BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 V.

U21 V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
246064.341 in reply to 246064.340
Date: 11/6/2013 4:02:11 PM
Overall Posts Rated:
411411
és mi köze ennek a blankhoz?

This Post:
00
246064.342 in reply to 246064.341
Date: 11/6/2013 4:16:54 PM
Overall Posts Rated:
350350
(246064.339) itt kérdezted, én csak feleltem a kérdésedre.

a blankhoz visszatérve klubszinten nevelőknek nagyon nem ajánlott. Totálisan elcseszheti az időket és megkeverheti a posztokat.. :( válogatottnál is annyi előnye(?) van, hogy több időt a cseréknek már ha ez előny egy éles meccsen lásd szerb-magyar nt meccset.

This Post:
22
246064.343 in reply to 246064.342
Date: 11/7/2013 12:46:53 AM
Overall Posts Rated:
411411
Válaszolsz mindenre valami hülyeséget. Ez az u21-es topic próbálj meg az u21-ről beszélni. Nem össze vissza. Pontosítom a kérdést, mert látom nehezen fogod fel:

Mit ír a wiki a blank taktikáról válogatottaknál alkalmazva?

This Post:
00
246064.344 in reply to 246064.343
Date: 11/7/2013 4:28:08 AM
Overall Posts Rated:
350350
Semmit nem ír, de amit tudok a blankról, azt leírtam.
Ismételjem újra, nem érted???

Ha már szóba került a holland-magyar focimeccs.. ott bizony örülhetünk, hogy megúsztuk 10 alatt! Ergo a hollandok közt a maximalista egyének még bosszankodhattak akár- én is maximalista vagyok,mint már mondtam párszor, én is bosszankodnék, ha holland lennék-, hogy a fenébe nem tudtunk ezeknek a falábúaknak egy 10-est rúgni vagy lehetett volna 10 közte a kimaradt ziccerek, kapufákat is beszámítva. Én is a bentmaradt lehetőséget (+8-10 pont) hiányoltam és nem azt, hogy csak 54 ponttal nyertünk.

A gombás hasonlatot meg konkretizálom:
Tegyük fel, hogy az 1-1 az megfelel a vargányának
a 3-2 pl az őzlábgombának, de én nem, csinálnék semmilyen kaját a taplógombából vagy galócából, ami nálam a használhatatlan egészpályás taktikának felel meg.

Másfelől kérdem, hogy egyáltalán minek nekünk kockáztatni a védekezésben? Ezt mondtad mindig te is! Erre tanítottad a népet a fórumon...
Mi vagyunk a sokkal jobbak, reszkessenek az ellenfelek és ők bazírozzák valamerre a védekezésüket és nem nem nekünk kéne rizikózni még ezzel is.

Ui: szándékosan kiemeltem a lényeget, hogy megértsétek végre...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2013 4:35:37 AM

This Post:
44
246064.345 in reply to 246064.344
Date: 11/7/2013 4:59:32 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ha fingod sincs, hogy a blank taktika mellett egy válogatottnál hogy működhet egy egészpályás letámadás, illetve halvány lila gőzöd sincs arról, mi az előnye a blanknak a normál taktikázás helyett, akkor jobb ha csöndbe maradsz, és nem szólsz bele a "nagyok" dolgába, mert totális baromságot minden hülye tud írni. Leírhatod 3x 4x is ugyan azt a baromságot, elolvasom akkor is ha 6x írod le, a lényeg ugyan az, fogalmad sincs miről hadoválsz itt és kész. Majd ha egy átfogó taktikai elemzést tudsz nyújtani nekünk az egész pályás letámadás előnyeiről és hátrányairól blank felállás mellett, akkor kritizáld itt egy másik manager döntéseit. Amíg tapogatózol mint Pistike a sötét padláson, addig szerintem jobb, ha nem keveredsz ebbe a témában vitába senkivel. A játékban van több védekezés több támadás azért hogy használjuk. Mindegyiknek megvan az előnye. Ha ezt az előnyt egy csapat ki tudja használni, akkor azt a taktikát kell választani. Ha nem tudsz 3 előnyt felsorolni az egész pályás letámadás javára az 1:1 ellen, akkor nem értesz az egészhez. Ha meg fel tudsz, megértheted, hogy miért ezt választotta a kapitány. Ezen nincs mit tovább ragozni. Vagy kompetens vagy a témában és akkor nem értem miről hadoválsz, vagy inkompetens vagy, akkor meg ne írj ide hülyeségeket!

