Medalja je obezbedjena!
Poprilicno rutinska pobeda nad Cesima. Odgovaraju nam, dobili smo ih i na proslom Evropskom prvenstvu, i tada su odigrali istu taktiku. Imamo mozda i najbolju spoljnu odbranu na prvenstvu, a tesko da cemo ikada izvesti tim sa jacom spoljnom odbranom nego danas. Skok nam je ocekivano bio slabiji ovaj mec jer je Daniel morao na PF-u da igra, ali nije se mnogo osetilo.
Uplasio sam se malo kad sam video da su nam pogodili gdp, ali nije bilo razloga za to.
Spanija je takticki razvalila Finsku
(35994), tako da nismo obezbedili prvo mesto u grupi, ali imamo pobedu vise i za 25 bolju kos razliku. Poslednje kolo igramo protiv Slovenije koja ce da stavi mec sezone, upravo od njih smo izgubili nas jedini mec u grupi na proslom Evropskom prvenstvu
(33624). Ali i ako izgubimo, Spaniji ce biti potrebna pobeda protiv Ceske u poslednjem kolu. Cesi su sacuvali ent za Spance i trebalo bi da stave mec sezone, od Spanije ocekujem normal.
Evo kakvo je stanje u obe grupe:
1. Srbija 4-0 +57 1. Slovacka 4-0 +43
2. Spanija 3-1 +32 2. Poljska 2-2 +33
3. Ceska 2-2 + 5 3. Francuska 2-2 + 6
4. Slovenija 2-2 + 4 4. Belgija 2-2 -16
5. Finska 1-3 -44 5. Ukrajina 1-3 -14
6. Letonija 0-4 -54 6. Italija 1-3 -52
U drugoj grupi je stanje komplikovano...Cak i Italija u teoriji ima sanse da prodje, iako to naravno nije realno. U poslednjem kolu se sastaju:
* Slovacka - Belgija
* Poljska - Ukrajina
* Francuska - Italija
Nadam se da Ukrajina moze do pobede nad Poljacima, to bi nam mnogo znacilo jer nam Poljaci uopste ne leze. Ali najvaznije je da mi sacuvamo prvo mesto i izbegnemo domacine Slovake.
Imacemo veci entuzijazam u polufinalu, nego sto smo imali u polufinalu na proslom EP-u koje smo osvojili, tako da smo u odlicnoj poziciji da dodjemo do jos jednog finala.