BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > U21 Választási vitafórum

U21 Választási vitafórum (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Domi
This Post:
00
231179.35 in reply to 231179.33
Date: 11/28/2012 12:24:27 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
Lenne nekem is egy kérdésem az új jelöltekhez:

Melyikőtök lenne az (egyáltalán vki felvállalná-e) hogy 1fajta taktikára specializálja a keretet, nekem kicsit furcsának tűnik eleve ez a dobógép féle felvetés is mivel sztem már nagyon régen volt olyan hogy egy előttünk lévő országot vagy akár a közelünkben lévőt fuss és tüzelj taktikával megtudtunk volna verni.

ha nem a válasz akkor egy indoklást is kérnék.

előre is köszi a válaszokat!

From: Cimi

To: Domi
This Post:
00
231179.36 in reply to 231179.35
Date: 11/28/2012 12:29:58 PM
Overall Posts Rated:
146146
én ezt nem merném felvállalni teljes mértékben mert ehhez alapanyag is kell. én azt mondom kell nevelni 1 taktikára játékost de nem az összeset.
egy alapskilles dh-bol nehezen csinálnál jo játékost 2 pontoshoz mert gondolom a 2 pontos taktikára gondolsz amikor 1 fajta taktikárol beszélsz. szerintem kell dobogép kell multis ember is kell passzologép is.

To: Cimi
This Post:
00
231179.37 in reply to 231179.36
Date: 11/28/2012 12:57:19 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
köszi a választ !

kicsit másképp gondolom mert pont az 1 fajta taktikához kellene kevesebb merítési anyag sztem.
ha átnézzük a tavalyi U21-es top csapatokat szinte kivétel nélkül 2IR 3ECS felállás.

nem tudom mennyire szabad most ezt de max majd moderálnak itt van 3 játékos a tavalyi döntős USA-ból:
(22089294)
(22090021)
(22084927)

valamelyik elérhetetlennek tűnik?

From: LA-Hukli

This Post:
00
231179.38 in reply to 231179.35
Date: 11/28/2012 1:08:25 PM
Overall Posts Rated:
9797
Tehát a 18 fős keret csak olyan játékosokból álljon, akik benti taktikára alkalmasak? Ezzel szerintem az a baj, hogy nem lesz ennyi kiemelkedő játékos. A centerek u21 szinten nagyjából ugyanúgy néznek ki, multizni nem sokat lehet, amit dzsevasz tervez r&g centernek olyat meg pláne nehéz. Én biztosan igyekeznék egy ütőképes csapatot összehozni benti taktikához, mert ez a "nyerőbb", de ettől még simán lehet, sőt kell is, hogy legyen pár olyan kisember a keretben, akik alkalmasak kinti támadáshoz. Akiket linkeltél azok közül a magas passzolásos PG tetszik, a többi szerintem nem extra.

This Post:
00
231179.39 in reply to 231179.38
Date: 11/28/2012 1:14:59 PM
Overall Posts Rated:
146146
hát szerintem sem extrák bár nem rosszak.
hidd el az usában is vannak dobogépek:-)
de azért ne feledjük el,hogy nem vallottunk szégyent ebben a szezonban söt az elözöben sem söt az elöttiben sem:-)
és nem volt kihegyezve a taktika benntre. ugyhogy szerintem ezzel nincs baj.

This Post:
00
231179.40 in reply to 231179.39
Date: 11/28/2012 1:29:39 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
pont ez a 3 srác dobott 40 pontot (84ből)a tavalyi döntőben akik sztem sem extrák.

másik dolog hogy előttünk lévőt vagy közelünkben lévőt nem győztünk le R&g-vel akkor miért nem tartjátok feleslegesnek?

nah de mindegy is én csak egy szavazat vagyok, és megmondom őszintén engem azzal megtudtatok volna győzni ha arra törekszik vki hogy specializálódjon 1 taktikára.
én ezt sikeresebbnek gondolnám. Előttem az van hogy a top csapatok 2IR -3ECS (vagy 2ECS 1C) -re készítik a keretüket, amin látszik hogy sikeres is.

bármelyikőtök is győz sztem mindkét kézben jó helyen lesz a válogatott.
sok sikert nektek.

This Post:
00
231179.41 in reply to 231179.40
Date: 11/28/2012 1:33:55 PM
Overall Posts Rated:
146146
köszönkuk szépen:-)
van 2 jelölt rajtunk kivül akik eddig néma bobot játszanak:-)
ha ök azt mondják ezt csinálnák rájuk szavaznál?:-)

From: LA-Hukli

This Post:
11
231179.42 in reply to 231179.40
Date: 11/28/2012 1:41:03 PM
Overall Posts Rated:
9797
Mit értesz specializáció alatt? Nekem még mindig nem világos. Legyen 18 ember a keretben mind benti taktikára. Ezesetben az ellenfeleknek még csak gondolkodnia sem kellene a taktikán. Arról nem is beszélve h itt 4-5 kinti ember mondjuk kb ugyanolyan lenne, miért legyen ennyi nagyon hasonló ember a keretben, ha lehet pár olyan, akikkel más taktikát is lehet játszani? Akik alkalmasak voltak benti taktikára azokat szerintem eddigis arra edzettük, és ezután is arra fogjuk. Nem azért nem tudtuk megverni ezeket a csapatokat mert ők csak bentre építettek játékosokat, mi meg nem, hanem mert egyszerűen erősebb keretük volt.