Azt, hogy miért kell "kockáztatni" ha jól emlékszem Domi 2x is leírta. És nem mellesleg 54 pontos győzelemnél milyen kockáztatásról is beszélünk? Tegnap megbeszéltük nem 8-10 pont maradt bent a meccsben, hanem 2-3 pont. Nem mindegy. Annak a 2-3 pontnak meg nagyon megvannak az előnyei, Domi megírta miért. Hozzád ezek szerint nem jutott el az infó, vagy ha igen nem akarsz tudomást venni róla. Örülünk neki, hogy kiemelted a lényeget, mi debilek máshogy nem értenénk meg. Köszönöm a többi 200 felhasználó nevében is aki ide fog tévedni!

This Post:
11
246064.346 in reply to 246064.345
Date: 11/7/2013 5:14:31 AM
Overall Posts Rated:
350350
Kérlek fejezd be a személyeskedést. Én nem tetem veled, se senkivel!
Másfelől ugyanezt kérdezném tőled, amit tőlem kérdezel:

Sorold fel az előnyeit és elemezd a blank taktikára vetítve! Nem fogsz tudni semmi konkrétat Te se mondani,meg senki sem tud az alkotókon kívül. Tudtommal csak a BB-ék látnak bele a motor pontos működésébe a többi személy csak hadovál, találgat, blöfföl, tapogat a sötétben,mint pl én, te, Domi, kukubence stb..stb
Tehát semmi alapod nincsen "kioktatni" senkit. Te sem vagy nagyobb "nagy" itt senkinél sem.

nem szólsz bele a "nagyok" dolgába

Ezen meg jót röhögök.. :DDD Sorold már fel a valódi nagyokat!
Ki nyert utoljára valamilyen trófeát hazánknak? Elég rég volt, de én még emlékszem, a computerem mellől "testközelben" voltam ha jól rémlik...

http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2013 5:43:56 AM

This Post:
00
246064.347 in reply to 246064.346
Date: 11/7/2013 6:45:11 AM
Overall Posts Rated:
411411
Köszönöm szépen ezt a választ vártam tőled!

Egészpályás letámadás: Nagyban növeli a labdaszerzések számát, jó erőnlét kell hozzá, a védekezés és a lepattanózás rovására megy. Nagyon gyors tempó.

Ezt a BB-k írták tudtommal. Na akkor nézzük az előnyöket!

1. Nagyban növeli a labdaszerzések számát az 1:1hez képest! 21 eladott labda az ellenfélnél!!!!!

2. Nagyon gyors tempójú védekezés, ami nagy előny egy gyors tempójú támadás ellen! Mit ad isten, pont egy gyors tempójú kinti játék ellen használtuk, 31/5 volt a dobásmutatójuk 3 pontosról magáért beszél!

3. A gyors védekezés és támadás gyors játékot szül, ami több dobás kísérletet jelent mindkét félnek, ez az egyik legnagyobb előnye az 1:1 ellenében.

Ezen a meccsen az ellenfél 23%-al dobott, így csak nekünk jelentett hatalmas előnyt a több dobási kísérlet, nekik nem. Ha kielemezted a meccseiket, láthattad, messze ellenünk dobtak a legrosszabb százalékkal, ami annyit jelent a védekezésünk bejött. Messze mi dobtunk rá a legtöbbet ellenük, ami annyit jelent a taktika működött.

Fontos leszögezni, jó erőnlét kell hozzá, akkor, ha az alap beállítások közül választasz magadnak, hiszen akkor egy kezdő 32+percet játszik alap esetben. Jelen esetben ugye erről nem beszélhettünk, a játék percek szépen eloszlottak, mindenki annyit pihent amennyire szüksége volt. És itt jön be a képbe a blank. Ez a blank hatalmas előnye, ezt szerettem volna tőled hallani, de idáig nem jutottál el taktikailag. Mivel ezen a szinten szinte alig van különbség kezdő és csere között (nem úgy mint klubszinten) ezért egy ilyen taktika a blank mellett rettentő jól működhet. Ezt láttuk a mostani meccsünkön is.

Nézzük a hátrányokat:

1. Védekezés rovására megy. Vagyis esik a védekezés értékelése a meccsen, ez esetünkben meg is történt!

DE

9/5 és 10/6 ha jól látom kintre bentre le lettek védekezve. Ha 1:1-el megyünk lehet akkor nem 23%-al hanem a lassú védelem miatt 30%-al dobtak volna, több időt engedünk volna nekik a támadások kiépítésére, kevesebb kísérletük lett volna, de nem ugyan ezzel a százalékkal. Nem nyert volna a csapat 8-10 pontot ebben biztos vagyok. Viszont az is biztos, ha 1:1-el védekeztünk volna, sokkal több időt töltenek a mi térfelünkön, ami tőlünk vesz el támadási lehetőségeket. Ez kevesebb rádobást kevesebb pontot eredményez! Ez nem találgatás, ez tömény matematika! Lehet kevesebb pontot kapunk, de sokkal kevesebbet is dobunk, ergo ugyan ott lyukadunk ki.

