BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 V.

U21 V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246064.34 in reply to 246064.29
Date: 8/6/2013 7:23:38 AM
Overall Posts Rated:
350350
elég sokat kellett keresgélni, de megvan...
(235487.1)

Pár negatív vélemény

Okay? Thanks? I wasn't really asking that nor was he, but since we are on that topic now, I still believe that M2M works better than 2-3, unless of course the other teams outside shooting is just flat out awful.

egy GM úr mondja:
I think you should form your own opinion about the 2-3 zone before deciding to never use it like many others. It doesn't always work the way you want it to by just upping your ID. It sure can lead to many fouls if you got the wrong players. [match= 32911674]
I had a SG type player at SF at that doesn't work at all.

I'm not a fan of 2-3 because taking this risk does not guarantee me improved results against an LI, and in some cases, hurts your cause.

Egy "különc", akinek még a 3-2 is megbízhatóbb a 2-3-nál, de a tuti szerinte az 1-1:

There are managers who believe 3-2 works pretty well against LI.
They say that in this defence,stops the guards passing to the big guys inside .
I must say that Iam not sure about that ,I never tried that against LI,it seems to me not that great cause you will be out rebound in 3-2, I prefer M2M.

Gm úr kiemeli, hogy minden zóna egy oroszrulett!

Every zone is a gamble as you always risk that the other team may play a totally different offense.
But as long as your aware that these risks exist as well as the gains then you have at least taken one step towards understanding the zones a bit more.
Often when i see someone complaining about a zone not working they dont seem to have the right players for it. Even if it is the 3-2 or 2-3 zone.

albán szaki

I don't think there is a match, on a high level, that 2-3 zone works better than M2M against LI. That is quite clear from any B3 match in the last 5 seasons.

Unfortunately we are stuck in LI / M2M for seasons. The sad truth.

És végül rátértek megvitatni, hogy a 3-2 jobb-e a 2 pontosra stb..stb..

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 8/6/2013 7:24:00 AM

This Post:
11
246064.35 in reply to 246064.29
Date: 8/6/2013 7:34:59 AM
Overall Posts Rated:
310310
Akkor inkább én nem fogalmaztam egyértelműen, a topikból adódóan természetesen válogatott szinten gondolom rizikósnak és kevésbé hatékonynak a 2-3 zónát (meg úgy általában minden eltérést az 1-1 elleni védekezéstől). Természetesen össze lehet szedni olyan klubcsapatot, ahol működik, mint ahogy minden taktikára össze lehet rakni tökéletes csapatot. Lásd fuss és tüzelj támadás, mindenki többre értékeli a 2pontos erőltetését, mégis vannak csapatok, akik sikeresek tudnak lenni rng-vel is, igaz, ők úgy építették fel a csapatukat és mást nem is nagyon tudnak játszani. A válogatottnál, főleg az u21-nél sajnos borzasztóan meg van kötve a kapitány keze, ha van egy gyengébb eresztés, akkor bizony sz..ból kell várat építenie. Magyarán ha a keret nincs tele 16-17 kv-s kisemberekkel, akkor bizony a 2-3 zóna keményen visszaüthet.
Ennek ellenére én nem rovom fel Dominak, hogy alkalmazta, akár be is jöhetett volna, szerintem egyetlen hiba volt ebben a szezonban, hogy engedtük a bolgárokat nyerni

Don't feed the troll
From: Domi
This Post:
11
246064.36 in reply to 246064.35
Date: 8/6/2013 8:24:07 AM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
örülök hogy most lett egy kis érdeklődés az u21-es topicban.
Jó lenne ha a beszélgetés nem menne el rossz irányba...

sajnos követelményeket sztem jelenleg nem lehet meghatározni, nem hiába van 15fős keret...

jelenleg 15-15 KV passz téren senki nem éri el... ami sztem elég nagy probléma.
1 játékos van aki közel van hozzá de utána elég nagy a lemaradás...
szóval hiába húznánk meg a határt sztem jelenleg nem lehet...

most nagyon sokan 2IR 3C felállással játszanak... ez kb nba-re levetitve 2 Rondo 3Howard felállás az ilyen csapatok ellen tud müködni a 2-3es zóna ... sőt szinte kötelező is azt játszani, amikor olyan szituácioban vagyunk hogy 1db 14-es lepattanoval rendelkező játékos van a keretben és 3db 13-as utána...
szoval az éremnek mindig 2oldala van..