This Post:
11
231179.43 in reply to 231179.42
Date: 11/28/2012 2:07:30 PM
Füred Celtics
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
155155
Miért szerbek lengyelek usa-nál nem egyértelmű mit játszik? ennél a 3 csapatnál kimondott DH-t NEM találsz ami ugye tudjuk mit jelent. még multis BD-t is csak elvétve. Sokszor előfordul az is hogy BD poszton IR-t játszatnak a magasabb támadohullám miatt( legalábbis én ezt gondolom)
ezeknél a csapatoknál sztem annyi dönt hogy ki mennyit ad fel külső embereknél a KV + Tempoból (a dobótávról nem is beszélve), a passz irányába és ki mennyire tudja felhúzni a BV -t vagy épp a 2 pontost ....

de nem szeretnék fallal szemben menni , felesleges ezen vitázni, nekem ez az elképzelésem mint klubszinten mint válogatott szinten is és egyszerűbbnek érzem ha nem is a teljes 18főt de 12-t biztosan 1 taktika felé elvinni.
és feleslegesnek érzem 14-es dt-s DH-at mert a tulajnak is nehezebb vele mit kezdeni.

Van egy trend amit sztem jó lenne követni, ezért kérdeztem rá hogy ki próbálna elvinni a fiatalok képzését 1 adott irányba.

És félreértés elkerülése végett, nem azt mondom hogy eddig az U21-es stáb rosszul csinált vmit , mert Tisztelem a munkájukat és szép eredményeket értek el igy.
Annyi hogy sztem létezik egy másik járható út is ami közel sem biztos hogy ennyire sikeres lenne mint az adott országoknál, de ha sose próbáljuk meg akkor soha nem tudjuk meg.

From: JoeBlack

This Post:
00
231179.44 in reply to 231179.40
Date: 11/28/2012 2:39:21 PM
Overall Posts Rated:
411411
szerintem volt ilyen játékosunk nekünk is nem 1 db. mondjuk az tény, a 19-es passzolásos extra. van valaki kicsiny hazánkban aki felvállal egy ilyen edzést? itt csak ilyen kérdések merülhetnek fel szerintem.

From: kaygee
This Post:
11
231179.45 in reply to 231179.43
Date: 11/28/2012 2:44:46 PM
Overall Posts Rated:
173173
Elnézést, hogy nem idézek vagy nem valakinek reagálok, megpróbálom összefoglalni, mit gondolok az eddig elhangzottakról.

15-ös dobótávú MVP NT-re:

Ez egy tapasztalati adat jelenleg. Úgy jöttünk rá, hogy kb. ez a reális, hogy 2-3 játékos edzésénél amikor megpróbáltunk ennél jobbat, a fal adta a másikat, ha értitek mire gondolok. Lehet több ennél, csak nagyon rámegy a tempó, esetleg néhány más főskill. Bagoly volt annak idején így bukta, de Tutichenko-nál is ezt próbáltuk, mindkettőnek túl korai max lett a vége, bár Bagoly egy darabig keretben tudott lenni. Ezeket a kudarcokat annak idején el is ismertem, de akkor még jóval kevesebb adat volt arra vonatkozóan, hogy ki meddig tud fejlődni. Nekik köszönhetően most már van. Így lehet bent Kis Csaba például, akinek az edzésénél ebbe már nem futottunk bele.

MVP dobógép NT-re:

Nem árt, ha van olyan. Elhangzott itt olyan, hogy ritkán cserélődik az NT keret, és ezért néhány szezononként ráér 1-2 legendát kinevelni. Ebben sok igazság van, amennyiben meg is tudjuk oldani mindegyikük eltartását. Ez akárhogy is próbálkozunk, nem mindig sikerül és van, hogy nem megfelelő tulajdonlás lesz a dologból. Most szerencsére nem ez a helyzet, de volt már ilyen, megsínli a forma, az edzés. Tapasztalataim szerint ritkán nevelődnek végig, érhetően népszerűtlenek ezek a játékosok. Itt jegyezném emg, hogy szerintem egy multisabb DH vagy IR is használja a dobótávját, tehát nekem például nem evidens az, hogy a multisoknál túl alacsonyra kéne hagyni, és azért szeretném a bentre támadóknál is 13 körül tudni.

Egy taktika U21-re:

Domi, nem szükségszerűen az alapötlettel van a gondom, mert az lehet jó is, meg rossz is, a tapasztalat döntené el, hogy mi lenne a sorsa egy ilyen kezdeményezésnek. Én a következménytől tartok, mert bár néhány indokolt esetben megtesszük azt, hogy egyből NT-re kezdünk el edzeni egy játékost, felvállalva azt a rizikót is, hogy esetleg nem lesz U21-es, de azért döntő többségében az NT-be az U21-en át vezet az út. Ha U21-ben folyamatosan ez lenne (mert ez bizonyul célravezetőnek), akkor NT-re is eléggé arra az egy taktikára specializálva jönnének a játékosok. Lehet, hogy egy ilyen U21 csapat helytállna, de egy erre alapozott NT szerintem annyira már nem. Én az NT-t igyekszem úgy alakítani, hogy több taktikára is jó legyen, ennek nem csak az az oka, hogy vak vagyok, és nem látom, hogy a 2 pontos most a menő, hanem mert ez változhat is, és akkor nem tölthetünk el 8 szezont azzal, hogy átalakítsuk a csapatot egy új helyzetnek megfelelően. Többre jelenleg amúgysem telne, mint egy multis-alapskilles vegyes válogatottra. Nincs sajnos annyi multis, hogy csak erre alapozzunk. Megjegyzem, hogy egyébként máshol se nagyon, ez lehet az oka például annak, hogy néhány top válogatottban miért van esetenként csak 12-13 játékos.

Meg szeretném jegyezni, hogy U21-NT kapcsolat szempontjából írtam véleményt, ezen a szinten érzem tisztemnek, hogy beleszóljak a vitába.

Advertisement