BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U-21 XIII

U-21 XIII (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Jabus

This Post:
00
149781.340 in reply to 149781.336
Date: 7/15/2010 12:08:00 PM
Overall Posts Rated:
9393
necu diskutovati o tvojim razlozima za ovaj potez, jer sam odustao od toga... jedino imam repliku na ovo:

imao sam nekad potencijalne reprezentativce, nikad nijedan savet nisam dobio. nisam ga ni tražio, ali recimo trenirao sam centre na 2 pozicije. nikada me niko nije pitao da pređem na trening 1 pozicije. ja sam ljude bukvalno molio, objašnjavao im u 15 postova zašto moraju da pređu na trening 1 pozicije. i nije tačno da ne mogu ljudi da se ubede. naravno ima onih zadrtih, ali recimo ja sam bar njih 15 ubedio da počnu sa treningom 1 pozicije.

1000 puta sam naveo da se i u vreme flaviusa molilo za trening jedne pozicije... takve su bile "direktive sa vrha", a kao skaut, takve direktive sam i sam sprovodio - na pochetku sezone sam bar 30 ljudi kontaktirao, davao detaljna uputsva za treninge, ekonomiju, transfere, a, veruj mi, daleko od toga da sam ja kontaktirao najvishe ljudi, chak nisam bio ni u gornjoj polovini... za svakog igracha sam slao detaljna uputstva za plan treninga, izuze ukoliko se radilo o poziciji koju nikad nisam trnirao, pa sam u tim sluchajevima tog trenera "prosledjivao" iskusnijem skautu ili flaviusu... shta vishe, dva puta sam dobio paket od 20 igracha, za koje nikada nije ni bilo predvidjeno da zaigraju u repreyentaciji, shto zbog godina, shto zbog potencijala, ali je cilj opet bio da ljudi nauche da igraju bb, kako bi stekli iskustvo za predstojece draftove...

i uspevao sam veliki procenat da ubedim za trening jedne pozicije, kao i da im promenim potpuno plan treninga, kako bi ti igrachi najbolje napredovali... ali je i dalje ostao problem neozbiljnosti mnogih - moze on meni da obeca da ce neshto uraditi, ali ja posle dve nedelje dobijem drugachiji izveshtaj... pa da sam psiholog, ne bih izvalio da li me neko laze sa druge strane ekrana!

i vezano za tvog centra... ako si te treninge sprovodio u svoje prve 2-3 sezone, dok nisi nauchio pravila treninga, kakve veze onda ima garnitura koja je ishla u paketu sa flaviusom? da te podsetim, on je selektor bio u sezonama 8, 9, 10 i 11... ako si takve gluposti pravio u svojoj 4. i 5. sezoni, onda jbg! zar treba ja, u svojoj prvoj aktivnoj sezoni da shaljem uputstva tebi, ili recimo samuraju, billu, dumbi, sirku? a opet sam nauchio sva pravila treninga vec posle 15 dana od registrovanja

na obavljenom poslu, svaka vam chast obojici... kakvi su reyultati, videcemo za sezonu ili dve... kakav je rad bio ranije, znam i sam i nema potrebe skrnaviti neshto, a da je argumentacija labilna... da ste postavili neke standarde u skautiranju, vrlo je izvesno, ali i ochekivano, jer svako ko dodje na to mesto, mora biti spreman da unapredi kvalitet rada ili da ga bar drzi u kontinuitetu... za razvoj igracha, cela zajednica mora sticati iskustvo, potrebno je sakupiti bar 10ak ljudi koji ce se baviti razvitkom igracha i da se kvalitet rada konstantno poboljshava... a to shto je neko, u nekom trenutku, imao bolje rezultate od prethodnika, to zaista nije nishta epohalno! da taj neko nije bio spreman da uradi neshto bolje, onda nije ni morao da konkurishe za tu funkciju

This Post:
00
149781.341 in reply to 149781.336
Date: 7/15/2010 12:16:40 PM
Overall Posts Rated:
740740

e pošto smo mi to tako zaluđenički radili, ja sam se smorio od svega, a likchina je prso.

a toliko ste obojica naobecavali pred izbore i pukli ste nakon samo pola prvog mandata. sto si onda obecavao nesto sto nisi mogao, i verovatno nisi ni hteo, da ispunis? sto?

da bi se malo vise pricalo o tebi na BB-u. da ne bude samo chika ovo, samurajko ono, flavius i ovo i ono...

verovatno da tako i klince treniras i ucis ih samo prvi korak od dvokoraka, jer se naravno smoris i prsnes. a onda dodje likchina i prsne jos vise.