Amit hibáztam idén az a bolgár meccs normál volt és igy utólag az észt mots..
ha az észteket normállal verjük akkor sztem a bolgárok is megvannak normállal.

Bolgárokat 1-1 nem vertük volna normállal aki mást gondol az sztem nem jól gondolja..
mostsal valszeg 1-1 és 2-3as zónaval is vertük volna..
igy utolag a lengyelek elleni mots , veszett fejsze nyele volt...
Nem mentségként irom de senki nem jelezte hogy szerinte a bolgárokat le kellene motsolni...
De még egyszer mondom hogy nem mentségként írom.. csak akkor és ott úgy tűnt hogy nyerő helyzetben vagyunk hiszen veretlenül álltunk 2 fordulóval a vége előtt.
Sőt igy utolag ugy is meg lehetett volna a továbbjutás hogy az észtek ellen lazával kikapunk , majd a bolgárokat normállal elverjük..
CSak ugye ki gondolta hogy a bolgárok csak a finnektől fognak kikapni...

Sajnálom mert van bennem hiányérzet és így utólag nem is értem hogy miért nem gondolkoztam teljesben a bolgárok ellen...

This Post:
00
246064.37 in reply to 246064.36
Date: 8/6/2013 8:39:20 AM
Overall Posts Rated:
350350
sajnos követelményeket sztem jelenleg nem lehet meghatározni, nem hiába van 15fős keret...

jelenleg 15-15 KV passz téren senki nem éri el... ami sztem elég nagy probléma.
1 játékos van aki közel van hozzá de utána elég nagy a lemaradás...
szóval hiába húznánk meg a határt sztem jelenleg nem lehet...

Pont emiatt kéne! Így egyik tulaj sem ösztönzi magát annyira mintha meglenne az a cél, hogy pl egy center benti összesben legyen mondjuk 44 skillpontos vagyis pl 15-15-14 amit már meg tudtunk csinálni régebben az új edzésrendszernél is 20 év kor végére. Magasság kell hozzá (210+) az tény, de a jó kiválasztás is fontos.
Vagy simán hozható egy sérülésmentes edzéssel a benti ir-nek a 15/15 kv passz is.
Mindez csak elszántság kérdése. Ha elhiszed, hogy elérheti valaki a kívánt minimálszintet, akkor azt hozni is fogja 90%-ban.
Nem mondom, hogy nem jöhet közbe egy sérülés, akkor azért már nehezebb. De kell a kiindulási alapnak valami minimum
Az is lehet direkt lejjebb mentek és akkor a pozitív sikerélmény pl 14kv és 14 passz a benti ir-nél, az átlendíti a tulajt a holtponton.
Mert szokott az is lenni.. "Jaj, meddig edzem még a játékost? Muszáj 16-ra vinni a bv/kv-ét 21 évesen?" A válasz igen, ugyanis csak így lesz ütőképes válogatottunk.

Ha elkezdtek egyedileg gondolkodni, akkor abból egy katyvasz keletkezik. Mert nincs egységes normarendszer...
Épp ezért kell meghatározni egy elérhető minimumot.

This Post:
00
246064.38 in reply to 246064.37
Date: 8/6/2013 8:46:16 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ja! És nem azért csak 15 fős a keret, mert olyan k.. magas lett volna a minimumszint -értelemszerűen a legjobbak így is úgy is bejutnak tudjanak szint alatt vagy fölötte-, hanem ,mert csak 13-14 csapat edzte végig az emberét, ami borzasztó kevés!
Pont pár hete vázoltam egy igen értelmes menedzsertársamnak, hogy a mindent kielégítő kerethez értsd kinti+ benti játék is egyben minimum 20-22 edzőcsapat szükségeltetne szezononként. Most csak 13-15 van...

This Post:
00
246064.39 in reply to 246064.32
Date: 8/6/2013 9:25:38 AM
Szepiz Playground
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Generikusan összecsinálhatod magad, ha csak 10-ből 1-szer netán kétszer jön be. Pont ezért nem jó! Ha bizonyíthatóan használna az esetek 2/3 vagy 3/4 részében azt mondanám oké, életképes.

