Razlika u kvaliteti konferencija je ogromna, opet kod nas ispada 1 ekipa a tamo 4.
Znaš šta je najjače u svemu tome ?
Miševi:
- David Despi 22 godine, 113 337 plata
- Danilo Della Morte 22 godine, 87 125
- Suvad Gazić 22 godine, 75 985
KK Topnici
- Damil Egić, 29 godina, 150 481
- Spomenko Jocić 28 godina, 95 859
- Petar Jančić, 28 godina, 74 451
Blueordeadd
- Benjamin Delpy, 29 godina, 191 469
- Slaven Črlenec, 27 godina, 141 887
- Danko Medaković, 26 godina, 77 973
BC "Bosna XXL"
- Matija Vičan, 23 godine, 37 972
- Roko Pauro, 23 godine, 25 474
Znači ne računajući Joccy-ja i njegove Vertižane od 7 ekipa čak 4 ekipe aktivno treniraju igrače koji sve više preuzimaju ili su već preuzeli ulogu nosioca igre u početnim postavama. Svi ovi igrači su redovno u treningu i svake sedmice, polusezone, sezone su samo jači i bolji a time su i ekipe konkurentnije što opet govori o tome, da konferencija samo jača i postaje teža i zahtjevnija za igrati. Kvalitet se gomila a rosteri redovno napreduju i podižu kvalitet.
Kad na ovo dodaš tvoju ekipu gdje najslabiji član prve petorke ima oko 140tsp i Scorpione koji imaju bruku zarađenog keša te samo rotiraju i šminkaju ove 24-27 godina igrače u rasponu od 120- 130 TSP, jasno je da postaje nemoguće za pratiti ovaj tempo.
Ova sezona je opravdala ono što smo govorili na početku: da će biti paklena. Iduća će, to sa sigurnošću možemo tvrditi, biti mnogo, mnogo teža i zahtjevnija. Po dobrom starom običaju, vjerujem da ekipa koja uđe među plave biti jedna od jačih a ne puki prolaznik u ligi i to će učiniti da će borba od 2 do 8 mjesta biti veoma neizvjesna.
Ja sam evo drugu sezonu ušao u finale konferencije i to smatram ogromnim uspjehom s obzirom da još uvijek treniram igrače od 23 godine.
Nakon ovih relegacija i promocije novog člana plave konfe, ko god to da bude čupat će se za glavu a sve je izvjesnije i mi sa njim :D