ups.. zinok tikrai nemaciau, t.y. praleidau.
pastebejau kad nelabai megsti 1-3-1 ir 3-2 zonu bei 1 vs 1 gynybos. Kokie siu gynybu trukumai vercia tave taip elgtis? <>
na pirmas dalykas, praeitame sezone faktiskai nebuvo komandu pries ka reiketu statyti tokias taktikas, ten dauguma puole per artimus metimus, tad ir nereikejo ginti ta puse, antras dalykas mano maziuku isorine gynyba ir taip gera. trecias dalykas, yra tai, kad pas mane yra problema su priekine linija, tad tekdavo ja dengti, tuo paciu ir atk.kamuolius nuimineti. isigytas vienas centriukas pagelbejo su atk.kamuoliais, bet truksta pf. jei jis butu lengviau.
Kokie taktikos spaudimas trukumai ir privalumai?
<> trukumai - na jei neperasyti taisykles :), tai realiai rizikuoji, kad netycia priesininko centrai turi gera driblinga ir jis puls "artimi metimai" tada tau beveik ragas.
<>privalumai - aplamai tam , kad naudoti sia taktika turi tureti gera istverme, jei ji geresne nei tavo priesininko, ir tavo formos yra geresnes tai jau gali bandyti ja zaisti. naudojau sia taktika tada kai jauciau, kad neuzdengsiu centrus (teoriskai centrai retai kada turi gera driblinga, perdavimus ir pan. pvz Suliovas) ir kai istverme gera, maziuku gynyba pas mane irgi gera.
del atk.kamuoliu, taip po savu krepsiu gali pralosti, bet spaudimas sumazina priesininko aplamai metimu skaicius (kad ir tures gera proc. bet gali maziau primesti). o ir po priesininko lenta gali atk.kamuolius.