Ha figyeltel arra amit irtam, epp azt ecseteltem, hogy szamomra 2-bol 2. Ket kritikus meccsem volt es mindkettot elvesztettem. Viszont mint ahogy sokan szidjak, ellenzik, nem javasoljak erdekelne hogy miert. No erre nem kaptam meg kezzelfoghato valaszt.

Ha be is jön, az is csak amiatt van, mert pl jobb volt a szellemed vagy jóval gyengébb az ellenfeled. Azért azt is el kell ismerni egy 4. ligás csapat meg egy u21 válogatott között nem tudsz egyenlőséget tenni. Mint ahogy egy MKl is más kávéház,mint egy 2. liga

Termeszetesen nem is akarok egyenloseget tenni, ugyanakkor azt gondolom, hogy egy vedekezesi sema (ha altalanossagban es sokak szerint ) nem mukodokepes, akkor az nem azert van, mert mas szintet hasonlitanak ossze. Feltetelezem hogy IV ligas csapat egy masik IV ligas csapat ellen is kell hogy eredmenyezze ezt a tendenciat, maskulonben hogy lehetne tendencia?
Nezdd meg kerlek az alabbi meccsem (a mar emlitett tavalyi dontobe jutas).
- Azt gondolom mindkettonk csapata joval tulmutat egy atlagos IV ligas csapatnal
- Egymashoz merve kozel azonos keretunk volt, nem tudnam elbillenteni a merleget egyertelmuen se ide, se oda
- Mindketten szinte a teljes szezont vegig lazaztuk, tehat a szellem is azonos es kelloen magas
- A hazai palya nala volt, ez talan lehet az ok, de valoban csak ez?
- O meccs utan amikor gratulaltam neki bevallotta hogy vegig ellenem keszult es elemezte mit hogy jatszottam es latta hogy belso tamadsra epul a csapatom es 2-3 zonat huzott. Megkerdezesemkor azt mondta minden belso emberenek 12-es BV-je volt. (az en tamadoim 2 pontosa, 12 es 13 voltak)
- Kinti embereim 10 illetve 12-es KV, valamint 10 es 11 es dobotav es tempo.
- Tamadohullam kiemelkedo nalam.
Mindezek tukreben szamomra ugy tunik, a 2-3 mukodott, es azzal billentette maga fele a gyozelmet. Viszont pontosan azert irok, mert erdekel es ha kezzelfoghato magyarazatot tudnatok mondani hogy ez miert nem igaz, akkor elfogadom, de egyelore csak kozhelyeket latok.
http://www.buzzerbeater.com/match/59040847/boxscore.aspx

A masik peldam pedig ez:
- Itt van azert annyi kivetel, hogy van ket borzasztoan eros fiatalja. De nme tudom az eleg e egy komplett csapat ellen.
- Vegsosoron o is zonat huzott ellenem.
http://www.buzzerbeater.com/match/60711380/boxscore.aspx

Ha megnézed a korábbi éveket, akkor sem alkalmazták túlzottan az u21 kapitányok, mert hatástalan és ők ezt belátták pont a fentebbi nagy válogatott tapasztalatok tükrében. Nem azért nem alkalmazták, mert ők gyávák voltak - pedig tudták ők is , hogy az ellenfél 2 pontost jön - mégsem nyomták be, hanem az 1-1 működőképesebb a 2 pontos ellen. És erről már beszéltek eleget a nemzetközin is. Ott is lehúzták a 2-3 zónát a klotyóba, mert sz..t sem ér. És ezt nem csak én mondom, kérdezz meg pár exkapitányt (Wolwerine, cimi) vagy scoutot. Ami rossz (2-3), azt el szokták kerülni.

Ok.....meg mindig csak a kozhelyeket latom, X meg Y is azt mondja, meg ok is belatjak. De mit latnak be? Pont ezt kerdezem.

Last edited by Szepiz(U21 NT) at 8/6/2013 9:27:30 AM

This Post:
00
246064.40 in reply to 246064.39
Date: 8/6/2013 9:39:10 AM
Overall Posts Rated:
350350
Utolsó kérdéssel hadd kezdjem.. Azt látják be, hogy nem okés valami a 2-3-ban, hogy nem garantált a a sikere és úgy meg tényleg oroszrulett alkalmazni,mint ahogy egy nálam okosabb is jellemezte.. Éppen ezért maradtak az 1-1 mellett.