From: Sire

This Post:
00
149781.342 in reply to 149781.341
Date: 7/15/2010 1:22:24 PM
Scorpions Mld
II.2
Overall Posts Rated:
280280
Vidis da nekad moze i na lep nacin da se saopste ne tako lepe informacije....

Bez krvi i noza... To Vam je moj recept za uspeh..ovo je takticka igra!! i realno ako pogledate, drzava sa 7-10 ozbiljnih menadera moze da bude u top 10 na svetu...razmislite o ovome!

A onda razmislite...sta ako ima vise od tih 10 ozbiljnih menadzera??

Ljubim Vas sve,

Sire

To: Sire
This Post:
00
149781.343 in reply to 149781.342
Date: 7/15/2010 1:43:02 PM
Overall Posts Rated:
9393
A onda razmislite...sta ako ima vise od tih 10 ozbiljnih menadzera??

i dodajem, a shta ako su svi ti menadzeri - srbi? vezano za nashu slogu :P

This Post:
00
149781.344 in reply to 149781.343
Date: 7/15/2010 1:46:09 PM
Scorpions Mld
II.2
Overall Posts Rated:
280280
Prednost ili mana???

Ja uvek dajem prednost :D

Last edited by Sire at 7/15/2010 1:46:25 PM

To: Sire
This Post:
00
149781.345 in reply to 149781.344
Date: 7/15/2010 3:41:32 PM
Overall Posts Rated:
9393
ja pre tog odgovora prochitam postove sa nasheg foruma unazad par meseci, a onda dobijem odgovor :P

Message deleted
This Post:
00
149781.347 in reply to 149781.331
Date: 7/15/2010 8:13:45 PM
Overall Posts Rated:
7676
Sad i definitivno znam da ste išli zajedno u razred. Babe i žabe se kod Vas redovno mešaju.

I nema potrebe vise da mi persiras, svaka druga rec ti je vi, mozemo slobodno da predjemo na ti..

Ne možemo, nisam sa Vama čuvao ovce.

Tvoj post je glasio da je radjeno po sopstvenom nahodjenju vlasnika i na to sam reagovao jer to nije tacno, jer ne treba da se nipodastava neciji rad, trud i vreme zato sto kotur nije zakazao prijateljsku, kontaktirani su svi vlasnici bez pretpostavki da li zna ili ne zna sta i kako se radi.. Sto se treninga tice, radjeno je bolje nego ikada, a kad vec pitas odakle znam da nismo nikada imali ovoliko igraca pa znam zato sto sam ja koturu sredjivao spiskove i video sa cime raspolazemo kada je preuzeo repku.. Jako dobro znam sta sve moze da se desi dok oni ne dodju do mlade repke i zato ljudi koji su preuzeli posao treba da nastave istim tempom da bar pola od tih igraca izguraju do kraju, i takodje da se svi kontaktiraju bez bilo kakvih predrasuda i pretpostavki.. Vidim da si ti preuzeo brigu o centrima od 19 godina a ja imam jednog takvog preko 10k i ti mene jos nisi kontaktirao i ko zna koga sve, a nedelje prolaze i igraci propadaju..

Nemam nameru ponovo da ti objašnjavam post, jer ovde dolaze do izražaja one babe i žabe. Očigledno je logika bila zapostavljena u školi.

Nisam preuzeo brigu o centrima od 19god, nego o najboljih 20-ak koje me je Sire zamolio da preuzmem. Tvoj igrač nije među njima, pa shodno tome nisi ni kontaktiran, a i to što visi na transfer listi mu baš ide u prilog kako ti je on prioritet. I mani se ove trule retorike koju stalno ponavljaš kako nedelje prolaze i igrači propadaju. Niti ste Vi to bili, niti je bilo ko od nas ko pomaže i ko će pomagati u treningu neki Bogom dani Mesija koji svojim savetima diže 3 skila svake nedelje! Ako ste se cimali toliko koliko kažete, onda niko od tih igrača ne bi trebalo da propada, jer ste njihovim vlasnicima objasnili sve oko treninga, zar ne?

