Po statečném výkonu jsme se ctí vypadli z turnaje útěchy po prohře 105:112 na hřišti asi největšího favorita na celkové vítězství. Bohužel nám nevyšla třetí čtvrtina, která se ukázala klíčovou. Ještě zhruba 30s před koncem to bylo 102:104 a měli jsme míč.
Trochu si říkám, jestli jsem v obraně neměl vsadit na osvědčenou taktiku Man to Man. Soupeř měl i přes Look Inside poměrně vysokou úspěšnost u vnějších hráčů a jak jsem se díval, moc z košů vnějších hráčů nebylo po jejich náběhu pod koš.
PG - 65% (15-23) - jen 39 minut
SG - 55% (11-20) - 60 minut
SF - 37,5% (3-8) - jen 45 minut
PF - 35% (7-20) - jen 45 minut
C - 45% (9-20) - 51 minut
někteří hráči, hráli na více pozicích (SG, C), takže ty střely nejsou úplně přesné, mohli některé z nich udělat na jiné pozici.
Samozřejmě je otázkou, jak by při Man to Man vypadlo rozložení jejich střel a jestli bychom tím dokázali snížit úspěšnost guardů více než by se zvýšila úspěšnost podkošových hráčů.
Trochu mě zklamal trenér, protože přes příkaz Let Coach Decide nedal více prostoru hráčůlm z lavičky, kterým se dařilo, jako např. Penabad na SF, případně Jíša na PG. Překvapili mě trochu nepříjemně Teplanský a Portavales, kteří se nedostávali do koncovky a Žáček, který měl tristní úspěšnost, takže v ofenzivě tým táhl téměř sám Noya. Žáček alespoň nepouštěl jejich SF ke střelbě.