nacin ispravan.
sad je gotovo kad vec dodje od 22, 23 godine i postane pre bitan za klub na toj poziciji... onda se neisplati vise toliko dizati mu te sekundarce.
to je trebalo odma na pocetku karijere, onda je ionako bilo skoro svejedno na kojoj vam taj igrac poziciji igra.
a da li centar ima loš ili nedovoljan u vanjskoj obrani vjeruj da i nije neka krucijalna razlika. imao sam i jednih i drugih centara sasvim dovoljno dosad;)
naravno covik moj da to nema veze, ali imalo je veze oce li mi Rep imati vanjsku obranu 7 ili 10 i ima veze oce li Karabatic imati dodavanje 6 ili npr. 8-9.... nemozes mi reci da to nebi nam to bilo toliko bitno.
na tim sekundarcima se vec sad odlucuju tekme... to sta neki centar ima za 2-3 stata bolje primarne ne znaci toliko puno. dovoljno je da taj sa slabijim statima ima bolju formu i vec je neutralizira tu prednost.
ali ako ovaj bolji ima pritom i bolje sekundarce ovaj slabiji je najeba kakva god mu forma bila...
da sam trenirao karabatića na playu ne bi bio prvi u ligi i onda sigurno ne bi osvojio prvenstvo - vrlo jednostavno
ne samo da nebi osvojija prvenstvo da si ga trenira na pleju nego nebi osvoija prvenstvo ni da mu nisi trenira formu, koliko 2 puta ?!
ponavljam, nemojte me krivo shvatiti, ja moram dati kritiku na te treninge ako mi se nesvidjaju, nemora znaciti da sam ja u pravu... ali imam pravo na svoje misljenje.
jos jednom kazem svaka vama cast sa tim centrima, sta vise centara s odlicnim potencijalom to bolje, jer kad im skoce place svima preko 200 tisuca sigurno nece svi zavrsiti u klubovima koji ce paziti na njihovu formu.
tako da je bitno da ih sta vise stancamo...
problem je što sve ozbiljne repke imaju ove centre s mega plaćama koje klubovi izbjegavaju, a mi zasad nemamo osim Petroše i Vrbanca (i on bio do malo prije na tl)
i sta, vecina tih repki ima te cente preko 300 tisuca i onda im ti igraci cijelu sezonu imaju sjebanu formu, jer zavrse kod nekog tko nezna... nebi ja minja Petrosu za pet takvih... iako da se razumimo taj Petrosa je rupa ;)