BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
159725.348 in reply to 159725.347
Date: 11/19/2010 1:03:25 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
z innej beczki :)

mam gracza o potencjale 4 ciekawe czy da się wykształcić go na U21 Hiszpanii :)
ma to być SF pod kosz..

z pewnością nie :) przy 10-15k Ci się zblokuje :)

zobaczę po tym sezonie w tej chwili ma 8 tysiaków pensji :)

a że SF to ma szansę na równy rozwój :)

a mówisz 10-15? właśnie pokazywało porównanie że do dwudziestu kilku :) ale to chyba sprzed obniżek

no i tak czy siak to mój zamysł by w wieku 21 lat był bliski wyczerpania potencjału i do tego solidny gracz na 3-4 ligę :)

a nie wiem :) wydaje mi się, że mój się przy 13k zablokował :) ale może po prostu miał pecha :)

uuu no to musze się zakręcić..aaa no waśnie a jakby teraz dowalić mu trening albo lepiej przestać trenować by pensja stała..to blok nadejdzie mimo wszystko ?

This Post:
00
159725.350 in reply to 159725.349
Date: 11/20/2010 2:47:20 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
ja nie wiem po co Ty trenujesz takich niskopotencjałowców ;-)

kasa misiu, kasa... ;)
chcę przetestować co i jak - jak pisałem w tej chwili jest taki :

Rzut z wyskoku: porządny Zasięg rzutu: tragiczny
Obr. na dystansie: przeciętny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: sprawny Podania: żałosny
Rzut z bliska: silny Obr. pod koszem: znaczący
Zbieranie: silny Blokowanie: porządny
Kondycja: tragiczny Rzuty osobiste: okropny

chcę powoli wrzucać trening góry (presja + którykolwiek z rzutów obwodowych) może na końcu 1 na 1 jeszcze wejdzie...no i jaki wtedy będzie przy końcu sezonu? (nie miał trenowanej góry więc nie wiem jakie ma podpoziomy)
a kupiłem go sezon temu za 30 tysięcy bodajże

From: Big Z

This Post:
00
159725.351 in reply to 159725.350
Date: 11/20/2010 8:26:20 AM
Overall Posts Rated:
6363
Najlepiej go sprzedaj pod koniec sezonu, a przerwie międzysezonowej, kiedy ceny są niższe, kupisz podobnego z wyższym potencjałem.

Jeśli będziesz go dalej trenował, to zrobisz z niego niezłego zawodnika, ale w dłuższej perspektywie tylko rezerwowego lub do początkowych rund PP więc zastanów się czy tego chcesz. Ja mam gościa, który takie role spełnia (potencjał 5, 27 lat), ale będę próbował go sprzedać pod koniec sezonu, bo nawet na PP robi się za słaby.

Rzut z wyskoku: znaczący Zasięg rzutu: porządny
Obr. na dystansie: porządny Kozłowanie: niezdarny
Wejście pod kosz: tragiczny Podania: porządny
Rzut z bliska: sprawny Obr. pod koszem: porządny
Zbieranie: silny Blokowanie: żałosny
Kondycja: porządny Rzuty osobiste: znaczący

From: m4ti_

This Post:
00
159725.352 in reply to 159725.322
Date: 11/20/2010 4:13:12 PM
Overall Posts Rated:
2121
Widzisz? Nie odniosłeś się do żadnej kwestii, pytania Tobie zadanego, tylko bez wyrzutów sumienia odbijasz piłeczkę. Hawkeyed zrobił i dalej robi dla (pomimo krytyki ktora Tobie tak przeszkadza w pracy) o niebo więcej niż Ty. Także zbastuj ;) Poza tym oprócz tych 20 latków napewno jest już wiele 18tek z SS10>60

Czyli ja nic nie robiłem, w ogóle nic. Ok niech tak bedzie. Ale powiedz mi do cholery co ten Hawkeyed zrobił? Co zrobił dla NT? Ilu graczy wyszkolił? Co osiągnął? Powiedz mi o jego dokonaniach po prostu bo sam jestem ciekaw(może za rzadko na forum wchodze?). No chyba, że mieszanie z błotem vinniego uważasz, za osiągnięcie i sukces. Gratuluje takiego toku myślenia. Teraz VJ wygrał z Węgrami, dużo silniejszymi kadrowo od nas i to chyba pokazuje, że ten system krytykowany przez "nową falę" jest zły. Ale poczekajmy jeszcze kilka meczów, może uda się coś dzióbnąć ;]
Schrzaniłem sprawę to fakt ale ostrzegam Was przed takimi "mesjaszami". Wielu już takich tutaj było i teraz ich ... niema.

Szkoda, że niektórzy managerowie dali się w to wszystko wplątać.

@Asta
Odpisałem jednym zdaniem, bo nie lubie jak mnie krytykują osoby które tylko czekają aby mnie zaatakować. Przed meczem jakoś nie widziałem postów od tego Orła. Dopiero po meczu zaczęły się ochy i achy. Głównym powodem jednak powodem tak krótkiej mojej wypowiedzi był to, że nie było mnie w domu przez 2 dni a nie chciałem sobie zaśmiecać głowy takimi osobami:).

From: ozi90

This Post:
00
159725.353 in reply to 159725.352
Date: 11/20/2010 5:43:22 PM
Overall Posts Rated:
6363
(może za rzadko na forum wchodze?)