This Post:
00
149781.348 in reply to 149781.347
Date: 7/16/2010 11:02:04 AM
Overall Posts Rated:
178178
E dobro je da si ovo napisao, pa posto je na tl sad ljudi ovde mogu da vide i uporede kakav kvalitet imaju tih 20-tak boljih.. I ovaj moj los igrac ce sa 21 godinom imati platu bar 80k kakvi su nam sada prvi i najbolji centri u mladoj repki, verovatno i vise, a zamisli sta ce imati tek tih 20-tak koji jos imaju i mnogo veci potencijal pa ce koristiti kasnije i A repki.. Samim tim moze da se vidi kakav je rad bio,i koliko su truda i vremena ulozili ljudi koji su to radili.. Sad i ti tako nastavi da ovaj moj ocajan igrac ne zavrsi kao najbolji kad dodje do mlade repke a u velikom je zaostatku.. A onda cu da reagujem i ako tebe neko bude optuzivao da nisi nista radio, i da su za to zasluzni samo vlasnici koji su radili po sopstvenom nahodjenju.. Jako dobro sam upoznat da je moj centar tek 22 igrac na listi prema plati,i jako sam srecan sto imamo toliko kvalitetnijih igraca, ali ja nisam bitan jer ne mozes ti mene nista novo da naucis oko treninga sto ne znam pa samim tim ne moras ni da me kontaktiras, ali trebalo bi malo da prosiris tu listu jer ima sijaset takvih igraca kod vlasnika koji ne znaju mnogo i koji ce prestati sa kvalitetnim treningom ako ne budu kontaktirani i ne budu i dalje usmeravani sta da rade, onih koji ne citaju forum i nemaju pojma ko je preuzeo brigu o tim igracima pa i dalje salju poruke likchini koji ovde vise ne postoji.. Imas igraca koji imaju dobar potencijal ali nisu imali dobre pocetne skilove pa ih samim tim nema na toj listi ali vremenom mogu napredovati i sluziti A repki.. Jednom prilikom si spomenuo sta sve moze da se izdesava dok ne dodju do mlade repke, pa ako sada radis sa samo 20-tak igraca procenat propalih moze da bude prilicno visok i mozes doci u situaciju da ti vec sledece sezone ostane samo par igraca, sto se iskreno nadam nece desiti i da ce bar pola nastaviti u istom ritmu..
A ovo ko je sa kim cuvao ovce, ko je sa kim isao u razred i na fakultet, kome je logika zapostavljena i ostalo necu da komentarisem i da ulazim u bezpotrebna prepucavanja.. O tome cemo moci da sudimo i zakljucujemo ako se ikada licno upoznamo, a ovako mozemo u nedogled sto sumnjam da nekog zanima da cita.. Ovde smo pricali i pricamo o mladoj repki i radu oko nje, a svi imamo isti cilj da ona bude sto bolja, pa se fokusiraj na pricu o tome ako imas sta da kazes a ne na moj privatni zivot o kojem nemas pojma i definitivno nemas sta da kazes..

This Post:
00
149781.349 in reply to 149781.348
Date: 7/16/2010 11:28:55 AM
Scorpions Mld
II.2
Overall Posts Rated:
280280
Da se dalje ne bi raspravljali ja pisem post...

Napisao sam da svi oni koji ne budu kontaktirani meni licno posalju mail sa skilovima igraca, pa cemo ih dodati.

Nisu se mogle za dan ipo pregledati sve ekipe i napraviti spisak toliko ogroman koliki insistrate da bi trebao da bude.

Znas li ko je imao spisak svih tih igraca koje ste vi skautirali i pomagali oko treninga??
Pa sto niko nije rekao: Ej Sire, evo ti brate spisak svih igraca od 19 godina, ti samo popuni koliko je ko napredovao!! Na sve to znali ste da je Kotur na pripremama! I ko drugi moze to da uradi??? Ili vi da idete od igraca do igraca pa da trazite od vlasnika update skilova. Jel tako??

Ja sam licno procenio da ovih 35 -40 igraca od 19 godina imaju kvalitet i potencijal da postanu neko i nesto..Da sam imao vise vremena mozda bih jos nasao... Zato svako ko misli da ima dobro treniranog klinca do sad nek mi se lepo javi i nije nikakav problem...

Zato ne znam sto vise dizete frku??

Sve sto nekome nije jasno, moze mi slobodno polati mail ili pitati ovde. Ako je za public ja odgovaram ovde, ako nije saljem mail...

Zivi bili

Sire

This Post:
00
149781.350 in reply to 149781.349
Date: 7/16/2010 12:40:06 PM
Scorpions Mld
II.2
Overall Posts Rated:
280280
Evo pregledao sam taj spisak C/pf 19 godina. 1 igrac koga nisam ja do sad ubacio na spisak je dodat. Evo sad da ispostujemo i tu brojnost koju trazite, radimo sledece. Treba mi jedan menadzer koji ce da pomogne repki oko pomoci treninga igraca koji su na poziciji C i Pf imaju 19 godina i potencijal <= 6.

ima li zainteresovanih?

Advertisement