Sziasztok!
Köszönöm, hogy újfent megválasztottatok, annak ellenére, hogy sikerült elnéznem a dátumokat, így nem volt beszédem. Ezt pótolnám most, hogy tudjátok, mire számíthattok a következő két szezonban a válogatott környékén.
Mint azt bizonyára észrevettétek, mióta átvettem a válogatottat, elég sokat estünk vissza a rangsorban. Szégyellem, ebben valószínűleg én is benne vagyok, nem mindig van időm megfelelően scoutolni, segítség híján pedig lehet, hogy nem fedeztem fel minden esélyes játékost, nem jutottam el mindenkihez. Ezen kívül sokszor rossz taktikát választottam, nyerhettünk volna több meccset is.
Mostantól igyekszem ezekre jobban odafigyelni, ugyanis az eddigi kulcsemberek elkezdtek kiöregedni – bár a keretben lévő egyik 33 éves játékos szintet lépett pénteken, vele még akármi is lehet… - az utánuk következő 1-2 korosztályból a legjobbak viszont már most kerettagok. Így nincs más megoldás, meg kell kezdeni a fiatalítást, hozzá kell nyúlni a 24-25 évesekhez, el kell kezdeniük tapasztalatot szerezni válogatott meccseken. Nincs kizárva, hogy ez további vesztes meccseket hoz az elején, de van köztük néhány nagyon jó játékos, akik ha továbbra is megkapják a megfelelő edzést, illetve formában lesznek tartva, akkor megindulhatunk felfelé.
Hab a tortán, hogy továbbra is jó a kapcsolat az U21-gyel, Wenger nagyszerű munkát végez, majdnem napi kapcsolatban vagyunk, támogatjuk egymást. Biztos vagyok benne, hogy sok nagyszerű játékost fog adni a jövő felnőtt válogatottjának a tanácsaival.
100 szónak is 1 a vége: a következő két szezon jelszava a fiatalítás.
Aki érez magában erőt, és némi ideje is van, szeretne segíteni akár játékos megfigyelésben, akár több szem többet lát alapon a megfelelő taktikák kitalálásában, az szóljon bátran!
Köszönöm a támogatást!