2. Kevesebb védő pattanó!

Több kísérlet több pattanó, kevesebb kísérlet kevesebb pattanó! Az egész pálya ellen több támadást indíthattak, mivel felgyorsítottuk a támadásukat, ezért alapjáva véve több pattanót szedhettek, jelen esetben +6-8 pattanóról beszélünk, amiből kb 2 a megnövekedett támadás szám hatása, nem a védekezés hátrányának a hatása. maradt tehát kb 6 pattanó ami teljes mértékben a támadásnak köszönhetően adtunk oda az ellenfélnek. 23%-os dobásmutató mellett 1,38 kosarat jelent, ami kb egy bedobott hármas. Ha ekkora fölényed van védekezésbe, amekkorát mi tudtunk elérni egy ilyen gyenge csapat ellen, hagyni kell dobálni őket, a palánkot csak 1x találják el 6 kísérletből. Ez számokkal kifejezve annyit jelent, 3 pont hátrányt jelentett az egész pályás letámadásunk az 1:1 ellenében ha a pattanókra vetítjük le az egészet!

Összegezve a meccset utólag, az eddigi csapatokhoz képest sokkal több kísérletet engedhettünk meg magunknak, ami több támadó pontot engedélyezett. Kaptunk a pattanózás miatt cirka +3 pontot. Ellenünk dobtak az idei szezonban a legrosszabb százalékkal és a legkevesebbet. Ezt nem lehet jobban leírni, DOMI egy taktikai TALENTUM a meccs alapján! Ezek után te kritizálod azt a taktikát amivel mentünk?

Azt meg hajlamos vagy elfelejteni, az sok edző kemény munkája volt, amit te elértél azzal a csapattal. Volt egy arany generációnk, amivel szép eredményt értél el, de azzal a csapattal el is kellett érni azt az eredményt!

This Post:
00
246064.348 in reply to 246064.346
Date: 11/7/2013 6:47:53 AM
Füred Celtics
III.12
Overall Posts Rated:
155155
min 50meccset játszottam blank taktikával Te mennyit? 50meccsnél talán már lehet vele tapasztalatom.
Személyeskedést pedig Te fejezd be mert az elmúlt 2napban nem egyszer írtad le a nevemet és jelzőt is használtál rám.

Azt hiszem teljes mértékben kitárgyaltuk a Bahamák elleni meccset, ideje továbblépni.

This Post:
00
246064.349 in reply to 246064.347
Date: 11/7/2013 7:10:00 AM
Overall Posts Rated:
350350
Bocs

Az előnyök 2-es ponthoz korrigállak
Bahama sok futás ment, az pedig normál tempós és nem gyors
Sok futással: kinti/középtávoli dobások, normál tempó.

Ha megnézed a Tunézia meccsünk (ott 1-1 volt a védekezés) szó szerint 21 eladott labdája volt nekik is, igaz gyengébbek,mint Bahama. Vagyis nem azon múlik, hogy mit védekezel, hanem az ellenfél mennyire béna úgymond.
Az eladott labda azt hiszem a labdavezetésen is múlik, akkor lesz sok az ellenfélnek, ha ebben a skillben kimondott gyengék
Mindensetre a lényeg, hogy gyors támadás kell, abban viszont kétkedem, hogy egy nagyon gyors védekezéssel nem magunktól veszünk el pontokat?

Blankhoz még annyit: láttam már nagyon durva cseréket nt meccseken, pl ir-be vagy dh-ba rakott centerek ecs-ék vagy centerbe tett bedobók...
Nem tudom, de ez elég rizikós lehet egy éles meccsen...
Ha meg szinte mindenkit fixálunk adott posztra, az nem blank legalábbis nem classic blank, hanem csak pseudo blank :)

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/7/2013 7:11:25 AM

This Post:
00
246064.350 in reply to 246064.349
Date: 11/7/2013 7:27:55 AM
Overall Posts Rated:
411411
Köszönöm

This Post:
22
246064.351 in reply to 246064.11
Date: 11/9/2013 11:54:03 AM
Overall Posts Rated:
310310
Nem akarom offolni az átigazolási topikot, ezért ide írom a véleményem.
Többször felmerült már, hogy sajnos kevesen akarnak edzeni, meg szar az edzetési/eltartási rendszerünk és rendszerint jön a válasz, hogy nincs normális magyar ifi a piacon, meg ha van, akkor horror áron, meg a "rohadt tréderek" miatt nem jut hozzá magyarhoz, aki tényleg edzeni akar.