Zdecydowanie. Jakbyś wchodził to wiedziałbyś, że nie podoba mi się podejście hawk'a do podzialu mlodych i dissowanie vinniego. Wiedziałbys też że jestem za VJ i u-21 i w minimalnym stopniu uczestniczę w u-21. Ale samo prowadzenie graczy od poczatku w celu ich wyszkolenia do NT jest nielada wyczynem i organizacja tego jest jak najbardziej porządana. A hawk to wlasnie ogarnia. A ty? Ty jesteś selekcjonerem, jednym z najlepszych w historii. I jestem niezwykle dumny, że mi odpisałeś. Propsy!

From: Astarotte

This Post:
00
159725.354 in reply to 159725.352
Date: 11/21/2010 6:00:44 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211

@Asta
Odpisałem jednym zdaniem, bo nie lubie jak mnie krytykują osoby które tylko czekają aby mnie zaatakować. Przed meczem jakoś nie widziałem postów od tego Orła. Dopiero po meczu zaczęły się ochy i achy. Głównym powodem jednak powodem tak krótkiej mojej wypowiedzi był to, że nie było mnie w domu przez 2 dni a nie chciałem sobie zaśmiecać głowy takimi osobami:).

luzik luzik ..ja po prostu lubię czytać i ciekawiło mnie co i jak w kadrze. Wiesz sam trenuję gracza i jestem żywo zainteresowany jacy zagrają a jeśli już wtopa to dlaczego i tyle

trzymaj poprzeczkę otoczki sprzed dwóch spotkań bodajże gdzie przed meczem i po było coś pisane:)

From: Czesław

This Post:
00
159725.355 in reply to 159725.354
Date: 11/21/2010 7:44:19 AM
Overall Posts Rated:
179179
Czołem:). Dzisiaj na TLu kończy się licytacja bardzo fajnego polskiego C ( JG ). Czy sztab wiedział o jego sprzedaży? Czy próbowano szukać mu drużyny w Polsce?

From: MuzG

This Post:
00
159725.356 in reply to 159725.355
Date: 11/21/2010 8:54:38 AM
Overall Posts Rated:
3030
Czołem:). Dzisiaj na TLu kończy się licytacja bardzo fajnego polskiego C ( JG ). Czy sztab wiedział o jego sprzedaży? Czy próbowano szukać mu drużyny w Polsce?

Szkoda że taka dziura w kondycji i koźle, ale reszta umiejętności rzeczywiście całkiem niezła jak na 22-letniego centra Znając życie i tak pójdzie do obcokrajowca, bo u nas jest tak zawsze że jak ktoś chce kupić dobrego Polaka to nic ciekawego na TLu nie ma, a jak świetni Polacy są na TLu to nagle nikt nie ma pieniędzy ;)

This Post:
00
159725.357 in reply to 159725.355
Date: 11/21/2010 9:01:39 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Po co nam Gurak? Mamy Węgrzyna!

From: B.B.King

To: MuzG
This Post:
00
159725.358 in reply to 159725.356
Date: 11/21/2010 9:42:16 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Szkoda że taka dziura w kondycji i koźle,

Nie ma co popadać ze skrajności w skrajność i przejmować się pojedynczymi dziurami u młodych zawodników. Przecież po to jest trening, żeby podnosić skille.
Nie ma wielkiego znaczenia jeśli jeden podkoszowy ma górne skille 7 7 7 7 7 1 a drugi 6 6 6 6 6 6. Suma i tak jest w obu przypadkach równa 36.
Tymczasem pewnie o pierwszym będzie się mówić, że dziurawy a drugim, że niebywale szechstronny.
Są całkiem podobni. Tylko powinni być inaczej trenowani, pierwszy powinien przez cały sezon trenować ten jeden wybrakowany skill a drugi równomiernie wszystkie sześć, po 2 tygodnie każdy. I wtedy się wyrównają.

Z kozłowaniem będzie trochę trudniej u wysokich, no ale 211 to nie ponad 220. Natomiast kondycja to już w ogóle niewielki problem, można podciągać nawet słabym trenerem (najlepiej z fitnessem). Skill jak skill, w dodatku łatwy do podniesienia bo nie ma wymagań w trenowaniu. Zawodnik nie musi mieć wyrobionych minut, może nawet być kontuzjowany (wtedy najlepiej podciągać). I nie ma co się śpieszyć. Bo kondycja podciągnięta spada i część treningu się marnuje. A okropna już nie może spaść, więc trening się nie marnuje.

Skille ma lepsze niż całkiem niezłe jak na centra. SS=97 w wieku 22 lat to świetny wynik. JW jak go ostatnio widziałem na TL-u to miał coś ledwo ponad 100, a jest 5 lat starszy. A SF-y, którzy grają w kadrze i którzy powinni być najwszechstronniejszymi zawodnikami, to też licytują się na sumy niewiele lepsze, trochę ponad 100.

No ale pewnie nie łapnie się do kadry. U nas C, 22 lat, SS prawie 100 nie ma szans zagrać, u nas grają C, prawie 24-letni, z SS=~75 ;-)

Co ciekawe ten Center z TL-a, był trenowany przez bota (ma w historii transfer jako wolny agent, czyli przez 6 tygodni musiał grać w bocie). Tak więc jak widać nawet boty potrafią lepiej trenować centrów niż skaut ;-)

Advertisement