BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > obustronny TIE

obustronny TIE

Set priority
Show messages by
This Post:
00
163343.35 in reply to 163343.32
Date: 11/8/2010 1:08:54 PM
Overall Posts Rated:
88
Oj Czesław, Czesław (i Joker wcześniej) wychodzi na to, że w PLK to normalnie sami don Kichoci z Sancho Pansą przy boku... osobiście nie mam nic przeciwko umawianiu, fakt, że na 3 umówione 2TiE w niższych ligach 3 razy przegrałem (Leszek i ten 1 PP ech;)), trochę mnie nastawił negatywnie do tej taktyki (tak to jest taktyka a nie jakiś szwindel), ale mimo wszystko nie ma co się zżymać, jeżeli kogoś bawi umawianie to proszę bardzo. Osobiście jak mogę to gram TiE i ta taktyka może nic wielkiego mi nie przynosi ale lubię mieć dwucyfrowy entuzjazm i nic na to nie poradzę;), pewnie też dlatego jakoś specjalnie nawału BB@ w tym temacie nie otrzymuję bo wiadomo, że szansa iż zagram TiE jest duża... ale wiem, że w PLK się drużyny umawiają i twierdzenie, że jest inaczej wybaczcie szanowni Prezesi jest naiwnością. Teraz możecie mnie spalić na stosie... aaaa ja osobiście Czesław lubię umawianie się na TiE-Normal, polecam zwłaszcza w meczach z Jax'em, na pewno biedny chłopina zgodziłby się zagrać TiE gdybyś ty mu w odpowiedzi nie wyszedł z CT:)

Last edited by al_said at 11/8/2010 1:09:23 PM

This Post:
00
163343.36 in reply to 163343.35
Date: 11/8/2010 1:52:38 PM
Overall Posts Rated:
179179
Al, chyba do końca się nie zrozumieliśmy;), ja również uważam to za swego rodzaju taktykę gry. Jak już wspomniałem w sezonie w którym wszedłem, pojawiło się całkiem sporo beniaminków w G8. Natomiast spadli dobrzy znajomi, którym o wiele łatwiej było się umówić na TiE. nie widzę w tym nic złego, mimo że mogło mnie to czasem wkurzać;). Natomiast jak pojawiło się tylu gotowych do walki o utrzymanie do krwi ostatniej to i CT nieraz oberwać stara Gwardia mogła. Od tego czasu mam takie wrażenie, że tych umawianych gier mniej jest,nawet korsarz czy Szefciu czasem wspominali, że entuzjam na poziomie 7 im wystarczy i nie raz częstowali normalem u siebie. Na pewno nadal ten proceder odbywa się, jednak ze względu na rotację i pojawianie się drużyn Prezesów nie tak znających się, jest tego mniej. Powtarzam jednak to moje odczucie;).
Tak jak pisałem, to nie żadne wybielanie się, umówiłe się na obustronne Tie może z dwa razy, podobnie było z ilością otrzymanych propozycji. Zresztą u mnie ciężko o tak skomlikowane zagrywkii, bo moja taktyka na grę w PLK jest niezmiernie prosta;) - na wyjeździe przyczajka, a u siebie masymalnie ostrzymy dzioby i pazury;).

From: Tomi.

This Post:
00
163343.37 in reply to 163343.33
Date: 11/8/2010 2:55:20 PM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
np. blefowanie w pokerze bo tu też nie wygrywa osoba z największą kartą tylko, mądrzejsza i sprytniejsza... .

To nie był chyba najmocniejszy przykład:)
Ale poddaję się...

Btw. Dla mnie to nie ma nic wspólnego ze zdrową rywalizacją ale wszystkie chwyty dozwolone. Przecież wszystko zgodnie z prawem.

Info z ostatniej chwili....
Właśnie JAX poruszył temat zmian w transferach, w których pisze o niezdrowej rywalizacji sportowej dzięki pozyskiwaniu mutantów na "chwilę" po czym ich sprzedawanie przed update pensji.
Sugerując się Twoim tokiem myślenia to w takich sytuacjach też nie widzisz pewnie niczego złego. Nie ma zakazu więc to tylko MĄDROŚĆ i SPRYT menadżerów prawda?