A meccsedhez nem tudok érdemben mit mondani, de a ha nem vagy jobb támadásban az ő védekezésénél nehéz lesz átrágnod magad rajta. Lehet, hogy jobb irányítója volt, lehet, hogy csak fanatikust vett és te nem vettél vezért ellene.
Lehet, hogy jobb volt a formája... Passz..
Nem tudom, de azért a hazai pályának viszonylag nagy előnye van még két nagyjából azonos tudású csapat között is.
Pl a 2-ben vagy MKL-ben épp ezért baromi nehéz idegenben nyerni...

This Post:
11
246064.41 in reply to 246064.36
Date: 8/6/2013 11:58:48 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az nem igaz, hogy senki nem szólt, hogy motsolnunk kellene a bolgárok ellen.

Idézek a július 29-i pm levelemből

amúgy írtam 2 hete, hogy a bolgártól motsot fogunk kapni épp ezért kell nekünk is azt menni.

This Post:
00
246064.42 in reply to 246064.41
Date: 8/6/2013 3:50:10 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
mindenki motsot várt a bolgároktól.... ezzel nem mondtál ujjat...

From: Wolwerine

To: Domi
This Post:
00
246064.43 in reply to 246064.36
Date: 8/6/2013 4:20:39 PM
Overall Posts Rated:
190190
Egy valamit szeretnék kiemelni: ha ilyen rendszerben marad az U21, valamint a felnőtt válogatott elképzelése is megmarad, nem kell a 15-ös passzolás. Amikor PG scout voltam, se kellett, azóta szerintem pedig még kevésbé. Az edzés lassulása miatt kinti posztra 15def 11-12-passz és e mellé 12-13 labdavezetés-technika páros kellene. Leginkább azért, mert rááltak a csapatok a magas 2 pontossal rendelkező IR-DH-kra, akiknek viszont nem kell a passzolás, hanem egyedül kell megoldaniuk a helyzetet, főleg a 2-3-as zóna ellen. Feltételezem, ezért sem működött úgy a 2-3-unk néha, mint kellett volna. Másrészt ezt a kevesebb passzolás-több 1-1 rendszert könnyebb összepaszírozni a felnőtt válogatott követelményeivel fiatalabb korban. Így az, aki esetleg IR-t nevel, eltolt edzéssel nevelheti a felnőtt válogatottnak készülő bedobószerű centereit.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
From: Domi

This Post:
00
246064.44 in reply to 246064.43
Date: 8/6/2013 4:34:23 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
ugye két út van (legalábbis sztem) magas passzolás magas támadohullám IR -DH poszton...
BD poszton pedig magas passz mellett(min7) magas 2 pontos és BV
és 2db C belső posztokra,,,
a másik út amit Te írsz... de itt a BD -nek még multisabbnak kell lennie hogy magas legyen a támadohullám..
mert legfőképp a passz viszi fel a támadóhullámot...és mellette a labd. technika...
ezekre állt rá most szinte mindenki...
ezek ellen tud működni a 2-3as zóna csak megfelelő BD kell hozzá védekezésben...sztem VB fogják sokan használni eredményes a zónát.. de majd kiderül ez..

mindegy is.. igazából mivel mindenki erre állt rá ezért is írtam anno hogy szeretném pont ez ellen kihegyezni a védekezést.. és magas leppatanoval rendelkező játékosokat edzetni.. és támadásban pedig kintről nagyon jól dobo embereket edzetni..
mert ha még ki is jonnének ránk zónázni olyan magas eltérés lenne a lepattanok számában hogy azzal meccseket nyernénk...
és ezt továbbra is tartom hogy ezzel mindenkit megvernénk... ha lenne kellő jelentkező edzésre csak sajnos a mostani 18éves korosztály nem ilyen volt...

alapvetően kevesen edzenek ezt kell észrevenni és őket megbecsülni...
lehet nagy dolgokról beszélni meg 6-os edzővel edzeni...
de legjobb példa verebes.. igazából mindezek ellenére közel nem volt húzóembere az u21 válogatottnak kb 5% esélye van NT-re mégis legenda pot..(vhol el lett rontva) és ő elvileg jó kézben is volt.. de mégsem garancia semmire...
szóval nehéz ez...

Advertisement