Visszautalnék erre a hozzászólásra: (242330.348)
Itt ugye Domi is leírja, hogy 20 magyar játékosból 3 maradt itthon, a többi ment külföldre (247824.1)
Lássuk, mi is lett a meghirdetett játékosok sorsa.

(31196765) 2.909 fizetés, szupersztár pot, tökéletes magasság. 308k-ért ment spanyol ötödosztályba.
(31195630) 2.858 fizetés, szupersztár pot, elfogadható magasság. 56k-ért ment spanyol negyedosztályba.
(31194717) 2.702 fizetés, MVP pot, jó magasság. 64k-ért ment harmadosztályba, Hong Kongba.
(31195020) 3.498 fizetés, húzóember pot, kicsit magas. 90k-ért ment francia negyedosztályba.
(31196480) 2.423 fizetés, legenda pot, tökéletes magasság. 777k-ért ment Szingapúrba, legalább a draftoló csapat jól járt.
(31194963) 1.946 fizetés, MVP pot, tökéletes magasság. 203k-ért ment lett negyedosztályba.
(31195553) 4.376 fizetés, szupersztár pot, tökéletes magasság. 600k-ért maradt itthon.
(31195010) 3.268 fizetés, húzóember pot, elfogadható magasság. 125k-ért ment Fülöp-szigetekre, másodosztályba.
(31195097) 2.880 fizetés, húzóember pot, kicsit magas. 16k-ért ment litván ötödosztályba.
(31194969) 2.282 fizetés, húzóember pot, jó magasság. Maradt az őt draftoló csapatnál.
(31194649) 4.215 fizetés, szupersztár pot, jó magasság. 260k-ért ment lengyel negyedosztályba.
(31196420) 3.646 fizetés szupersztár pot, jó magasság. 600k-ért maradt itthon, 10 nappal később 1 milláért továbbadva ausztrál harmadosztályba. Legalább két csapatunk is keresett rajta...
(31195864) 2.789 fizetés, szupersztár pot, jó magasság. 275k-ért maradt itthon.
(31196950) 2.399 fizetés, MVP pot, jó magasság. 624k-ért ment spanyol élvonalba, most 1 milláért van piacon.
(31194971) 2.267 fizetés, húzóember pot, elfogadható magasság. 12k-ért maradt itthon.
(31195852) 3.136 fizetés, legenda pot, tökéletes magasság. 300k-ért ment lengyel ötödosztályba.
(31194540) 2.612 fizetés, húzóember pot, elfogadható magasság. 7k-ért ment lengyel harmadosztályba, továbbadva 55k-ért portugál harmadosztályba.
(31195047) 3.630 fizetés, húzóember pot, elfogadható magasság. Maradt az őt draftoló csapatnál.
Kicsit helyesbíteném Domi számolását, 18 emberből (két játékos kétszer volt linkelve), 5 maradt itthon.

Mi a tanulság? Ne másban keressük a hibát! Lehet szidni a trédereket, meg a hülyéket, akik túlzó áron rakják ki a draftoltjaikat, de az igazság az, hogy 100k alatt is mennek el külföldre u21 esélyes játékosok, 300k-ért meg már olyat lehetett (volna) venni, aki szinte garantáltan bekerül (jó magasság, minimum szupersztár pot, fizu alapján jó indulók), már persze ha valaki tényleg edzi is végig becsülettel. Ismerjük be szépen, hogy van kb 8-10 ember akit érdekel annyira a válogatott, hogy hajlandóak pénzt áldozni egy magyar ifire, akit edzenének. És ezt nem szezononként 8-10 emberként kell érteni, hanem összesen. Idén volt talán 2-3.
Az öt itthon maradt magyarból kettő maradt az őt draftoló csapatnál (nem a legesélyesebbek sajnos), egy ment negyedosztályba (az egyik leggyengébb draftolt a felsoroltak közül) és kettő cserélt gazdát normális áron, szerencsére ők még jó draftnak is mondhatók. Ugyanakkor elengedtünk egy 221 centis legendát 300k-ért, két abszolút edzhető MVP-t 64k-ért, illetve 203k-ért, meg egy rakás szupersztárt és húzóembert (u21-be bőven elég, saját csapatba meg főleg), fillérekért. Amíg ennyire nincs kereslet a magyar ifik iránt itthon, addig szerintem ne legyenek vérmes reményeink.

Don't feed the troll
Advertisement