Last edited by Tomi. at 11/8/2010 3:20:59 PM

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Lukasevic

This Post:
00
163343.38 in reply to 163343.37
Date: 11/8/2010 8:04:47 PM
Overall Posts Rated:
4848
A chcesz karać ludzi za to, że wykorzystują okazję, aby wygrać mecz/mieć lepszy zespół jak najtańszym kosztem...dopóki nie łamią reguł na które się wszyscy zgodziliśmy to chwała im za to, że są dobrzy, ja tobie nie zabraniam robić tego samego ale jeśli jesteś głupszy czy bardziej leniwy to nie każ innym równać do ciebie... Ach te wasze typowe lewackie myślenie, braki w argumentacji nadrabiają populizmem i błędnymi argumentami:)

From: Ksiuu
This Post:
00
163343.39 in reply to 163343.38
Date: 11/9/2010 8:06:02 AM
Overall Posts Rated:
99
Też coś dodam do tematu :]

zobaczcie mój ostatni mecz z AZS UWM OLSZTYN
:)))))

This Post:
00
163343.40 in reply to 163343.38
Date: 11/9/2010 8:21:21 AM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
Póki co, to słabe argumenty mają "cwaniaki" Twojego pokroju. Bo przecież jak kombinatorzy mogą się moralnie bronić?
Ja nie uważam, że uczciwi ludzie są głupsi czy bardziej leniwi.
Przeciwnie, to głupi i leniwy zawsze będzie szukał DROGI NA SKRÓTY!!!!

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
This Post:
00
163343.42 in reply to 163343.39
Date: 11/9/2010 11:25:22 AM
Overall Posts Rated:
270270
Że niby Pezo nie dotrzymał umowy? Czy jeden z niewielu meczów w których nie proponował TiE? :)
pamiętam że się zdziwiłem jak po tamtej kolejce przeglądałem staty z waszego meczu, że Pezo grał z wyższym nastawieniem :)

From: Pezo
This Post:
00
163343.43 in reply to 163343.41
Date: 11/9/2010 11:31:06 AM
Overall Posts Rated:
66
ct vs normal?;-)
Też coś dodam do tematu :]

zobaczcie mój ostatni mecz z AZS UWM OLSZTYN
:)))))

Odpisałeś dopiero po meczu więc wolałem nie ryzykować :).

Przeciwnie, to głupi i leniwy zawsze będzie szukał DROGI NA SKRÓTY!!!!

To zdanie to wierutne kłamstwo. Podam łopatologiczny przykład. Czy Adrian Newey obecny dyrektor techniczny Red Bulla jest głupi i leniwy, bo nagina regulamin do granic możliwości w czasie projektowania bolidu, niejednokrotnie go minimalnie przekracza, szuka luk w przepisach aby jego bolid był jak najszybszy?

From: kozlik4

This Post:
00
163343.44 in reply to 163343.40
Date: 11/9/2010 12:05:20 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41344134
Second Team:
KS Golden Grizzlies
nieuczciwy - postępujący niezgodnie z przyjętymi zasadami, normami, prawdą

Zasadę o nie umawianiu się na TiE sam sobie wymyśliłeś;-) Owszem w życiu normalnym "umawianie się" byłoby nieuczciwe...ale to jest wirtulany świat, który rządzi się swoimi prawami, zasadami. W tym wirtualnym świecie "umawianie się" jest częścią gry.

This Post:
00
163343.45 in reply to 163343.44
Date: 11/9/2010 2:53:43 PM
ASPK
II.3
Overall Posts Rated:
10771077
Second Team:
ASPK Gostynin
Tak wiem. Prawo Bronxu.:). Przekonałem się, że tylko silni mają szansę przeżyć..
No nic... gramy dalej....

Advertisement